Skadarsko jezero

Upoznajte Skadarsko jezero – biser Crne Gore! Na samo tridesetak kilometara udaljenosti od Podgorice, glavnog grada Crne Gore, očekuje vas  najveće slatkovodno jezero u jugoistočnoj Evropi, koje se prostire na čak 370 kvadratnih kilometara.

skadarsko jezero smestaj
etno

Skadarsko jezero smeštaj

Pogledajte aktuelnu ponudu smeštaja na Skadarskom jezeru

Vila Katarina Skadarsko jezero

Vila Katarina, Skadarsko jezero, Crna Gora

Vila Katarina Vila Katarina na obali Skadarskog jezera nudi jedinstveno iskustvo: privatnu plažu za pecanje i uživanje u zen trenucima i obalu za istraživanje jezera sa mogućnošću privatnih obilazaka čamcem.

Etno selo Morača Skadarsko jezero

Etno selo Morača, Skadarsko jezero, Crna Gora

Etno selo Morača Etno selo Morača je smeštaj na samom ušću reke Morače u Skadarsko jezero. Objekat raspolaže bungalovima i poseduje restoran a gosti mogu uživati i u krstarenju brodom.

Eco Resort Cermeniza Virpazar

Eco Resort Cermeniza, Virpazar, Crna Gora

Eco Resort Cermeniza Eco Resort Cermeniza, Virpazar, Crna Gora – 6 kuća sa panoramskim pogledom na Skadarsko jezero, vinarijom, restoranom i bazenom. Rezerviši smeštaj Prethodna Sledeći Rezerviši smeštaj Informacije o

pavlova oaza virpazar

Pavlova oaza, Virpazar, Crna Gora

Pavlova oaza, Virpazar Pavlova oaza, Virpazar, Crna Gora – smeštaj na samo 1 km od Skadarskog jezera i pola sata vožnje do Podgorice ili primorja.  Rezerviši smeštaj Prethodna Sledeći Rezerviši

Eco Villas Merak Virpazar, Crna Gora

Eco Villas Merak, Virpazar, Crna Gora

Eco Villas Merak Virpazar Eco Villas Merak Virpazar udaljene su samo 1 km od Skadarskog jezera. U ponudi su 4 tradicionalne kamene vile sa besplatnim bežičnim internetom i otvorenim bazenom sa

etno restorani

Tvoj smeštaj

Reklamiraj se na našem sajtu. Pošalji upit za više informacija, klikom na link ispod.

etno restorani

Tvoj smeštaj

Reklamiraj se na našem sajtu. Pošalji upit za više informacija, klikom na link ispod.

etno restorani

Tvoj smeštaj

Reklamiraj se na našem sajtu. Pošalji upit za više informacija, klikom na link ispod.

Zašto posetiti Skadarsko jezero

Skadarsko jezero je jedno od najtraženijih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Istražite njegovu prirodnu lepotu, bogatu faunu i floru, raznolike aktivnosti poput vožnje čamcem, posmatranja ptica, ribolova, pešačenja i još mnogo toga. 

skadarsko jezero smestaj

Nacionalni park

Crna Gora je poznata po izuzetno bogatom biljnom i životinjskom svetu, a među najbogatijim crnogorskim staništima izdvaja se Nacionalni park Skadarsko jezero. Ovo važno ekološko područje dom je mnogim vrstama ptica, riba i biljaka. Skadarsko jezero, poznato po svojoj raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta, posebno se ističe po svojim pticama. Sa izuzetno povoljnim prirodnim uslovima, ono predstavlja jedno od najbogatijih staništa za ptice u Evropi, posebno za ptice močvarice.

skadarsko jezero smestaj

Gastronomski užitak

Na obodu Nacionalnog parka Skadarsko jezero, između planinskih vrhova na jugu i samog jezera, nalazi se Crmnički kraj. Ovaj predeo je širom poznat po uzgoju vinove loze, proizvodnji domaće rakije i crnog vina vrhunskog kvaliteta. Specijaliteti jezerske kuhinje su krap u tavu, spremljen sa suvim šljivama, jabukom i dunjama, krap pečen na luku, jegulja na orizu, jegulja na ražnju.Uživajte u jelima poput dimljene ribe, mariniranog šarana, pečene pastrmke i nadaleko poznate suve ukljeve koja se suši na suncu i zatim prži na laganoj vatri. 

skadarsko jezero smestaj

Kultura i istorija

Kulturni i istorijski značaj ostrva na Skadarskom jezeru je izuzetno veliki. Ova ostrva su dom brojnim manastirima, crkvama i sakralnim spomenicima, predstavljajući vredan deo kulturne baštine. Osim toga, na ostrvima se nalaze i mnoga utvrđenja koja su svedoci čestih sukoba između Turaka i Crnogoraca. Takođe, na Skadarskom jezeru se nalazi ostrvo Grmožur, na kojem je kralj Nikola izgradio zatvor za političke neistomišljenike, koji je dugo vremena bio poznat kao crnogorski Alkatraz.

etno sela

 Uživajte u autentičnom ambijentu, domaćoj hrani i brojnim aktivnostima za sve uzraste. Neka etno selo bude vaša sledeća destinacija.

etno domacinstva

Etno domaćinstva su vrsta smeštaja koja nudi gostima priliku da uživaju u tradicionalnom načinu života, domaćoj hrani i prirodnim lepotama.

kuce i vikendice

Za najintimniji odmor koji vas vraća direktno u detinjstvo i podseća na daleke korene. Odaberite kuću, vikendicu ili brvnaru samo za sebe.

dani piva
Manifestacije
Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije
Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti
Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS