Vikendica Ranč Terzić

Vikendica Ranč Terzić, smeštena je na imanju od 1 hektara, koje obuhvata šumu i potok. Ovde ćete moći da se prošetate, udišete svež vazduh, slušate cvrkut ptica, opustite se uz zvuk vode, berete borovnice ili pecate u blizini.

Vikendica Ranč Terzić Čačak

Informacije o kapacitetima:

Vikendica Ranč Terzić

Spavaća soba: 2 single kreveta, 1 bračni krevet i 1 kauč na razvlačenje

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

1 krevetac je dostupan na zahtev

Ukupna površina objekta 50 m², a maksimalan broj gostiju je 6

Slike smeštaja:

Vikendica Ranč Terzić Čačak

Aktivnosti:

etno

Vikendica Ranč Terzić, Slatina, Čačak

Informacije o smeštaju:

Ako želite da pobegnete od gradske gužve i uživate u miru i lepoti prirode, Ranč Terzić je pravi izbor za vas. Ovaj ranč se nalazi u selu Slatina, na pola puta između Čačka i Kraljeva, i nudi vam sve što vam je potrebno za opuštajući boravak.

Na ranču ćete imati na raspolaganju potpuno opremljenu kuću koja može da primi do 6 osoba. Kuća poseduje dnevnu sobu, kuhinju, prostor za ručavanje, kupatilo i jednu spavaću sobu. Takođe, možete da koristite i prelepo uređeno dvorište sa roštiljem i manjim bazenom. Dvorište je ograđeno i pruža vam privatnost i sigurnost.

I leti i zimi, ovde ćete imati puno iskustvo, kao i tokom sva četiri godišnja doba, jer Vikendica ranč Terzić nudi privatni bazen i kamin, pa je prijatna i za tople i za hladne dane. Gosti će u kuhinji naći šporet, frižider, kompletno posuđe i električni čajnik. Kuća za odmor takođe uključuje roštilj. Klimatizovana kuća za odmor ima TV ravnog ekrana, mašinu za pranje veš, zvučno izolovane zidove, kao i pogled na baštu. Objekat ima 5 ležaja.

Ranč Terzić je lako dostupan sa autoputa Miloš Veliki, koji je udaljen samo 15 minuta vožnje. Do ranča se od Beograda može stići za oko sat i 45 minuta. Takođe, u blizini se nalazi i Slatinska banja, jedna od najlekovitijih banja sa sumpornom vodom u Srbiji. 

Istraži okolinu i ne propusti:

Čačak je grad koji ima bogatu ponudu zdravstvenog turizma, zahvaljujući tri banje koje se nalaze na njegovoj teritoriji: Gornja Trepča, Ovčar Banja i Slatinska banja. Ove banje imaju termo-mineralne izvore sa lekovitim svojstvima, koji mogu pomoći u lečenju i prevenciji različitih oboljenja i stanja. Pored toga, banje su okružene prelepom prirodom, kulturno-istorijskim spomenicima i mogućnostima za rekreaciju i opuštanje.

Gornja Trepča je banja koja se nalazi na padinama planina Bukovik i Vujan, na nadmorskoj visini od 460 m. Njena mineralna voda je blago radioaktivna i sadrži mnoštvo minerala, kao što su kalcijum, magnezijum, natrijum, kalijum, sulfat, hlor, olovo, bakar, hrom, radon i radijum. Ova voda je posebno efikasna u lečenju reumatskih, neuropsihijatrijskih i gastrointestinalnih bolesti, kao i oboljenja perifernih krvnih sudova. Gornja Trepča je poznata i kao vazdušna banja, jer ima povoljnu klimu i čist vazduh. U blizini banje se nalaze manastir Vujan, grad Čačak i manastiri Ovčarsko-Kablarske klisure, koji mogu biti zanimljivi za posetioce koji žele da upoznaju kulturno-istorijsko nasleđe ovog kraja.

Ovčar Banja se nalazi u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri, koja je proglašena prirodnim dobrom i pod zaštitom je države. Ova banja ima mineralnu vodu koja ima temperaturu od 35°C do 38°C i koja je bogata makroelementima i mikroelementima, kao što su kalcijum, natrijum, kalijum, litijum, stroncijum, barijum, jod, brom, fosfor i fluor. Ova voda je korisna za lečenje povreda mišićnih tkiva, reumatskih oboljenja, degenerativnih promena, preloma kostiju, sportskih povreda i kožnih bolesti. Ovčar Banja nudi i Wellness centar Kablar, gde se mogu uživati u različitim vrstama antistres i fitness programa, relaksacije i terapije. Osim toga, banja je okružena predivnim pejzažima, rekom Zapadnom Moravom i jezerom Međuvršje, gde se posetioci mogu baviti ribolovom.

Slatinska banja je banja koja se nalazi u selu Slatini, na padini planine Jelica. Njena mineralna voda je sumporovita i slabo alkalna, a sadrži elemente kao što su kalijum, litijum, rubidijum, stroncijum, cezijum, barijum i fosfor. Ova voda je pogodna za lečenje kožnih oboljenja i reumatizma. Slatinska banja je smeštena u koritu Banjske reke, koja je bogata ribom, a u blizini se nalaze i šume koje pružaju svežinu i mir. U mesecu julu, ovde vas čeka i tradicionalna manifestacija Dani Slatinske banje.

Zdravstveni turizam Čačka je idealna prilika za sve one koji žele da poboljšaju svoje zdravlje, raspoloženje i kvalitet života. Ove banje nude ne samo lekovitu vodu, već i mnoge druge sadržaje i aktivnosti koje mogu zadovoljiti različite potrebe i ukuse posetilaca. Čačak vas poziva da dođete i otkrijete sve čari zdravstvenog turizma u srcu Srbije, a mi vam preporučujemo Vikendicu Ranč Terzić!

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!