Hobbit house

Da li ste znali da Ripanj na svojoj teritoriji krije ovakav smeštaj? Hobbit house je možda mesto za vaš naredni odmor, koji će biti sve, samo ne običan.

hobbit house

Informacije o kapacitetima:

Da li ste dovoljno hrabri da rezervišete kuću Hobita?

Podzemna kuća od prirodnih materijala. To je jedinstveno iskustvo, ali ne za svakoga, samo za istinske ljubitelje prirode i avanturiste i ljude koji nemaju velike potrebe i zahteve. 

Odličan način da pobegnete iz grada, betona i da se opustite i uživate u zvucima tišine, ptica i vetra. Otvoreni prostor sa kućicom na drvetu, otvorenom kuhinjom, stolom za stoni tenis.

Nalazi se na samom kraju sela, tako da imate put, struju, pitku vodu, interent, ali ćete biti usred šume. Postoji jedan deo sa letnjom kuhinjom, i koncertnom binom, pogodan za lagane aktivnosti kao što su frizbi, stoni tenis itd. 

Do Beograda postoji mnogo autobuskih linija i do centra grada je potrebno oko 45 minuta. A ako dođete automobilom, uvek je moguće parkirati automobil blizu kuće.

Smeštajni kapaciteti: 

Ova neobična brvnara poseduje jedan bračni krevet.

Slike smeštaja:

hobitova kuca soba 1
hobitova kuca soba 1
hobitova kuca soba 1

Aktivnosti:

Hobbit house je planinska kuća koja se nalazi u Ripnju, u regionu Centralne Srbije. Ova kuća je inspirisana delom Dž.R.R. Tolkina “Hobit” i ima jedinstven izgled i atmosferu. Kuća ima jednu spavaću sobu, potpuno opremljenu kuhinju, balkon i popločano dvorište sa pogledom na vrt.

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Hobbit house Ripanj - Prnjavor

Ime Ripanj nosi u sebi tragove bogate prošlosti i zanimljive istorije. Najverovatnije je dobio ime po velikoj steni poznatoj kao Ripa. Još u vreme Rimljana, ovaj deo Ripnja bio je žarište vađenja rude žive i srebra. Kasnije su ovim krajevima kročili i Sasi, tragajući za ovim vrednim rudama. U novijoj istoriji, Đorđe Vajfert, poznat po svojim rudnicima, takođe je imao značajna polja u Ripnju.

U blizini Ripnja nalazi se i zaseok Prnjavor, smešten u podnožju planine Avale, udaljen samo 25 kilometara južno od Beograda. A baš u tom mestu nalazi se i Hobbit House

Osim istorijskih činjenica Ripanj i Prnjavor su poznati po svom dobrinosu domaćoj kinematografiji. Jezero Trešnja u Prnjavoru poslužilo je kao kulisa za snimanje kultnih filmova „Maratonci trče počasni krug“ i serijala „Složna braća“. U samom Prnjavoru, nedaleko od kafane „Belo jagnje“, sniman je film „Sivi kamion crvene boje“. U zaseoku Pećine, u blizini Prnjavora, snimljen je deo serije „Greh njene majke“, kao i segmenti serije Ljubiše Samardžića „Miris kiše na Balkanu“.

Ripanj i Prnjavor su, dakle, više od običnih mesta. Oni su čuvari istorije, obrazovanja i filmskih sećanja, čineći ih posebnim i vrednim mestima u bogatom mozaiku Beogradskog regiona.

Istraži okolinu Ripnja

Jezero Trešnja

Beograd krije mnoga iznenađenja, a jedno od njih su njegovih 12 jezera. Ova prirodna čuda nude raznovrsne aktivnosti i mogućnosti, bilo da želite da se rashladite u vodi, pecate, posmatrate ptice, kampujete ili čak ronite. Iako nisu često na radaru prosečnog posetioca koji istražuje glavni grad Srbije, ova jezera su pravi dragulji i za Beograđane i za turiste koji traže autentična iskustva. Jedno od posebnih je svakako jezero Trešnja.

Jezero Trešnja se nalazi u podnožju planine Avale i predstavlja pravu oazu među beogradskim jezerima. Tokom letnjih meseci, jezero postaje omiljeno mesto za izletnike koji se opuštaju uz roštilj, biciklisti, i svi oni koji žude za svežim vazduhom. Leti, ovo čisto jezero postaje prava oaza za kupanje, privlačeći kupače svojom prirodnom lepotom. Pored kupanja, jezero je i raj za ribolovce. Možete loviti belu ribu, deveriku, babušku i šarana. Grupa zaljubljenika u jezero redovno ga poribljava, doprinoseći očuvanju bogatstva ribljeg sveta.

Ali, ono po čemu ćete sigurno zapamtiti jezero je scena iz čuvenog filma „Maratonci trče počasni krug“, koja je postala kultna zahvaljujući glumici Seki Sabljić. Da, baš ta scena, snimljena je upravo na ovom jezeru.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!