Todorovića mlin

U srcu prirodne idile, zelenila i tišine, Todorovića mlin nudi udoban smeštaj, dizajniran tako da se ne odriče ni najmodernijih stvari.

todorovica mlin

Informacije o kapacitetima:

Todorovića mlin 

Kuća se sastoji od dnevne i spavaće sobe, kompletno opremljene kuhinje i kupatila. Poseduje hidromasažnu kadu kao i saunu. Smeštajni kapaciteti su 4 ležaja – max. 4 osobe.

Na raspolaganju su besplatno korišćenje bicikala, bar, vrt kao i wi fi.

U Todorovića mlinu ćete naći pribor za pripremu roštilja. Ukoliko želite da istražite ovu oblast, okolina je pogodna za vožnju bicikla, a ponuda smeštajnog objekta uključuje i uslugu iznajmljivanja automobila.

Slike smeštaja:

todorovica mlin
todorovica mlin

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

etno

Todorovića Mlin Gornji Milanovac

Informacije o smeštaju:

Todorovića mlin

Istraži okolinu i ne propusti:

Otkrijte čari Gornjeg Milanovca, grada između planina i istorije. Gornji Milanovac je grad u centralnoj Srbiji koji se nalazi na obroncima planina Maljen, Suvobor, Rajac, Rudnik, Ješevac, Vujna i Kablar. Ovaj grad ima bogatu prirodu i kulturu, kao i mnogo mogućnosti za seoski turizam. Bilo da želite da se opustite u termalnim vodama, da se upoznate sa istorijom srpskog naroda, ili da uživate u planinskim pejzažima, Gornji Milanovac je pravo mesto za vas.

Gornji Milanovac ima 63 seoska naselja koja su povezana asfaltnim putevima sa gradom i međusobno. U ovim selima možete da pronađete smeštaj po vašem ukusu i budžetu, kao i da doživite autentični seoski život. Neka od sela koja su posebno zanimljiva za turiste su:

Koštunići – selo na 25 km od Gornjeg Milanovca i Čačka, gde možete da posetite industrijski kompleks zdrave hrane “Etno-art” i turistički kompleks koji čine Etno kuća „Anđelije Mišić“, Etno muzej „Prodanovića magaza“, istorijski muzej i hotel „Milica i Panajota“.

Rudnik – varošica na planini Rudnik, koja je prekrivena bujnom šumom i brojnim putevima i stazama koje vode do arheoloških lokaliteta, rudničkih vrhova i manastira Vraćevšnica, Voljavče i Nikolje. Ovo je idealno mesto za ljubitelje planinarenja, jer možete da se popnete na vulkansku kupu Ostrvicu i vidite zidine Jerininog grada.

Savinac – zaseok sela Šarani udaljen 4 km od Takova, gde se nalazi prva zadužbina Miloša Obrenovića u spomen njegove supruge knjeginje Ljubice. Ovde možete da vidite i otisak kopita konja Svetog Save u kamenu, kao i grob Vukove ćerke Mine, slikarke i pesnikinje.

Leušići – selo koje se prvi put pominje 1718. godine, a koje je poznato po svojim nepreglednim pašnjacima i šarenim livadama od raznobojnog livadskog cveća. U ovom selu se održava turistička manifestacija Cvet livada, koja je posvećena prirodi i lepoti sela.

Gornji Milanovac je grad koji ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Osim prelepe prirode i seoskog turizma, ovaj grad ima i bogatu istoriju i kulturu. U mestu Takovo možete da vidite muzej, crkvu brvnaru i spomenike drugog srpskog ustanka, koji svedoče o početku stvaranja prve srpske države pod vođstvom Miloša Obrenovića. U najstarijoj zgradi suda u Srbiji, koja se nalazi u Gornjem Milanovcu, možete da saznate više o legendarnom vojvodi Mišiću.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!