Etno selo Rajski konaci

Etno selo Rajski konaci nude jedinstveno iskustvo seoskog života u srcu Šumadije. Ovo je mesto gde se može doživeti autentična atmosfera tradicionalnog etno domaćinstva, gde su objekti zadržali duh prošlosti, ali su prilagođeni savremenim potrebama i udobnosti.

rajski konaci

Informacije o kapacitetima:

Kačara plavi prozori: apartman za 4 osobe, sa kuhinjom, trpezarijom, kupatilom, toaletom i dnevnom sobom. Ima 1 bračni i 2 singl kreveta u 2 sobe. Nalazi se u hladovini stoletnih oraha.

Mlekar – žuti prozori: soba za 3 osobe, sa kupatilom i kuhinjom. Ima 1 bračni i 1 singl krevet. Nalazi se u zgradi koja je nekada služila za sirilo mleko.

Ambar: soba za 2 osobe, sa kupatilom, kuhinjom i TV-om u spavaćoj sobi. Ima 1 bračni krevet. Nalazi se u zgradi koja je nekada služila za čuvanje žita.

Mišana: apartman za 4 osobe, sa kupatilom, kuhinjom, trpezarijskim stolom i dnevnom sobom sa kaučem na razvlačenje. Ima 1 bračni i 2 singl kreveta u 2 sobe. Nalazi se u zgradi koja je nekada služila za sušenje voća.

Stara kuća – zeleni prozori: apartman za 5 osoba, sa kupatilom, kuhinjom, trpezarijom i dnevnom sobom sa TV-om. Ima 2 bračna i 1 singl krevet u 2 sobe.

Sretenova kuća: apartman za 5 osoba, sa kupatilom, kuhinjom, trpezarijskim stolom i TV-om u prizemlju. Ima 3 singl i 2 bračna kreveta u 2 sobe. 

Nova kuća – crveni prozori: soba za 2 osobe, sa kupatilom, kuhinjom i trpezarijskim stolom. Ima 1 bračni krevet. Deli dnevnu sobu sa TV-om sa drugim gostima.

Nova kuća – sprat: soba za 4 osobe, sa kupatilom i kuhinjom. Ima 4 singl kreveta u 2 sobe. Deli dnevnu sobu sa TV-om i trpezarijski sto sa drugim gostima.

Spa Vajat: soba za 4 osobe, sa kupatilom i kuhinjom. Ima 4 singl kreveta u 2 sobe. Deli dnevnu sobu sa TV-om i trpezarijski sto sa drugim gostima.

Slike smeštaja:

etno selo rajski konaci
etno selo rajski konaci
rajski konaci etno selo

Aktivnosti:

Etno selo Rajski konaci su mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Ne propustite:

Manifestacije:

Udaljenost:

Etno selo Rajski konaci, Gornji Milanovac

Informacije o smeštaju:

Doživite autentičnu atmosferu tradicionalnog etno domaćinstva u Rajskim konacima. Ovo živopisno etno selo u Leušićima, Gornji Milanovac, Srbija, nudi jedinstvenu priliku da se vratite u dane kada nije bilo stresa i briga, već samo tradicionalne porodične vrednosti i okupljanja uz ognjište. Vikendice su nekada bile destilerija (kačara) u kojoj su se držale kace voća, mlekara (mlekar) u kojoj je mleko bilo sirište, sušara voća (misana), kao i štale i pomoćni objekti. Danas su to stanovi za ugostiti goste.

U prostranoj bašti uvek je pokošena trava i spremna je za zabavu sa porodicom, čitanje omiljene knjige ili dremku na lenji torbi. Uživajte u obroku pod vedrim nebom na nekoj od terasa sa pogledom na magična brda Suvobora i okolne planine.

Etno domaćinstvo nudi savršen početak dana. Dobar san je obavezan uz ovako čist vazduh i okolinu u čijoj blizini nema guste naseljenosti. Pogled sa terase, sa šumadisjkih brda, učiniće da se osećate kao da ste usred Toskane. Zatim doručak. Još vrući hleb iz ložišta i domaći krem sir sa tanko isečenom pršutom, koja vas mami mirisom dima. Ovde je mesto na kom bi trebalo duboko udahnuti i započeti jedan miran i opuštajući dan. Daleko od gradskog zagađenja, saobraćaja  i svež planinski vazduh biće prava blagodat za vaš organizam.

Pridružite se u istraživanju šumadijske prirode. U šetnji šumama i livadama koje omamljuju mirisom divlje nane i majčine dušice… Znate kako se posle dugih šetnji uvek setite malo sveže hladne vode? Ova voda izvire na skoro svakom koraku. Skoro svuda ima osvežavajućih hladnih izvora koji će vas vratiti u život.

Kako do etno sela Rajski konaci

Gornji Milanovac Beograd km

Udaljenost između Gornjeg Milanovca i Beograda je oko 112 kilometara.

Automobilom:

Preko Ibarske magistrale (M-22):

  • Krenite sa glavnih gradskih saobraćajnica ka Ibarskoj magistrali (M-22) koja povezuje Beograd i Gornji Milanovac.
  • Putujte zapadno na Ibarskoj magistrali.
  • Pratite putokaze prema Gornjem Milanovcu.
  • Dolaskom u Gornji Milanovac, pratite unutrašnje putokaze kako biste stigli do željenih destinacija u gradu.

 

Autobusom: Vreme putovanja autobusom obično zavisi od uslova na putu i broja stanica. Prosečno vreme putovanja između Beograda i Gornjeg Milanovca je oko 2 do 3 sata.

Istraži okolinu Gornjeg Milanovca

Gornji Milanovac je grad sa bogatom istorijom i značajnim spomenicima. Ovde su neki od najznačajnijih mesta koja treba da posetite tokom vašeg boravka:

Trg kneza Mihaila: Centralni trg grada sa raznolikim spomenicima. Na trgu ćete primetiti zgradu bivšeg Okružnog načelstva, spomen-bistu vojvode Živojina Mišića, belu mermernu statuu kneza Aleksandra Karađorđevića (osnivača grada) i vojvode Milana Obrenovića (po kome grad nosi ime). Tu je i impozantna Crkva Svete Trojice.

Spomenik pobede: Ovaj impresivan spomenik podseća na jedinstvenu borbu svih Jugoslovena protiv okupatora i postavljen je 1959. godine. Izgrađen je od belog mermera u obliku otvorene knjige sa izrezbareni figuralnim reljefom. Pored njega stoji vertikalni gvozdeni obelisk u obliku munje, simbolizujući stremljenje ka budućnosti i napretku.

Spomen-park Brdo Mira: Ovo je jedinstveni kompleks sa preko 3000 raznovrsnih stabala drveća, simbolišući mir i sećanje na različite periode i događaje. Na brdu ćete naći spomenike i kosterne grobnice palih boraca iz različitih perioda, uključujući Drugi svetski rat i sukobe od 1991. do 1999. godine.

Konak kneza Miloša u Gornjoj Crnući: U selu Gornja Crnuća nalazi se kuća gde je knez Miloš pronašao utočište nakon Prvog srpskog ustanka. Ovde je boravio tokom ključnih trenutaka srpske istorije. Danas je konak muzejska postavka koja priča priču o knezu Milošu i značajnim događajima tog perioda.

Gimnazija „Takovski ustanak“: Ova zgrada ima istorijski i kulturni značaj, podignuta 1902. godine. Renovirana je i modernizovana, i danas je središte obrazovanja koje zadovoljava međunarodne standarde.

Osnovna škola „Kralj Аleksandar I“: Ova škola, izgrađena od 1931. do 1933. godine, nosi ime po prvom jugoslovenskom kralju. Nakon renoviranja 2008. godine, zadržala je svoj originalni arhitektonski izgled.

Kuća srpsko – norveškog prijateljstva: Ova kuća je podignuta 1987. godine kao znak prijateljstva srpskog i norveškog naroda. Ima interesantan izgled koji kombinuje vikinški brod i srpsku tradicionalnu kuću.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS