Etno selo Stanišići Bijeljina

Ako niste znali koje etno selo je najposećenije i najtraženije, onda je vreme da ga upoznate. Ekstremno popularno Etno selo Stanišići to nije bez razloga! Doživite bajku uživo.

etno selo stanisici

Etno kuće - Etno selo Stanišići

Ako želite da odsednete u autentičnim kućama koje zrače duhom prošlih vremena, ali istovremeno želite da uživate u svim savremenim udobnostima, etno kuće za odmor u Etno selu Stanišići su pravi izbor za vas. Ove kućice su građene od drveta i kamena, dok su iznutra ukrašene suvenirima i predmetima iz svakodnevnog života s kraja 19. veka. Ovde možete osetiti toplinu i udobnost doma, kao i bliski kontakt sa prirodom.

U Etno selu Stanišići možete birati između različitih vrsta etno kuća za odmor, sve u skladu sa vašim brojem i potrebama. Možete odabrati jednokrevetnu, dvokrevetnu ili trokrevetnu sobu, ili apartman za dve, četiri ili pet osoba. Sve smeštajne jedinice su opremljene kablovskom TV, telefonom, klima uređajem, bežičnim pristupom internetu, mini barom i sefom. Apartmani su rađeni u najprefinjenijoj hrastovini sa kupatilima od prvoklasnog kamena i mermera.

Ako želite nešto posebno i neobično, možete odabrati deluks kućice na samoj obali jezera ili kućicu na drvetu. Ove kućice su jedinstvene i privlačne, pružajući vam predivan pogled na prirodu i selo. Ovde možete uživati u romantičnoj atmosferi i avanturi, dok istovremeno imate sve što vam je potrebno za vaš odmor.

Etno kuće za odmor u Etno selu Stanišići su mesto gde možete ispuniti sve svoje želje i potrebe za odmorom. Ovde možete uživati u tradicionalnom, ali luksuznom smeštaju, u neobičnom, ali raznolikom ambijentu, i u bogatoj ponudi za goste svih uzrasta i svih želja.

Napomena: Svi gosti koji borave u nekoj od naših smeštajnih jedinica imaju priliku da iskoriste poseban bonus – čak 50% popusta na korišćenje Wellness & Spa centra Leonida.

Slike etno kuća Etno selo Stanišići:

etno selo stanisic
etno selo stanisic
etno selo stanisic

Hotel Ras Etno selo Stanišići

Ako ste u potrazi za smeštajem koji vam pruža visok nivo udobnosti, elegancije i stila, hotel „Ras“ je pravo mesto za vas. Ovaj hotel je deo Etno sela Stanišići, jedinstvenog turističkog kompleksa koji vam nudi mogućnost da uživate u prirodi i tradiciji ovog kraja.

Hotel „Ras“ je kategorije 5 zvezdica i izgrađen je po najvišim evropskim standardima projektovanja i gradnje. Hotel ima 80 luksuzno opremljenih i komfornih smeštajnih jedinica, koje mogu primiti do 160 gostiju. Možete odabrati između jednokrevetnih, dvokrevetnih, trokrevetnih soba i apartmana, u zavisnosti od vašeg broja i potreba. Sve sobe su opremljene modernim nameštajem, koji vam omogućava da se osećate kao kod kuće. Takođe, sve sobe imaju centralni klima uređaj, mini-bar, sef, besplatan internet, LCD televizor i telefon, kako biste imali sve što vam je potrebno za prijatan i bezbrižan boravak.

Hotel „Ras“ je povezan sa svečanim salonima „Sankt Peterburg“, „Moskva“ i „Volga“, koji su idealni za organizovanje raznih vrsta proslava, svadbi, kongresa, seminara i drugih događaja. Ovi saloni su opremljeni savremenom tehnikom i imaju kapacitet od 50 do 500 osoba. Uz profesionalnu uslugu i vrhunsku hranu, vaš događaj će biti nešto što ćete dugo pamtiti.

U sastavu hotela, nalazi se i Wellness & SPA centar, koji vam nudi brojne mogućnosti za relaksaciju, negu i lepotu. Ovde možete uživati u sauni, đakuziju, bazenu, masaži, pilingu, pakovanju i još mnogo toga. Ovo je mesto gde možete poboljšati svoje zdravlje, vitalnost i raspoloženje, a istovremeno se osvežiti i podmladiti.

Hotel „Ras“ je hotel koji vam pruža sve što vam je potrebno za savršen odmor. Ovde možete uživati u luksuzu, komforu i savremenoj opremi, a istovremeno upoznati istoriju, kulturu i običaje ovog kraja. U etnos elu Stanišići  možete doživeti nešto novo, nešto drugačije, nešto nezaboravno.

Slike hotela Ras Etno selo Stanišići:

hotel ras etno selo stanisici
hotel ras etno selo stanisici
hotel ras etno selo stanisici

Hotel Pirg Etno selo Stanišići

Želite li da isprobate nešto drugačije od uobičajenih hotela? Želite li da osetite atmosferu srednjeg veka, ali istovremeno da imate sve savremene udobnosti? Ako je odgovor da, onda je hotel Pirg pravo mesto za vas.

Hotel Pirg je deo Etno sela Stanišići, jedinstvenog turističkog kompleksa koji vam nudi mogućnost da uživate u prirodi i tradiciji ovog kraja. Hotel Pirg je građen u etno stilu i zauzima dominantno mesto u selu. Hotel čine dve kule, od kojih je jedna replika Pirga Svetog Save sa Hilandara. Ove kule su impresivne i privlače pažnju svih posetilaca.

Unutar hotela, možete očekivati prefinjenu i izvanrednu unutrašnjost, koja vam pruža nešto neobično. Hotel ima 75 luksuzno opremljenih i komfornih smeštajnih jedinica, koje mogu primiti do 160 gostiju. Možete odabrati između jednokrevetnih, dvokrevetnih, trokrevetnih soba, apartmana i predsedničkog apartmana, sve u skladu sa vašim ukusom i potrebama. Sve sobe su opremljene kablovskom TV, telefonom, klima uređajem, bežičnim pristupom internetu, mini barom i sefom, kako biste imali sve što vam je potrebno za prijatan i bezbrižan boravak.

Hotel Pirg vam nudi i mnoge druge mogućnosti za zabavu i relaksaciju. Možete se osvežiti u bazenu na otvorenom, ili opustiti u đakuzi kadi. Možete uživati u piću ili razgovoru u koktel sali, koja ima kapacitet od 20 mesta. Možete organizovati ili prisustvovati raznim vrstama događaja u kongresnoj sali, koja ima kapacitet od 100 mesta.

Hotel Pirg u etno selu Stanišići je definitivno mesto koje vas vodi na putovanje kroz vreme u prošlost, istovremeno vas ne lišavajuči ničeg savremenog.

 

Slike hotela Pirg Etno selo Stanišići:

etno selo stanisici
etno selo stanisici
etno

Etno selo Stanišići Bijeljina

Informacije o smeštaju:

Etno selo Stanišići je jedinstveni turistički kompleks koji se nalazi u blizini grada Bijeljina, u Republici Srpskoj. Osnovao ga je Boris Stanišić 2003. godine, inspirisan starim kućama i predmetima koji su sačuvali duh i kulturu življenja s kraja 19. i početka 20. veka.

U ovom selu možete uživati u prirodi i tradiciji ovog kraja. Možete posetiti etno muzej, koji sadrži kuće, crkve, vodenice, stadione i druge objekte koji su preneseni ili rekonstruisani iz raznih delova Bosne i Hercegovine. Možete upoznati istoriju, kulturu i običaje ovog naroda, ali istovremeno se zabavljati i opuštati.

Etno selo Stanišići vam nudi i razne mogućnosti za smeštaj, restorane, kongresne i svečane sale, sportske i rekreativne terene, wellness i spa centar, igraonicu za decu i još mnogo toga. Na ovom mestu možete naći nešto za svakog gosta, bilo da ste u potrazi za odmorom, relaksacijom, zabavom ili poslom.

Etno selo Stanišići - dodatne aktivnosti

Sportski tereni Etno Selo Stanišić: 

Ako ste ljubitelj sporta i aktivnog odmora, Etno selo Stanišići je pravo mesto za vas. Ovo je mesto gde možete praktikovati razne sportske aktivnosti, od fudbala, tenisa, odbojke, košarke, do malog fudbala. Ovo je mesto gde možete biti deo sportskih događanja, od klupskih i reprezentacionih takmičenja, do prestižnih turnira za mlađe uzraste. Ovo je mesto gde možete uživati u savremenom sportskom centru, koji ima sve što vam je potrebno za vaše sportske performanse i zadovoljstvo.

U kompleksu Etno sela Stanišići se nalazi savremeni sportski centar, koji se sastoji od dva fudbalska stadiona i više otvorenih terena za razne sportove. Jedan od stadiona je novoizgrađeni, sa veštačkom travom i atletskom stazom sa tartan podlogom, a drugi je projektovan po FIFA standardima, sa kvalitetno pripremljenim travnatim terenom i sistemom za navodnjavanje. Oba stadiona imaju svlačionice i prateću opremu koje omogućavaju izuzetno povoljne uslove za pripreme fudbalskih ekipa. Mnoge domaće i inostrane ekipe su odabrale ovaj centar za svoje treninge i utakmice.

Pored stadiona, u sportskom centru se nalaze i igrališta za košarku, odbojku, mali fudbal na asfaltnoj podlozi i tereni za tenis na šljaci. Ovi tereni su pogodni za rekreaciju i zabavu, ali i za organizovanje raznih sportskih takmičenja.

Wellness & Spa Etno Selo Stanišić:

Ako želite da se opustite i razmazite, Wellness & Spa centar u Etno selu Stanišići je pravo mesto za vas. Ovo je mesto gde možete uživati u brojnim uslugama i tretmanima za relaksaciju, negu i lepotu. Ovo je mesto gde možete poboljšati svoje zdravlje, vitalnost i raspoloženje, a istovremeno se osvežiti i podmladiti.

Wellness & Spa centar je deo turističkog kompleksa Etno sela Stanišići, koji vam nudi mogućnost da uživate u prirodi i tradiciji ovog kraja. Wellness & Spa centar je novoizgrađen, savremen i moderno opremljen centar, koji se prostire na površini od preko 3.500 m².

U Wellness & Spa centru možete koristiti zatvoreni bazen sa sunčalištem, bio i finsku saunu, parno kupatilo i tursko kupatilo (hamam), tepidarijum, kneipp, bure za rashlađivanje, potezno vedro, fitness centar, solarijum, kao i frizerski i kozmetički salon. Sve ovo vam omogućava da se revitalizujete i regenerišete na fizičkom i mentalnom nivou.

Pored toga, možete izabrati između raznih tretmana lica i tela, masaža, wellness & spa rituala, medical spa tretmana lica i tela, koji su pažljivo birani da zadovolje sve vaše potrebe i želje. Ovi tretmani vam pružaju ne samo negu i lepotu, već i harmoniju i mir.

Etno selo Stanišići restoran

U okviru etno sela nalaze se tri restorana, koji nude raznovrsne specijalitete domaće i internacionalne kuhinje.

Konoba Stanišić je restoran u etno stilu, smešten na samoj obali jezera. Ovde možete uživati u kaminu i ognjištu, dok vam se pruža predivan pogled na muzejski deo etno sela. Konoba Stanišić nudi jela pripremljena od svežih namirnica, uz korišćenje tradicionalnih recepata i tehnika.

Restoran Ellas je moderan restoran, koji se nalazi u sastavu hotela Pirg. Ovaj restoran je građen u kombinaciji kamen-drvo, i ukomponovan je u celinu etno sela. Restoran Ellas nudi jela internacionalne kuhinje, sa akcentom na grčku i mediteransku kuhinju. Ovde možete probati razne salate, supe, paste, meso, ribu i slatkiše.

Krčma Vasojevići je objekat koji je posvećen poreklu Borisa Stanišića, koji potiče iz crnogorskog plemena Vasojevići. Ova krčma je uređena u stilu crnogorske kuće, sa drvenim nameštajem i narodnim motivima. Krčma Vasojevići nudi jela crnogorske kuhinje, kao što su kačamak, čičvara, pršut, sir, kajmak i rakija.

Suvenirnica

Ako želite da ponesete sa sobom deo etno sela Stanišići, posetite  suvenirnicu u prizemlju drvene kuće iz 1933. godine. Ovde možete kupiti razne proizvode koji su rađeni po starim tehnikama i materijalima. Bilo da tražite razglednice, pletene stvari, drvene činije ili tkačke proizvode, sigurno ćete naći nešto za sebe ili za poklon. Posebno su zanimljivi unikatni proizvodi od drveta, kao što su stolice i tronošci, koji su napravljeni u etno radionici.

Vožnja fijakerom

Za one koji žele da dožive etno selo Stanišići na drugačiji način, tu je i vožnja fijakerom ili lovačkim saonicama. Možete birati između dve rute: jedna vodi kroz semberska sela, gde možete videti kako živi lokalno stanovništvo, a druga vodi pored Drine, gde možete uživati u predivnom pogledu na reku i prirodu. Vožnja fijakerom je idealna prilika da se opustite i osetite duh prošlih vremena.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!