Konak Ramonda Serbica

Konak Ramonda Serbica – Staro seosko imanje je prvobitno obogaćeno planatažom borovnica a zatim se dalje razvijalo u pravo etno domaćinstvo kakvo je danas.

Konak Ramonda Serbica

Informacije o kapacitetima:

Konak Ramonda Serbica nudi 3 smeštajne jedinice, od kojih svaka sadrži sopstveno kupatilo sa tušem, klima-uređaj, flat-screen TV i frižider.

À-la-carte doručak se služi svakog jutra.

Porodični apartman

2 kreveta za 1 osobu  i 1 bračni krevet

35 m² – maksimalan broj gostiju 4

Dupleks 1/4 soba

2 kreveta za 1 osobu  i 1 bračni krevet

površina sobe – 40 m²

Trokrevetna soba

1 krevet za 1 osobu  i 1 bračni krevet

površina sobe -25 m²

Slike smeštaja:

Konak Ramonda Serbica
Konak Ramonda Serbica

Aktivnosti:

Check in – od 14.00 do 20.00

Check out – od 08.00 do 10.00

Internet
Bežični internet dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno.
Parking
Besplatan privatan parking je moguć na licu mesta (nije neophodna rezervacija).
Krevetac – dostupan na zahtev i zavisi od raspoloživosti
etno

Konak Ramonda Serbica, Sićevo, Niš

Informacije o smeštaju:

Konak Ramonda Serbica se nalazi u selu Sićevo na nadmorskoj visini od oko 400 m. Staro seosko imanje je prvobitno obogaćeno planatažom borovnica a zatim se dalje razvijalo u pravo etno domaćinstvo kakvo je danas. Nalazi se u neposrednoj blizini vidikovca odakle se pruža spektakularan pogled na Sićevačku klisuru.

Prvobitni objekti su kompletno renovirani u skladu sa tradicionalnim karakteristikama ali su takođe i prilagođeni potrebama savremenog čoveka. Posebna atrakcija ovog konaka su vinski podrumi, koji vraćaju duh vremena iz daleke prošlosti. Veoma tiha lokacija, a konstantan osećaj mira i spokoja je dominantan. U dvorištu je moguće da svaki gost ima svoj kutak privatnosti. Prostrano imanje omogućava šetnju kroz voćnjake i uživanje u prelepom pogledu na klisuru.

Pored prelepih vidikovaca, prirodnog okruženja Sićevačke klisure, zdravog vazduha i vode i drevnog vinskog podruma, Konak Ramonda Serbica krase najlepše recenzije gostiju, a posebno one koje se odnose na gostoprimstvo i ljubaznost.

Istraži okolinu i ne propusti:

Sićevačka klisura je prelepa rečna dolina koja se proteže između Niša i Bele Palanke, prateći tok Nišave kroz stenovite planine. Ona je nastala dugim i dubokim usecanjem reke u krečnjačku podlogu, stvarajući dva različita dela klisure: gornji, koji je uzan i strm, i donji, koji je širi i blaži. Ova klisura je važna saobraćajna i geografska veza između različitih delova Ponišavlja i Nišavlja, kao i između Niške i Belopalanačke kotline.

Sićevačka klisura je bogata prirodnim i kulturnim nasleđem, koje je prepoznato i zaštićeno od strane države. Od 2000. godine, ona je proglašena za Park prirode, koji obuhvata površinu od 77,46 km², podeljenu između opština Niška Banja i Bela Palanka. U parku se nalaze raznovrsni ekosistemi, sa mnogim retkim i endemičnim vrstama biljaka i životinja, kao i geomorfološke znamenitosti, poput pećina, kanjona i vodopada. Park prirode Sićevačka klisura je takođe mesto gde se čuva i neguje bogata istorija i kultura ovog kraja, koja se ogleda u brojnim spomenicima, manastirima, arheološkim lokalitetima, hidroelektranama, sakralnim objektima i tradicionalnoj arhitekturi.

Park prirode Sićevačka klisura je otvoren za posetioce, koji mogu da uživaju u njegovim lepotama i vrednostima na različite načine. Turistička ponuda parka je raznovrsna i prilagođena različitim interesovanjima i potrebama posetilaca. Neki od vidova turizma koji se nude su: turističko-rekreativni, đački, kulturno-privredni, izletnički, ribolovni, lovni, sportsko-rekreativni (planinarenje, alpinizam, rafting, kajak, paraglajding) i drugi. Svi oblici turizma u parku su usklađeni sa principima održivog razvoja i zaštite prirode, kao i sa poštovanjem lokalnog stanovništva i njegovog načina života.

Konak Ramonda Serbica je idealan način da istražite ovaj prelepi kraj!

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!