Etno selo Svođe

Da li znate da je Etno selo „Svođe“ jedno od najtraženijih i najposećenijih etno sela u Srbiji? To je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće, ali i kao u bajci. Mesto gde ćete doživeti spoj tradicije i luksuza, mira i zabave, prirode i kulture. 

etno selo svođe vlasotince

Informacije o kapacitetima:

U Etno selu „Svođe“ možete birati između šest kućica različitih kapaciteta, koji mogu da prime od dve do šest osoba. Svaka kućica ima svoje kupatilo, kuhinju, dnevni boravak i spavaću sobu. Takođe, smeštaj nudi i besplatan internet, klima uređaj i televizor.

Dvokrevetni apartman

1 veliki bračni krevet

Apartman sa 1 spavaćom sobom

Spavaća soba: 1 veliki bračni krevet

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

max. broj gostiju 4

Apartman sa 2 spavaće sobe

1. spavaća soba: 1 veliki bračni krevet

2. spavaća soba: 1 veliki bračni krevet

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

max. broj gostiju 6

Slike smeštaja:

etno selo svođe vlasotince
etno selo svođe vlasotince
etno selo svođe vlasotince

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Etno Selo Svođe Vlasotince

Informacije o smeštaju:

Etno selo Svođe – mesto gde se spajaju tradicija i luksuz

Ako ste u potrazi za idealnim mestom za odmor, gde ćete uživati u prirodi, miru i domaćoj hrani, onda je Etno selo Svođe pravi izbor za vas. Etno selo Svođe se nalazi u istoimenom selu, na jugu Srbije, na raskrsnici puteva prema Vlasinskom jezeru, Pirotu i Vlasotincu. Okruženo je zelenilom, brdima i rekama Lužnicom i Vlasinom, koje mu daju poseban šarm.

Etno selo Svođe je nastalo iz želje da se očuva tradicija i kultura ovog kraja, ali i da se ponudi savremeni komfor i ugođaj gostima. Selo je izgrađeno od prirodnih materijala, kamena i drveta, u stilu starih srpskih kuća. Međutim, unutrašnjost bungalova je opremljena modernim nameštajem i uređajima, koji garantuju udobnost i zadovoljstvo.

Ako ste ljubitelj dobre hrane, onda ćete biti oduševljeni restoranom Etno sela Svođe. Ovde možete probati razne specijalitete domaće kuhinje, pripremljene od svežih namirnica koje se nabavljaju od lokalnih proizvođača. Bilo da želite da probate punjenu papriku, teleće repove, divljač ili nešto drugo, sigurni smo da ćete biti zadovoljni ukusom i kvalitetom. Restoran ima kapacitet za 100 gostiju i pogodan je za organizovanje manjih proslava ili poslovnih sastanaka.

Etno selo Svođe nije samo mesto za odmor i opuštanje, već i za avanturu i zabavu. Možete istraživati okolinu biciklom ili pešice, posetiti Vlasinsko jezero ili Pirotski kraj, uživati u ribolovu ili kupanju na reci Vlasini, ili se jednostavno prepustiti lepoti prirode koja vas okružuje. Takođe, možete upoznati istoriju i kulturu ovog kraja, koji je nekada bio poznat po brojnim kafanama i školama.

Etno selo Svođe je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće, ali i kao u bajci. Ovde ćete doživeti spoj tradicije i luksuza, mira i zabave, prirode i kulture. Ovde ćete naći sve što vam je potrebno za savršen odmor. Zato ne oklevajte, rezervišite svoj smeštaj već danas i dođite da se uverite zašto je Etno selo „Svođe“ jedno od najtraženijih etno sela u Srbiji.

Istraži okolinu i ne propusti:

Vlasotince – grad vina, vode i pesme

Ako želite da posetite jedan od najlepših gradova na jugu Srbije, onda je Vlasotince pravo mesto za vas. Ovaj grad se nalazi u Jablaničkom okrugu, na obalama reka Lužnice i Vlasine, koje mu daju poseban šarm i bogatstvo. Vlasotince je poznato po proizvodnji kvalitetnog vina, koje se pravi od autohtonih sorti grožđa. Ovde se svake godine održava manifestacija „Vinski bal“, koja privlači brojne posetioce iz zemlje i inostranstva.

Vlasotince ima bogatu istoriju i kulturu, koja se ogleda u brojnim spomenicima, crkvama, muzejima i galerijama. Možete videti spomenik vojvodi Miši Dimitrijeviću, koji je bio jedan od vođa Prvog srpskog ustanka, crkvu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, koja je podignuta u 19. veku, Muzej vinarstva i vinogradarstva, koji čuva tradiciju i nasleđe ovog kraja, Galeriju „Bata Mihailović“, koja predstavlja dela poznatog slikara iz Vlasotinca i mnoge druge znamenitosti.

Vlasotince je takođe grad vode i pesme, jer ovde možete uživati u prirodnim lepotama i bogatom kulturnom životu. Možete se osvežiti na izvorima pitke vode, koji su rasuti po celom gradu, ili se kupati na reci Vlasini, koja je pogodna za sportove na vodi. Možete slušati autentičnu narodnu muziku, koja se neguje u ovom kraju, ili prisustvovati raznim koncertima, festivalima i predstavama, koje se organizuju tokom cele godine.

spa hoteli u srbiji
Predlozi

Spa hoteli u Srbiji – 28 najboljih hotela

Spa hoteli u Srbiji Sadržaj Iako su mnogi turisti sa ovih prostora zainteresovani za daleke i egzotične destinacije, morate znati da naša zemlja nudi izvanredne

golubac i golubačka tvrđava
Destinacije

Golubac i Golubačka tvrđava

Golubac i Golubačka tvrđava Sadržaj: Golubac je malo mesto na obali Dunava, na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Ovo naselje je poznato po svojoj impozantnoj

odmor sa decom u Srbiji
Destinacije

Odmor sa decom u Srbiji

Odmor sa decom u Srbiji Sadržaj: Odmor sa decom u Srbiji: gde i kako provesti kvalitetno vreme sa porodicom? Srbija je zemlja bogata prirodnim lepotama,

error: Content is protected !!