Etno selo Sunčana reka

Etno selo Sunčana reka, nalazi se na obali reke Drine, podno planine Gučevo. Ovde možete uživati u raznim aktivnostima, kao što su planinarenje, jahanje konja, vožnja kvadovima, paraglajding i izvrsnoj hrani. Takođe, možete se kupati na nekoj od čak 4 plaže.

etno selo suncana reka

Informacije o kapacitetima:

Kućice za odmor: ove sobe su drvene ili ciglom zidane i nalaze se na obali reke Drine, u hladovini stoletnih oraha. Imaju terasu, dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo i kuhinju. Idealne su za one koji žele da uživaju u miru i prirodi.

Gostinske kuće: ove sobe su smeštene u različitim objektima koji nose imena Nada, Trebinje, Danica i Ružica. Svaka gostinska kuća ima svoj šarm i karakteristike, ali su sve opremljene udobnim krevetima, kupatilom, kuhinjom i terasom. Neki od njih imaju i veš mašinu, garderobu ili garažu. Pogled iz ovih soba se pruža na prelepe poljane, zoološki vrt, hram, sportske terene ili reku Drinu.

Dobrinkin konak: ove sobe su smeštene u luksuznom konaku na obali reke Drine, sa pogledom na planinu Gučevo. Sobe su opremljene po uzoru na stare srpske kuće, sa drvenim nameštajem i tkaninama. Gosti konaka mogu koristiti wellness sa fitnesom, masažom i saunom, kao i dečiju igraonicu.

Seoce “K’o nekad”: ove sobe su smeštene u pet kućica koje su sagrađene od zemlje, slame i drveta. Ove kućice imaju muzejski karakter i pružaju gostima priliku da dožive kako se nekad živelo u selima. Svaka kućica ima jedan ili dva kreveta i terasu.

Slike smeštaja:

etno selo suncana reka

Aktivnosti:

Etno selo Sunčana reka je mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Šta obići u blizini:

Etno selo Sunčana reka, Banja Koviljača

Informacije o smeštaju:

Etno selo Sunčana reka je idealno mesto za sve koji žele da uživaju u lepotama prirode, miru i tišini, domaćoj kuhinji i raznovrsnim aktivnostima. Ovo etno selo se nalazi na obali reke Drine, u podnožju planine Gučevo, u blizini Banje Koviljače i nedaleko od Loznice. Etno selo Sunčana reka nudi različite vrste smeštaja, od kućica za goste, preko soba u gostinskim kućama, do kampa i seoceta “K’o nekad”. 

Svi smeštajni kapaciteti su uređeni u etno stilu, sa puno drveta i detalja koji odišu toplinom i šarmom. Gosti etno sela mogu da biraju između različitih usluga ishrane, od noćenja sa doručkom, preko polupansiona, do punog pansiona. U restoranu “Kafana pod vrbom” možete probati razna nacionalna jela i vina sa prostora Srbije, kao i riblje i domaće specijalitete. 

Etno selo Sunčana reka takođe nudi bogatu ponudu wellness i spa usluga, koje će vam pomoći da se opustite i osvežite telo i duh. Možete koristiti saunu, slanu sobu, đakuzi, fitnes salu ili zakažite neku od masaža koje su na raspolaganju. Za ljubitelje sporta i rekreacije, etno selo ima terene za fudbal, odbojku na pesku, tenis, badminton, košarku, stazu za džoging, vežbalište u prirodi i teretanu. Za decu i odrasle koji vole zabavu i igru, etno selo nudi igraonicu za decu, igraonicu za odrasle sa Sony PS5 konzolom, pikadom, stonim fudbalom i drugim igrama. 

Ako ste avanturističkog duha, etno selo Sunčana reka vam pruža mogućnost da izaberete svoju avanturu i budete u kontaktu sa prirodom. Možete se oprobati u raftingu na Drini, planinarenju na Gučevu, vožnji bicikla ili kvadova, paintball-u ili streličarstvu. Etno selo Sunčana reka je takođe odlična baza za obilazak okolnih znamenitosti, kao što su banje, Zvorničko jezero, Trešnjički kanjon ili brojni manastiri koji se nalaze u blizini. Etno selo Sunčana reka je mesto gde ćete doživeti nezaboravne trenutke i gde ćete se osećati kao kod kuće. Rezervišite svoj smeštaj na vreme i provedite nekoliko dana u raju na zemlji. 

Kako do Sunčane reke:

Sunčana reka Beograd km

Automobilom: možete ići auto-putem A-3 do skretanja za Podrinje, a zatim pratiti putni znak za Šabac i zatim i Loznicu. Kada stignete do Loznice, skrenite levo na put za Banju Koviljaču i pratite oznake za etno selo Sunčana reka. Ukupna udaljenost je oko 150 km i potrebno je oko 2 sata vožnje.

Udaljenost i vreme vožnje su približne procene i mogu varirati u zavisnosti od uslova na putu, brzine vožnje i drugih faktora. Preporučuje se da koristite GPS navigaciju ili mapu kako biste precizno pratili putanju i izbegli moguće greške tokom vožnje.

Autobusom: možete uzeti autobus iz Beograda za Loznicu, koji polazi sa glavne autobuske stanice. Cena karte je oko 1000 dinara, a vožnja traje oko 3 sata. Iz Loznice možete uzeti taksi ili lokalni autobus.

Istraži okolinu Sunčane reke

U okolini etno sela Sunčana reka možete obići mnoge znamenitosti koje odišu kulturnom i istorijskom vrednošću.

Manastiri – U blizini etno sela nalazi se nekoliko pravoslavnih manastira koji datiraju iz različitih perioda srpske istorije. Možete posetiti manastire Petkovica, Čokešina, Tronoša, Soko-grad, Papraca i Tavna, koji su podignuti između 14. i 16. veka i koji čuvaju dragocene freske, ikone i relikvije. Takođe možete videti jedinstvenu crkvu brvnaru u Dobrom potoku, koja je sagrađena od drveta bez ijednog eksera. Ako ste ljubitelji misterija, možete istražiti Kraljevu crkvu i Kraljevo sklonište u pećini u Malom Zvorniku, gde se veruje da je kralj Dragutin sakrio svoje blago.

Đurđev grad – Ovo je srednjovekovni grad koji se nalazi na brdu iznad Zvornika, na granici sa Bosnom i Hercegovinom. Grad je poznat i kao Kula-grad, jer je imao visoku kulu koja je služila za odbranu i osmatranje. Grad je bio važan strateški položaj u vreme Nemanjića i Kotromanića, a kasnije je pripadao Otomanskom carstvu. Danas su od grada ostali samo zidovi i temelji, ali se sa njega pruža predivan pogled na reku Drinu i okolinu.

Banja Koviljača – Ovo je najstarija banja u Srbiji, koja je poznata po svojim lekovitim izvorima i parkovima. Banja Koviljača je bila omiljeno mesto kraljevske porodice Karađorđević, koja je tu podigla raskošne zgrade i vile. Možete se prošetati kroz banjski park koji ima preko 300 vrsta drveća i cveća, ili posetiti Kraljevsku vilu koja je pretvorena u muzej. Takođe možete uživati u wellness i spa tretmanima u modernom Specijalnom rehabilitacionom centru.

Zvorničko jezero – Ovo je veštačko jezero koje je nastalo izgradnjom hidroelektrane na reci Drini. Jezero ima dužinu od oko 25 km i širinu od 3 km, a služi za proizvodnju električne energije, navodnjavanje, ribolov i rekreaciju. Možete se voziti čamcem ili splavom po jezeru, ili se kupati na nekoj od uređenih plaža. Na obali jezera se nalaze i brojni restorani i kafići gde možete probati lokalne specijalitete.

Tršić – Ovo je selo u opštini Loznica, u Mačvanskom okrugu. To je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, srpskog jezičkog reformatora i tvorca savremenog srpskog književnog jezika. U Tršiću se nalazi etno-park sa spomen-kućom Vuka Karadžića, gde možete videti kako je živeo i radio ovaj velikan srpske kulture. Takođe možete posetiti i druge objekte narodne arhitekture, kao i amfiteatar gde se održavaju kulturne manifestacije kao što su Vukov sabor i Vukova nagrada.

Muzej Jadra – Ovo je ustanova kulture koja se nalazi u gradu Loznici. Otvorena je 14. septembra 1987. godine prilikom obeležavanja dva veka od rođenja Vuka Stefanovića Karadžića. Stalna postavka Muzeja Jadra pokriva rad tri opštine – Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i grad Loznica. Muzej Jadra je kompleksnog tipa i sadrži predmete iz svih oblasti života i rada ljudi koji su živeli na prostoru Jadra, od praistorije do 1950. godine. Formirane zbirke su sa godinama obogaćivane tako da sada arheološka zbirka poseduje 171 predmet, etnološka 410, istorijska 516, numizmatička 195, zbirka ordenja 39 i preko 1500 dokumenata i fotografija.

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!