Salaš Đorđević

Salaš Đorđević – Opustite se, istražite prirodu i osetite pravu harmoniju između prave tradicije i komfora ovog mirnog mesta. Rezervišite svoj boravak i doživite najbolje iz oba sveta!

salas djordjevic 2

Informacije o kapacitetima:

Salaš Đorđević je seosko domaćinstvo koje postoji od 1950. godine i koje nudi smeštaj u autentičnom vojvođanskom stilu.

Dvokrevetna soba sa bračnim krevetom sa jednim kaučem na razvlačenje i jednim velikim bračnim krevetom, koja ima balkon sa pogledom na planine2.

Dvokrevetna soba sa zasebnim krevetima sa dva kreveta za jednu osobu, koja ima prozor sa pogledom na dvorište.

Porodična soba sa jednim krevetom za jednu osobu i dva velika bračna kreveta, koja ima terasu sa garniturom za sedenje2.

Apartman sa dve spavaće sobe, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom, koji ima zaseban ulaz i privatnost.

Sve smeštajne jedinice su opremljene klimom, televizorom, kupatilom i besplatnim Wi-Fi internetom. Gosti mogu da koriste zajedničku kuhinju, trpezariju, salon, vrt i opremu za roštilj. Salaš takođe nudi sezonski bazen na otvorenom, bar i restoran sa domaćim specijalitetima.

Slike smeštaja:

salaš đorđević
salas djordjevic sobe

Aktivnosti:

Na slašima, vreme zaista sporije teče ali to vas neće nikako ometati da iskusite mnoštvo aktivnosti koje vam ona i nude.

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Salaš Đorđević Subotica

Informacije o smeštaju:

Salaš Đorđević je seoski turistički objekat koji se nalazi u naselju Šupljak, na oko 7 km od Palića i 15 km od Subotice. Salaš je izgrađen u tradicionalnom vojvođanskom stilu, sa drvenim nameštajem, ognjištem i etno detaljima. Salaš ima više smeštajnih objekata a sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, frižider i terasu.

Ovde su vam dostupni razni sadržaj za uživanje i rekreaciju. U okviru salaša se nalazi sezonski bazen na otvorenom, koji je dostupan od maja do septembra. Gosti mogu da koriste i zajedničku kuhinju, roštilj, igralište za decu i bicikle za iznajmljivanje. Dostupan je i bar i restoran, gde se služe domaća jela i pića.

Salaš Đorđević je idealno mesto za one koji žele da pobegnu od gradske buke i stresa i da uživaju u miru i prirodi. Salaš je okružen zelenilom, cvećem i voćnjakom. Gosti mogu da se opuste na ležaljkama pored bazena, da prošetaju po salašu ili da posete obližnje atrakcije kao što su Palićko jezero, Zoološki vrt Palić, Gradski muzej Subotica i Sinagoga Subotica.

Ovaj etno kompleks je dobio brojne pohvale od svojih gostiju, koji su ga ocenili visokim ocenama za osoblje, čistoću, udobnost, lokaciju i odnos cene i kvaliteta. Posebno je popularan među parovima, koji su mu dali ocenu 9,4 za boravak udvoje.

Kako do Salaša Đorđević

Ukupna udaljenost između Beograda i Salaša Đorđević je oko 210 km, a između Novog Sada i slaša je oko 130 km. Vreme putovanja zavisi od saobraćaja, vremenskih uslova i brzine vožnje, ali se procenjuje da je potrebno oko 2 sata i 30 minuta iz Beograda i oko 1 sat i 30 minuta iz Novog Sada automobilom.

Istraži okolinu i ne propusti:

Subotička peščara je zaštićeno područje koje se nalazi na severu Bačke, blizu granice sa Mađarskom. Ovo područje ima bogatu i raznovrsnu prirodu, koja obuhvata šume, stepe, močvare i jezera. Subotička peščara je dom mnogim retkim i ugroženim vrstama biljaka i životinja, kao što su šafranjika, vojvođansko slepo kuče, belorepan i druge. Subotička peščara je proglašena predeo izuzetnih odlika 2003. godine i ima status zaštićenog dobra od nacionalnog značaja.

Kelebijska šuma je prirodno i kulturno bogatstvo koje se nalazi na severu Srbije, nedaleko od granice sa Mađarskom. Ova šuma je deo zaštićenog područja Subotičke peščare, koje obiluje raznovrsnim biljnim i životinjskim vrstama. Kelebijska šuma je posebno poznata po ergeli Kelebija, koja se nalazi na njenom rubu i gde se gaje prelepi konji lipicaneri.

Sinagoga u Subotici je jedan od najlepših i najznačajnijih spomenika secesijske arhitekture u Srbiji i regionu. Ova građevina je svedok burne istorije i bogate kulture jevrejskog naroda, koji je nekada činio značajan deo stanovništva Subotice. Sinagoga je sagrađena 1902. godine po projektu budimpeštanskih arhitekata Marcela Komora i Deže Jakaba.

Sinagoga je impresivna po svojoj veličini, obliku i dekoraciji. Njena glavna karakteristika je velika centralna kupola, koja simbolizuje univerzum i koja je oslonjena na četiri manje kupole, koje simbolizuju četiri strane sveta. Kupola je izrađena od gvozdene konstrukcije, koju nose osam gvozdenih stubova. Na fasadi se nalaze brojni ukrasi od vitraža i bojene keramike, koji prikazuju motive iz mađarskog folklora, kao što su cveće, paunovo perje i geometrijski oblici.

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!