Etno Milikina ravan

Akmačići su selo na obroncima Zlatara ali su i domaćini etno dvorišta Milikina ravan, gde možete pronaći svoj mir u autentičnom smeštaju – kolibama.

etno milikina ravan

Informacije o kapacitetima:

Milikina ravan raspolaže sa dva objekta tipa stare kuće i vajata, ukupnog kapaciteta 8 ležajeva.

Koliba 1

Spavaća soba: 1 ekstra veliki bračni krevet

Druga spavaća soba: 2 kreveta za 1 osobu

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Maksimalan broj gostiju:  5

Koliba 2

Spavaća soba: 2 kreveta za 1 osobu

Druga spavaća soba: 2 kreveta za 1 osobu

Maksimalan broj gostiju: 4

Slike smeštaja:

etno nova varos

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

etno

Etno Milikina ravan Nova Varoš

Informacije o smeštaju:

Milikina ravan – etno dvorište s dušom

Ako ste u potrazi za mestom gde možete uživati u prirodi, miru i tradiciji, posetite etno dvorište ‘Milikina ravan’. Ovo predivno imanje nalazi se na obroncima planine Zlatar, nedaleko od Nove Varoši i Uvačkog jezera, gde možete videti retke i zaštićene beloglave supove.

Na etno dvorištu ‘Milikina ravan’ možete se smestiti u jednoj od dve autentične kuće koje su opremljene sa ukupno osam kreveta. Kuće su građene od drveta i kamena, a uređene su starinskim nameštajem i predmetima koji svedoče o bogatoj istoriji i kulturi ovog kraja.

Osim kuća za goste, na imanju se nalaze i drugi zanimljivi objekti koji su deo muzejske postavke. Tu su ambar za žito, kačara za sir, pekara za hleb, mlekar za mleko, vodnica za vodu, čobanski kućer za čuvanje stoke, štala za životinje i daščara za drva. Svi ovi objekti su sačuvani ili obnovljeni u skladu s tradicionalnim načinom gradnje i života.

Na etno dvorištu ‘Milikina ravan’ možete se osećati kao da ste zakoračili u prošlost i upoznali život na selu kakav je nekad bio. Možete se opustiti u hladovini šljivika, prošetati po zelenim livadama, razgledati muzejske eksponate ili sami pripremiti hranu na otvorenoj vatri. Ako želite probati domaću hranu i zlatarske specijalitete, možete ih naručiti kod susednih seoskih domaćina koji će vas srdačno dočekati.

Istraži okolinu i ne propusti:

Zlatarsko jezero je veštačko jezero u dolini Uvca. To je treće po veličini jezero u Srbiji i ima kristalno bistru vodu. Možete se voziti čamcem po jezeru, igrati odbojku na obali ili uživati u pogledu na planine Zlatar i Murtenicu.

Uvački meandri su jedinstveni prirodni fenomen koji nastaje kada reka Uvac pravi oštre zavoje i stvara predivne krivine. Ovo područje je bogato biljnim i životinjskim vrstama, a posebno je poznato po beloglavnim supovima koji tu žive. Možete ih videti iz čamca, sa vidikovca ili iz vazduha.

Manastir Dubnica je pravoslavni manastir koji datira iz 16. veka. Nalazi se na brdu iznad sela Akmačići, nedaleko od etno dvorišta „Milikina ravan“. Manastir je posvećen svetom Nikoli i ima vredne freske i ikone. Okružen je zelenilom i cvećem i pruža mir i spokoj.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!