Odmor sa decom u Srbiji

odmor sa decom u Srbiji

Sadržaj:

Odmor sa decom u Srbiji: gde i kako provesti kvalitetno vreme sa porodicom?

Srbija je zemlja bogata prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i raznovrsnim aktivnostima koje mogu zadovoljiti različite ukuse i potrebe porodica sa decom. U ovom blog postu ćemo vam predstaviti neka od najboljih mesta za vikend ili duži odmor sa decom u Srbiji, kao i savete kako da iskoristite sve što vam ona nude.

odmor sa decom

Planine za zdrav i aktivan odmor sa decom u Srbiji

Planine su uvek dobar izbor za odmor sa decom, jer pružaju svež vazduh, predivne pejzaže i brojne mogućnosti za rekreaciju i uživanje. Srbija ima mnogo planinskih centara koji nude kvalitetan smeštaj, gastronomiju i dodatne sadržaje za celu porodicu. Neka od najpopularnijih planinskih destinacija su:

Odmor sa decom na Zlatiboru

Zlatibor – planina koja privlači turiste svojom blagom klimom, zdravom hranom i raznolikim ponudama. Na Zlatiboru možete uživati u šetnji kroz borovu šumu, vožnji žičarom do vrha Tornik, poseti etno selu Sirogojno, avantura parku, Dino parku, Stopića pećini, ili se zaputiti do obližnjeg Mokre Gore, gde vas čeka čuveni voz “Šarganska osmica” i Drvengrad Emira Kusturice.

Odmor sa decom na Tari

Tara – planina koja oduzima dah svojom lepotom i netaknutom prirodom. Tara je idealna za ljubitelje aktivnog odmora, jer nudi mogućnosti za planinarenje, rafting, kanjoning, paraglajding, jahanje, ribolov i još mnogo toga. Na Tari možete videti i najveće jezero u Srbiji – Zaovinsko jezero, kao i čuveni most na Drini u Višegradu. Tara je takođe dom endemske vrste Pančićeve omorike, koja je zaštićena kao prirodno dobro.

Odmor sa decom na Zlataru

Zlatar je izuzetno privlačno odredište za odmor sa decom ne samo zbog svoje prirodne lepote i raznolikih aktivnosti, već i zbog zdravstvenih benefita koje pruža. Sa svojim prelepim pejzažima, šumama i čistim vazduhom, Zlatar pruža idealno okruženje za opuštanje i uživanje u prirodi, što doprinosi poboljšanju fizičkog zdravlja dece. 

Boravak na Zlataru omogućava deci da se aktivno kreću i istražuju okolinu, što je izuzetno važno za razvoj njihovih motoričkih veština i jačanje imunološkog sistema. Osim toga, bogatstvo zelenila i čistog vazduha pruža dodatnu dobrobit za disajne puteve i opšte zdravlje dece. Aktivnosti poput vožnje bicikla, jahanja konja ili istraživanja prirodnih staza dodatno podstiču fizičku aktivnost i razvoj dece. Sve ovo čini Zlatar ne samo prelepim mestom za odmor, već i zdravstveno korisnim okruženjem koje doprinosi celokupnom blagostanju i razvoju dece.

Odmor sa decom na Rudniku

Rudnik – Porodice sa decom mogu pronaći idealan odmor na Rudniku zbog mnogobrojnih razloga. Ova planina nudi obilje prirodnih lepota i aktivnosti prilagođenih deci, poput šetnji kroz šume, istraživanja prirode i posmatranja divljih životinja. Takođe, postoji mnogo sportskih terena i bazena za dodatnu zabavu na otvorenom. Rudnik obiluje istorijskim znamenitostima koje će deci pružiti priliku da nauče o prošlosti ovog kraja. 

Odmor sa decom na Divčibarama

Divčibare su izuzetno privlačno odredište za porodični odmor, posebno zbog svoje blizine glavnom gradu i bogate ponude aktivnosti. Sa svojim prelepim planinskim pejzažima i čistim vazduhom, čak i vikend ovde biće pun pogodak! Deca mogu uživati u istraživanju šuma, pešačenju stazama, što im omogućava da se povežu sa prirodom i istraže nove avanture. Osim toga, na Divčibarama postoje različite aktivnosti prilagođene deci, a sama planina je odličan izbor i leti i zimi.

Odmor sa decom na Fruškoj Gori

Fruška Gora – nacionalni park koji se prostire u blizini Novog Sada, pruža idealno okruženje za porodični odmor sa decom u Srbiji. Sa svojim prelepim šumama, proplancima i kristalno čistim potocima, ova planina nudi deci priliku da zaista budu u prirodi.

Osim toga, Fruška Gora je prilika za jedno duhovno putovanje, jer se baš ovde nalazi čak 16 manastira. Ovi manastiri su deo bogate verske i kulturne baštine ovog regiona i predstavljaju važan deo istorije Srbije. Mnogi od njih datiraju još iz srednjeg veka, a neki su i danas aktivni verski centri i turističke atrakcije.

Odmor sa decom na Kopaoniku

Kopaonik – najveći ski centar u Srbiji, koji nudi staze za sve nivoe skijaša i bordaša, kao i ski škole i vrtiće za najmlađe. Osim skijanja, na Kopaoniku možete uživati u sankanju, bobu na šinama, zip-lajnu, avantura parku, vožnji kvadovima i još mnogo toga. Kopaonik je lep i tokom leta, kada možete istraživati njegovu bogatu floru i faunu, posetiti Nacionalni park Kopaonik, videti vodopade i jezera, ili se uputiti na neku od pešačkih ili biciklističkih staza.

Salaši - pravljeni u duhu porodice

Salaši su izvanredan izbor za odmor sa decom zbog svoje jedinstvene atmosfere i bogate ponude aktivnosti. Sa svojom rustičnom lepotom i autentičnim seoskim ambijentom, salaši pružaju savršeno okruženje za opuštajući boravak u prirodi. Deca mogu uživati u istraživanju salaških imanja, upoznavanju sa životinjama i radom na farmi, što im omogućava da se povežu sa ruralnim životom i steknu nove veštine.

Osim toga, na salašima postoje različite aktivnosti prilagođene deci, kao što su vožnja kočijom, pecanje u ribnjaku, ili učenje tradicionalnih zanata poput pravljenja sira ili tkanja. Sve ove aktivnosti čine salaše savršenim mestom za odmor sa decom, pružajući im nezaboravne trenutke i istovremeno omogućavajući roditeljima da se opuste i uživaju u autentičnoj seoskoj atmosferi. 

Etno sela – odmor sa decom u duhu tradicije

Etno sela su posebna vrsta turističke ponude u Srbiji, koja vam omogućavaju da doživite autentičan način života naših predaka, u skladu sa prirodom i tradicijom. Etno sela su obično smeštena u ruralnim područjima, gde možete uživati u miru, tišini i čistom vazduhu i nude smeštaj u starim kućama, koje su obnovljene i opremljene svim potrebnim sadržajima za udoban boravak.

Etno sela vam takođe nude domaću hranu, koja je pripremljena po receptima naših baka, kao i razne aktivnosti, kao što su vožnja fijakerom, jahanje, branje voća i povrća, pravljenje rakije, sir, kajmak, med i drugi proizvodi. Ukoliko za svoju decu želite i dobar provod, većina ovih turističkih objekata nudi mnoštvo sadržaja poput igrališta, igraonica, sportskih terna ili bazena.

Smeštaj sa bazenom za celu porodicu

Ako želite da se rashladite i zabavite sa decom tokom letnjih dana, onda je smeštaj sa bazenom pravi izbor za vas. Srbija ima mnogo smeštaja sa bazenom, koji su različitih veličina, oblika i dubina, i koji su prilagođeni za sve uzraste i potrebe. Smeštaj sa bazenom vam nudi brojne prednosti i benefite, kao što su:

Osveženje i relaksacija – bazen vam omogućava da se osvežite i opustite u vodi, koja je čista i prijatna za kupanje. Bazen vam takođe pruža mogućnost da uživate u sunčanju, masaži, hidroterapiji i drugim wellness tretmanima.

Zabava i rekreacija – bazen vam nudi mogućnost da se zabavite i rekreirate sa decom, bilo da plivate, ronite, igrate vaterpolo, skačete u vodu, ili koristite tobogane, prskalice, fontane i druge atrakcije.

Vikendice i kuće na selu - za maksimalnu privatnost

Ako želite da pobegnete od buke i gužve, i da provedete nekoliko dana u miru i privatnosti, onda su vikendice i kuće na selu idealan izbor za vas. Vikendice i kuće na selu vam nude mogućnost da uživate u prirodi, da probate domaću hranu i piće, da se bavite raznim aktivnostima, kao što su pešačenje, biciklizam, ribolov, lov, branje gljiva i lekovitog bilja, ili da se jednostavno samo družite sa svojom decom.

odmor sa decom u Srbiji

Odmor sa decom na reci - smeštaj pored Drine

Smeštaj pored Drine je odlična opcija za one koji žele da uživaju u predivnom pogledu na reku, koja je poznata po svojoj lepoti, čistoći i bogatstvu. Smeštaj pored Drine vam nudi mogućnost da se bavite raznim aktivnostima, kao što su rafting, kanjoning, ribolov, kampovanje.. Neka od najpopularnijih destinacija pored Drine, ali i najlepših su svakako Bajina Bašta, Ljubovija i Banja Koviljača.

Oglašavaj se na sajtu
reklama etno.rs
Crna Gora
Najnoviji članci:
dani piva
Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji

turizam u srbiji
Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih

Muzej Staro selo Sirogojno
Muzej Staro selo Sirogojno

Muzej Staro selo Sirogojno Dobrodošli u srce zlatiborske tradicije, dobrodošli u Muzej Staro selo Sirogojno u slikovitom istoimenom selu ,

odmor sa decom u Srbiji
Odmor sa decom u Srbiji

Odmor sa decom u Srbiji Sadržaj: Odmor sa decom u Srbiji: gde i kako provesti kvalitetno vreme sa porodicom? Srbija

odmor na selu
Odmor na selu: Gde otići?

Odmor na selu: Gde otići? Sadržaj: Ako ste umorni od grada, betona, saobraćaja i užurbanosti, a dosadili su vam standardni

resavska pecina
Resavska pećina

Resavska pećina – više od 4 kilometra podzemnog carstva Da li znate da istočna Srbija krije tajnu koja će vas

dani caribrodske susenice
Dani caribrodske šušenice

Dani caribrodske šušenice  18. i 19. novembar 2023. Dimitrovgrad Ako ste ljubitelj suvog mesa i dobrog zalogaja, onda ne smete

Pirotska peglana kobasica
Pirotska peglana kobasica

Pirotska peglana kobasica Pirotska peglana kobasica je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih srpskih proizvoda s autentičnim poreklom. Ovaj poseban delikates

Kobasicijada Belo Blato
Kobasicijada Belo Blato

Kobasicijada Belo Blato Februar 2024. godine – Kobasicijada Belo Blato Ljubitelji mesa, kobasica, suhomesnatih proizvoda, rakije i tradicionalnog načina života,

sarmijada
Sarmijada Bačka Topola

Sarmijada Bačka Topola Sarmijada, datum održavanja – 28. Okt 2023. – program manifestacije počinje u 12:00 časova, a završava se

novembar fest novi sad
Novembar fest Novi Sad

Novembar fest Novi Sad 13. 11. 2023. – 14. 11.  2023. Festival kobasice i čvaraka Novembar Fest, Bašta Doma Vojske,

somborske muzicke svecanosti
Somborske muzičke svečanosti

Somborske muzičke svečanosti Somborske muzičke svečanosti  – festival koji oduševljava ljubitelje klasične muzike. Datum održavanja: 19.10. – 23.10.2023.  Možda i

viteski festival just out
Viteški festival Just out

Viteški festival Just Out Viteški festival Just Out je jedinstveni događaj koji se održavao u krugu manastira Manasija u Despotovcu.

krupajsko vrelo
Krupajsko Vrelo

Krupajsko vrelo i vrelo Mlave Krupajsko vrelo je jedno od najpoznatijih kraških vrela u Srbiji. Smešteno je u istočnoj Srbiji,

lazarev kanjon
Lazarev kanjon

Lazarev kanjon Sadržaj: Ako ste ljubitelj prirode i avanture, onda je Lazarev kanjon pravo mesto za vas. Ovaj kanjon se

aranđelovac
Aranđelovac

Aranđelovac Sadržaj: Aranđelovac je grad koji ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Ovaj grad se nalazi u srcu Šumadije,

bojnička šuma
Bojčinska šuma

Bojčinska šuma Ako tražite mesto gde možete da pobegnete od gradske buke i uživate u lepoti prirode, Bojčinska šuma je

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS