Brvnara Vršac

Vršac – lepa varoš, kako je govorio čuveni vršački pisac Jovan Sterija Popović, a Vrščani bi dodali još i varoš vetra, vina i ljubavi. Mi vam obećavamo da ćete se zaljubiti u ovaj smeštaj – Brvnara Vršac.

brvnara vrsac

Informacije o kapacitetima:

Dobrodošli u prelepu brvnaru u Vršcu, ukupne površine od 80 kvadrata, idealnog prostora za opuštanje i uživanje.

U unutrašnjosti objekta, gosti će pronaći jedan ekstra veliki bračni krevet koji će im omogućiti miran san nakon uzbudljivog dana istraživanja Vršca. Brvnara takođe dolazi s potpuno opremljenom sopstvenom kuhinjom, gde možete pripremati ukusne obroke kad god to poželite. Kupatilo je opremljeno svim potrebnim sadržajem.

Tu su i utičnice pored kreveta, sredstva za čišćenje, prostor za sedenje, TV, papuče, frižider, mrežica za komarce, ketler, radio, spoljni prostor za ručavanje, ploču za kuvanje, toster i još mnogo korisnih stvari. Na raspolaganju je i dodatni krevet na rasklapanje.

Ipak, kao jedan od najvećih aduta ove brvnare je prelep pogled na vrt, koji pruža osećaj mira i spokoja tokom boravka

Slike smeštaja:

brvnara vrsac

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

etno

Brvnara Vršac

Informacije o smeštaju:

Brvnara Vršac – savršeno mesto za odmor u prirodi

Ako tražite mesto gde možete da se opustite i uživate u čarima prirode, onda je brvnara Vršac pravi izbor za vas. Ova brvnara se nalazi na obroncima Vršačkih planina, na samo 15 minuta vožnje od centra grada. Okružena je zelenilom, cvećem i voćnjakom, a pruža predivan pogled na planine i vinograde.

Brvnara je idealna za porodični ili romantični odmor, jer nudi sve što vam je potrebno za ugodan boravak. Brvnara ima dve spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i terasu. Sve je opremljeno u rustičnom stilu, sa drvenim nameštajem i detaljima koji stvaraju toplu i prijatnu atmosferu. Brvnara ima i klima uređaj, TV, besplatan WiFi i parking.

Na raspolaganju vam je i veliko dvorište sa ljuljaškama, roštiljem i ogromnim prostorom u zelenilu. Možete se šetati, sunčati, igrati, praviti roštilj ili samo uživati u miru i tišini. Takođe, možete da istražite okolinu i upoznate se sa lepotama Vršačkih planina, vinarijama, manastirima i drugim znamenitostima.

Istraži okolinu i ne propusti:

Vršac – lepa varoš vina i vetra

Vršac je grad u Vojvodini koji se nalazi na obroncima Vršačkih planina, na oko 80 km od Beograda. Ovaj grad ima bogatu istoriju, kulturu i tradiciju, a poznat je i po proizvodnji kvalitetnih vina iz vršačkog vinogorja. Vršac je mesto gde možete uživati u prirodnim lepotama, arhitektonskim znamenitostima i gastronomskim specijalitetima. U nastavku vam predstavljamo 10 atrakcija koje ne smete propustiti kada posetite ovaj grad.

  • Vršačka kula je simbol grada i cele okoline. Ova kula je sagrađena 1439. godine od strane despota Đurđa Brankovića, koji je želeo da zaštiti svoje posede od Turaka. Kula je visoka 20 metara i ima četiri sprata. Sa vrha kule se pruža predivan pogled na grad i okolinu.
  • Apoteka na stepenicama je jedna od najstarijih apoteka u Srbiji, koja datira iz druge polovine 18. veka. U ovoj apoteci je 1784. godine otvorena prva vršačka apoteka pod nazivom “Kod spasitelja”. Danas se u ovoj zgradi nalazi spomen-zbirka čuvenog slikara Paje Jovanovića, koji je rođen u Vršcu.
  • Gradski muzej je osnovan 1882. godine na inicijativu Julijusa Friša, prvog vršačkog fotografa. Muzej ima više odeljenja, među kojima su arheološko, istorijsko, numizmatičko, etnološko, prirodnjačko i umetničko. Muzej čuva preko 250.000 eksponata koji svedoče o bogatoj prošlosti Vršca i okoline.
  • Gradska kuća ili Magistrat je zgrada u kojoj se nalazi Skupština opštine Vršac. Ova zgrada je zapravo kompleks koji se sastoji od tri dela koji su građeni u tri različita veka: 18, 19. i 20. vek. Zgrada ima prepoznatljiv balkon sa glavnim ulazom koji gleda na Trg pobede.
  • Sterijina kuća je kuća u kojoj je živeo i radio Jovan Sterija Popović, otac srpske drame i komedije. Ova kuća je sagrađena u prvoj polovini 19. veka i danas je pretvorena u Sterijin muzej. U muzeju se mogu videti originalni nameštaj, pisaći sto, rukopisi i dokumenti ovog velikog pisca.
  • Vinski podrumi su nezaobilazna atrakcija za sve ljubitelje vina i vinogradarstva. Vršac ima dugu tradiciju proizvodnje vina koja seže još u rimsko doba. U vršačkom vinogorju se nalaze brojni vinari koji nude degustacije i obilaske svojih podruma i vinograda.
  • Vršačke planine su planinski masiv koji se prostire na površini od oko 80 km2. Ove planine su bogate florom i faunom, a posebno su poznate po lekovitom bilju koje raste na njima. Na vršačkim planinama se nalaze brojni izletišta, staze, vidikovci i planinarski domovi.
  • Umetnička kolonija je manifestacija koja se održava svake godine u avgustu u Vršcu. Ova manifestacija okuplja slikare, vajare, grafičare i druge umetnike iz zemlje i inostranstva koji stvaraju svoja dela inspirisani vršačkim krajolikom. Nastala dela se potom izlažu u Gradskom muzeju i drugim galerijama.
  • Vršački karneval je manifestacija koja se održava svake godine u junu u Vršcu. Ova manifestacija je započeta 2003. godine i od tada privlači sve veći broj učesnika i posetilaca. Karneval obuhvata razne programe, kao što su maskenbal, koncerti, predstave, sportska takmičenja i vatromet.
  • Vršačka kobasicijada je manifestacija koja se održava svake godine u februaru u Vršcu. Ova manifestacija je posvećena proizvodnji i degustaciji vršačke kobasice, koja je zaštićeni brend ovog grada. Na kobasicijadi se takmiče brojni proizvođači kobasica, a posetioci mogu da uživaju u raznim specijalitetima od mesa.
dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!