Novembar fest Novi Sad

novembar fest novi sad

13. 11. 2023. – 14. 11.  2023. Festival kobasice i čvaraka Novembar Fest, Bašta Doma Vojske, Novi Sad. Ne propustite ovaj jedinstveni festival koji slavi vojvođansku kuhinju i kulturu. Dođite na Novembar Fest i uživajte u ukusnim zalogajima, dobroj muzici i dobrom društvu!

Novembar fest - festival kobasice i čvaraka

Ako ste ljubitelj mesa i suhomesnatih proizvoda, onda je Novembar Fest pravo mesto za vas. Ovaj festival se održava u Novom Sadu svake godine u novembru i predstavlja pravu poslasticu za sve gurmane. Na festivalu možete probati razne vrste kobasica i čvaraka, koje se prave po tradicionalnim receptima iz Vojvodine. Osim toga, možete uživati u tamburaškoj muzici i veselom raspoloženju, koje vlada na festivalu.

Kako je nastao Novembar fest

Novembar Fest je započet 2019. godine kao inicijativa udruženja građana i Turističke organizacije Novog Sada. Cilj festivala je da promoviše vojvođansku kuhinju i kulturu, kao i da podstakne razvoj malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje mesa i suhomesnatih proizvoda.

Festival takođe ima i humanitarni karakter, jer se deo prihoda od prodaje ulaznica i hrane donira u dobrotvorne svrhe. Na festivalu možete pronaći i suvenire, rukotvorine, slatkiše, med i druge domaće proizvode lokalnih proizvođača. A za najhrabrije i najveće gurmane, tu su i ljuti sosevi iz domaće radinosti.

novembar fest
Novembar fest - zvanična fb stranica

Jedan od glavnih događaja na festivalu je takmičenje u pravljenju kobasica, gde se nadmeću timovi iz različitih sfera života. Takmičenje se sastoji iz tri kategorije: najbolja domaća kobasica, najbolja industrijska kobasica i najbolja inovativna kobasica. Žiri čine stručnjaci iz oblasti gastronomije i turizma, koji ocenjuju kvalitet, ukus, izgled i originalnost kobasica. Pobednici dobijaju pehare, diplome i vredne nagrade.

novembar fest

Novembar Fest je odlična prilika da se upoznate sa bogatstvom i raznovrsnošću vojvođanske gastronomije i folklora. Ako želite da posetite festival, potrebno je kupiti ulaznice na licu mesta. Cena ulaznice se razlikuje za odrasle i decu, ali vam omogućava da probate sve vrste kobasica i čvaraka na festivalu, kao i da učestvujete u nagradnim igrama i zabavnim aktivnostima. Festival se održava u bašti Doma vojske u Novom Sadu, 13. i 14. novembra 2023. godine.

Kako su Kobajageri osvojili drugo mesto na takmičenju u pravljenju kobasica

Novi Sad je bio domaćin Novembar Festa 2021, jednog od najvećih i najpopularnijih festivala hrane i pića u regionu. Na festivalu je bilo mnogo zanimljivih događaja, ali jedan od najuzbudljivijih je bio takmičenje u pravljenju kobasica. Na tom takmičenju je učestvovala i ekipa KOBAJAGERI, koja je pokazala da ima talenat i strast za ovaj specijalitet.

KOBAJAGERI su mala, ali ispostavilo se, veoma jaka ekipa, i činile su je Aleksandar Živković, Dragan Vučević, Miloš Knežev i njihov prijatelj Predrag Veličkovski, koji je ujedno bio i snimatelj. U videu možete videti detalje njihovog takmičenja, na kom su osvojili drugo mesto. Mi im svakako želimo da nastave tradiciju pobeđivanja i u narednim godinama.

Izdvajamo iz ponude:
etno sela srbija
etno domacinstva
etno kuce i vikendice
Najnoviji članci:
dani piva
Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji

turizam u srbiji
Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS