Etno domaćinstvo Golemi kamik

Nakon što posetite selo Vlasi i etno domaćinstvo Golemi kamik, vaša asocijacija na Pirot više neće biti ćilim, već čaroban odmor i smeštaj na ovom divnom mestu.

golemi kamik pirot vlasi

Informacije o kapacitetima:

Twin Room with Shared Bathroom je idealan izbor za one koji žele da uštede novac i ne smetaju im zajednički prostori. Ova soba ima dva udobna pojedinačna kreveta.

One-Bedroom House (sa bračnim krevetom i krevetom na sprat) je prostrana i moderna kuća koja može da ugosti četiri ili više osoba. Ova kuća ima jednu spavaću sobu sa bračnim krevetom i krevetom na sprat, kao i dnevnu sobu sa sofom na razvlačenje. 

Two-Bedroom House (sa 2 spavaće sobe) je velika i luksuzna kuća koja može da primi pet ili više osoba. Ova kuća ima dve spavaće sobe, jednu sa dva pojedinačna kreveta, a drugu sa tri pojedinačna kreveta. Takođe, ima i dnevnu sobu sa dve sofe na razvlačenje. 

Two-Bedroom Cottage (sa 2 spavaće sobe) je šarmantna i udobna kućica koja može da smesti četiri ili više osoba. Ova kućica ima dve spavaće sobe, obe sa po dva pojedinačna kreveta. 

One-Bedroom House (sa vrlo velikim bračnim krevetom) je romantična i cozy kuća koja može da ugosti dve ili više osoba. Ova kuća ima jednu spavaću sobu sa vrlo velikim bračnim krevetom, koji garantuje udobnost i intimnost. Takođe, ima i dnevnu sobu sa sofom na razvlačenje. 

Slike smeštaja:

golemi kamik pirot vlasi
etno domacinstvo golemi kamik pirot vlasi
golemi kamik pirot vlasi
golemi kamik pirot vlasi

Aktivnosti:

Etno domaćinstvo Golemi kamik je mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Etno domaćinstvo Golemi kamik, Pirot

Informacije o smeštaju:

Etno domaćinstvo Golemi kamik Pirot Vlasi – vaš beg od gradske užurbanosti

Vrste soba: Etno domaćinstvo Golemi kamik Pirot Vlasi ima više vrsta soba i kuća za iznajmljivanje, koje su prilagođene različitim potrebama i broju gostiju. Sve smeštajne jedinice imaju besplatan privatni parking, a neke od njih imaju i flat-screen TV sa satelitskim kanalima, potpuno opremljenu kuhinju sa mikrotalasnom pećnicom i sopstveno kupatilo sa tušem i papučama. Možete izabrati između dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom, kuće sa jednom spavaćom sobom, kuće sa dve spavaće sobe ili seoske kuće sa dve spavaće sobe.

Aktivnosti i znamenitosti: Etno domaćinstvo Golemi Kamik Pirot Vlasi je idealno mesto za odmor i rekreaciju, jer nudi različite aktivnosti u prirodi, kao što su pešačenje, vožnja bicikla ili ribolov. Takođe možete iznajmiti bicikl u smeštaju i istražiti okolinu. U blizini se nalazi kanjon reke Jerme, koji je jedan od najlepših kanjona u Srbiji, sa brojnim pećinama, vodopadima i vidikovcima. Ako želite da upoznate kulturnu baštinu Pirota, možete posetiti Pirotsku tvrđavu, Muzej pirotskog ćilima, Narodni muzej Pirot ili Crkvu Svete Petke.

Kako do etno domaćinstva Golemi Kamik

Etno domaćinstvo Golemi kamik je smeštaj na selu koji se nalazi u Pirotu, u selu Vlasi. Ako želite da posetite ovo mesto, evo nekih informacija o putovanju automobilom iz različitih gradova:

Iz Beograda: Najbrži put je preko auto-puta A1/E75, koji traje oko 3 sata i 15 minuta i ima dužinu od oko 300 km3. Na putu ćete proći kroz Niš, gde možete videti znamenitosti kao što su Medijana, Crveni krst i Ćele-kula.

Iz Novog Sada: Najbrži put je preko auto-puta A1/E75 i A4/E80, koji traje oko 4 sata i 45 minuta i ima dužinu od oko 430 km.

Iz Niša: Najbrži put je preko regionalnog puta R219, koji traje oko sat vremena i ima dužinu od oko 60 km3.

Istraži okolinu etno domaćinstva Golem kamik Pirot Vlasi

Dobrodošli u srce bogate istorije, kulture i živopisnih doživljaja – dobrodošli u Pirot!

Pirot je grad u jugoistočnoj Srbiji, koji se nalazi na obalama reke Nišave. Pirot je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, koja obuhvata istorijske spomenike, narodne običaje, tradicionalne zanate i gastronomiju. Pirot je takođe centar pirotskog kraja, koji obuhvata okolna sela i planine, gde žive ljudi različitih etničkih i verskih pripadnosti.

Jedno od takvih sela je Vlasi, koje se nalazi na oko dvadesetak kilometara od Pirota. Vlasi je naselje koje ima mešovito srpsko i bugarsko stanovništvo, koje čuva svoje običaje i kulturu. U ovom selu posebno privlači pažnju etno domaćinstvo Golemi Kamik Pirot Vlasi, skriveno u divljini s prekrasnim panoramskim pogledom na stene i planinske staze. Ovo etno selo pruža idealnu oazu za opuštanje, povezivanje s prirodom i pravi ukus tradicionalne hrane.

Pirot ima mnogo toga da ponudi posetiocima, koji mogu da vide i dožive različite aspekte njegove etno kulture. Neki od najzanimljivijih su:

Pirotska tvrđava, koja je srpsko srednjovekovno utvrđenje nastalo u XIV veku, koje sadrži kulturne slojeve od praistorije do savremenog doba2. U tvrđavi se održava Kale fest, festival kulturne baštine, viteštva i starih zanata34, gde se može videti istorijski vremeplov, viteški turnir, radionice starih zanata i kulturno-umetnički program.

Pirotski ćilim, koji je vrsta ručno tkane prostirke sa karakterističnim geometrijskim motivima i bojama. Pirotski ćilim je zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro Srbije i ima status brenda. U Pirotu postoji Muzej pirotskog ćilima, gde se može videti istorijat i tehnika izrade ovog zanata, kao i različiti primeri ćilima.

Pirotski kačkavalj, koji je vrsta tvrdog sira od ovčijeg mleka, koji se pravi po posebnoj recepturi i tehnologiji. Pirotski kačkavalj je takođe zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro Srbije i ima status brenda. Ovaj sir se može probati u mnogim restoranima i prodavnicama u Pirotu, gde se služi kao predjelo ili glavno jelo.

Ovo je samo deo onoga što Pirot nudi kao grad sa bogatom etno kulturom, tradicijom i baštinom. Pirot je mesto gde se susreću prošlost i sadašnjost, gde se poštuju različitosti i gde se neguje duh gostoprimstva. Pirot je grad koji vredi posetiti i upoznati.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!