Brvnara Fruška Gora

Brvnara Fruška Gora je smeštena na obroncima istoimene planine, nacionalnog parka koji je poznat po svojim šumama, vinogradima i manastirima. Brvnara je idealna za porodični ili romantični odmor, jer nudi sve što vam je potrebno za komforan i opuštajući boravak.

brvnara fruska gora

Informacije o kapacitetima:

Brvnara Fruška Gora ima dve spavaće sobe, jednu sa bračnim krevetom, a drugu sa dva kreveta za jednu osobu. U dnevnoj sobi se nalazi kauč na razvlačenje, koji može da primi još dve osobe. Kupatilo je u okviru jedinice i ima tuš kabinu i fen za kosu. Sopstvena kuhinja je potpuno opremljena sa pločom za kuvanje, frižiderom, mikrotalasnom pećnicom, kuvalom i posuđem. U kolibi se takođe nalazi flat-screen TV sa kablovskim kanalima i besplatan bežični internet.

Brvnara sa 2 spavaće sobe

Spavaća soba 1: 1 bračni krevet

Spavaća soba 2: 2 kreveta za 1 osobu

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Slike smeštaja:

brvnara fruska gora

Aktivnosti:

Brvnara Fruška Gora

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

Brvnara Fruška Gora

Informacije o smeštaju:

Brvnara Fruška Gora – Ono što čini ovu kuću od drveta posebnom je njen predivan ambijent i pogled. Objekat ima balkon i terasu, sa kojih se pruža pogled na vrt, planinu i unutrašnje dvorište. Možete se opustiti na ležaljkama ili ljuljaškama, ili uživati u roštilju na otvorenom. Oko kolibe se nalazi zelenilo i cveće, koje stvara potpuno opuštajuću atmosferu. Potpuno ograđeno imanje sa dosta rekvizita za najmlađe, čine da ovo mesto zaista liči na jedinstven park za decu. 

Brvnara Fruška Gora je takođe mesto gde možete istražiti lepote planine, koja je poznata po svojim šumama, vinogradima i manastirima. Na Fruškoj gori možete šetati ili planinariti po uređenim stazama, posmatrati biljni i životinjski svet, ili posetiti neki od istorijskih i kulturnih spomenika. Ovde možete probati razne sorte vina, koje se proizvode po porodičnim recepturama starih vinogradara ovog područja.

Brvnara Fruška Gora je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće, a istovremeno doživeti nezaboravne trenutke u prirodi. Ova koliba je mesto gde ćete napuniti baterije, odmoriti dušu i telo, a biti opet ne tako daleko od grada. Ne propustite priliku da posetite ovaj smeštaj i rezervišite svoj boravak već danas! 

Brvnara Fruška Gora - Istraži okolinu

Fruška Gora je planina jedinstvena po tome što je najstariji nacionalni park u Srbiji, koji je osnovan 1960. godine. Bogata je geografskim, prirodnim i istorijskim vrednostima, koje privlače brojne turiste iz zemlje i inostranstva. Na Fruškoj gori se može naći nešto za svakoga, bilo da se radi o porodičnom izletu, sportsko-rekreativnom ribolovu, eko-turizmu, vinskom turizmu ili rečnom turizmu.

Jedna od najvećih atrakcija Fruške gore su njena jezera, kojih ima 16. Ova jezera su nastala veštačkim pregrađivanjem potoka i reka koje su tekli sa planine. Najpoznatija jezera su Borkovačko, Sot, Bruje i Bešenovačko jezero. Ova jezera su idealna za kupanje, pecanje, vožnju čamcem ili piknik na obali. Voda u jezerima je čista i osvežavajuća, a obale su uređene i opremljene klupama, stolovima i kantama za smeće. Na nekim jezerima postoje i ugostiteljski objekti koji nude hranu i piće.

Fruška gora je takođe poznata po svojoj netaknutoj prirodi, koja je pod zaštitom nacionalnog parka. Na ovoj planini raste preko 1500 vrsta biljaka, od kojih su mnoge retke i endemske. Ona je stanište i za preko 200 vrsta ptica, kao i razne vrste sisara, gmizavaca i insekata. Fruška gora nudi mnoge mogućnosti za ljubitelje eko-turizma, koji mogu da uživaju u šetnji ili biciklizmu po uređenim stazama, posmatranju biljnog i životinjskog sveta.

Planina nije samo prirodni raj, već je bogata istorijskim i kulturnim nasleđem, koje svedoči o burnoj prošlosti ovog područja. Na Fruškoj gori se nalazi 17 pravoslavnih manastira, koji datiraju iz perioda od 15. do 18. veka. Ovi manastiri su bili centri duhovnosti, kulture i umetnosti srpskog naroda u vreme turske vladavine. Među najpoznatijim manastirima su Krušedol, Grgeteg, Hopovo i Novo Hopovo. U ovim manastirima se čuvaju dragocene ikone, freske, rukopisi i relikvije srpskih svetitelja i vladara.

Ovaj kraj je poznat i po tradiciji proizvodnje vina, koja seže još u doba Rimljana. Na Fruškoj gori se nalazi čuveni vinski put, koji obuhvata preko 60 vinarija koje nude degustaciju svojih proizvoda. Na ovom putu možete probati razne sorte vina, kao što su bermet, rizling, graševina ili frankovka. Takođe možete upoznati istoriju i tehnologiju proizvodnje vina, kao i uživati u domaćoj hrani i gostoprimstvu vinogradara.

Fruška gora je na kraju i mesto gde možete doživeti lepote reke Dunav, koja je najveća i najvažnija reka u Srbiji. Dunav pruža mnoge mogućnosti za ljubitelje rečnog turizma, kao što su krstarenje, ribolov, kampovanje ili poseta nekom od ostrva ili plaža. Na Dunavu se takođe nalaze i značajni istorijski i kulturni spomenici, kao što su tvrđava Petrovaradin, most Slobode ili spomenik Stražilovo.

Fruška gora je planina koja ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima, bilo da traže mir i opuštanje, bilo da traže uzbuđenje i avanturu. Naša preporuka za smeštaj je Brvnara Fruška Gora.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!