Etno selo Vrdnička kula

Okruženo prirodnim lepotama i blagotvornim ambijentom, etno selo Vrdnička kula pruža mogućnost za istinski odmor i doživljaj ruralnog života.  Doživite spoj prirode i kulture dok istražujete ovo jedinstveno mesto, prepustite se čarima lokalne tradicije i uživajte u svakom trenutku provedenom ovde.

moravsk

Informacije o kapacitetima:

Etno selo Vrdnička kula, nudi raznovrstan i kvalitetan smeštaj. Bilo da tražite romantičan kutak za dvoje, porodični apartman ili sobu sa pogledom na prirodu, u etno selu Vrdnička kula ćete pronaći ono što vam odgovara. U ponudi su:

Etno apartmani: prostrani i udobni apartmani građeni od drveta i kamena, koji se sastoje iz prizemlja i etaže. U prizemlju se nalazi dnevni boravak sa sofom na razvlačenje, a na etaži dve spavaće sobe sa po dva kreveta. Svaki apartman ima mini bar, fen, sef, IPTV, WiFi, telefon i moderno opremljeno kupatilo. Etno apartmani su idealni za porodice ili grupe do šest osoba.

Mladenački etno apartman: posebno dizajniran apartman za mladence ili parove koji žele da uživaju u intimnoj atmosferi. Ovaj apartman se sastoji iz prizemlja sa galerijom, gde se nalazi raskošni francuski ležaj. Apartman ima mini bar, fen, sef, IPTV, WiFi, telefon i moderno opremljeno kupatilo. Gosti ovog apartmana mogu koristiti wellness centar sa bazenom, saunom i masažama, kao i dečiju igraonicu.

Etno sobe: moderne i komforne sobe sa dva odvojena ili spojena kreveta. Svaka soba ima mini bar, fen, sef, IPTV, WiFi, telefon i kupatilo. Iz soba se pruža predivan pogled na Frušku goru ili na zelenilo etno sela. Etno sobe su pogodne za parove ili pojedince koji žele da se odmore i opuste.

Slike smeštaja:

etno selo vrdnicka kula
etno selo vrdnicka kula

Aktivnosti:

Etno selo Vrdnička kula je mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Šta obići u blizini:

Etno selo Vrdnička kula, Vrdnik

Informacije o smeštaju:

Vrdnička kula – etno selo na Fruškoj gori

Ako tražite idealno mesto za odmor i uživanje u prirodi, posetite etno selo Vrdnička kula na Fruškoj gori. Ovo etno selo je smešteno u netaknutoj prirodi, na samoj granici sa Nacionalnim parkom Fruška gora, i nudi vam komforan i autentičan smeštaj u etno apartmanima i sobama. U etno selu Vrdnička kula možete doživeti spoj moderne i tradicionalne arhitekture, uz očuvanje harmonije sa prirodom. Svaki apartman i soba je opremljen mini barom, fenom, sefom, IPTV, WiFi, telefonom, a iz njih se pruža predivan pogled na Frušku goru.

U etno selu Vrdnička kula možete uživati u raznim aktivnostima, kao što su šetnja stazom zdravlja do istorijske građevine Vrdničke kule iz 14. veka, koja je dala ime ovom etno kompleksu, degustacija vina u vinskom podrumu, relaksacija u wellness centru sa bazenom, saunom i masažama, ili organizovanje proslava i poslovnih sastanaka u svečanoj sali. Takođe, možete probati ukusnu domaću hranu u etno restoranu, koji nudi specijalitete nacionalne i internacionalne kuhinje.

Etno selo Vrdnička kula je idealno mesto za sve one koji žele da pobegnu od gradske buke i stresa, i da se opuste u miru i tišini Fruškogorskog vazduha. Ovde ćete doživeti pravi odmor za dušu i telo, i stvoriti lepe uspomene koje ćete dugo pamtiti.

Kako do etno sela Vrdnička kula

Vrdnička kula Beograd km

Etno selo Vrdnička kula je udaljeno oko 79.8 km od Beograda i oko 23 km od Novog Sada.

Automobilom: Ako putujete automobilom, možete pratiti putokaze za Banju Vrdnik, koja se nalazi na oko 75 km od Beograda i 25 km od Novog Sada. Etno selo Vrdnička kula se nalazi na oko 2 km od Banje Vrdnik, na putu ka Vrdničkoj kuli, starom rimskom utvrđenju.

Autobusom: Ako putujete autobusom, možete koristiti redovne linije koje saobraćaju između Beograda i Novog Sada do Sremske Mitrovice, Rume ili Iriga, a zatim presedati na lokalne linije koje voze do Banje Vrdnik. Od Banje Vrdnik možete pešačiti ili uzeti taksi do etno sela.

Istraži okolinu Vrdničke kule

Vrdnik – biser Fruške gore

Okolina Vrdnika je jedna od najlepših i najzanimljivijih destinacija za turiste koji žele da uživaju u prirodi, istoriji i kulturi Fruške gore. Vrdnik je malo naselje u opštini Irig, koje se nalazi na južnim padinama Fruške gore, na nadmorskoj visini od oko 300 metara. Vrdnik je poznat po svojoj banji, koja ima termalne izvore temperature preko 30 stepeni Celzijusa, koji leče razne reumatske i srčane bolesti. Banja Vrdnik nudi smeštaj u modernim hotelima, apartmanima i etno selima, kao i usluge wellnessa, spa centra, bazena i restorana. Banja Vrdnik je idealno mesto za odmor, relaksaciju i rekreaciju.

Vrdnička kula – svedok istorije i kulture

Vrdnička kula je najznačajniji kulturno-istorijski spomenik u okolini Vrdnika. To je kula koja je deo nekadašnjeg utvrđenog grada Vrdnika, koji se prvi put pominje 1315. godine. Kula je visoka 18,5 metara i nalazi se na vrhu brda, na oko 15 minuta hoda od naselja. Kula je građena u srednjem veku, ali ima tragove rimskog porekla. Kula je bila važna strateška tačka u odbrani od turskih napada. Danas je kula spomenik kulture od velikog značaja i pod zaštitom je države. Sa vrha kule se pruža predivan pogled na celu Frušku goru i okolinu.

Fruška gora – prirodno i duhovno bogatstvo

Okolina Vrdnika je bogata i prirodnim lepotama i znamenitostima. Fruška gora je najstariji nacionalni park u Srbiji, koji ima preko 200 sunčanih dana godišnje, čist vazduh i bogatu floru i faunu. Fruška gora je poznata i po svojim vinogradima i vinarijama, koje proizvode kvalitetna vina sa tradicijom. Na Fruškoj gori se nalazi i 16 pravoslavnih manastira, koji su podignuti između 15. i 18. veka. Oni predstavljaju dragoceno kulturno i duhovno nasleđe srpskog naroda. Najbliži manastir Vrdniku je manastir Vrdnik-Ravanica, koji čuva mošti kneza Lazara Hrebeljanovića, srpskog junaka sa Kosova.

Okolina Vrdnika je mesto koje će zadovoljiti sve ukuse i potrebe turista koji traže mir, lekovitost, avanturu, zabavu i edukaciju. 

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!