Brvnara Belino Sokače

Brvnara Belino Sokače nije samo mesto – to je iskustvo. Neka vam ovaj stogodišnji dragulj u Užicu pruži trenutke inspiracije, opuštanja i radosti.

brvnara belino sokace uzice

Informacije o kapacitetima:

Koliba

spavaća soba: 1 veliki bračni krevet

spavaća soba: 2 kreveta za 1 osobu

Dnevna soba: 2 kauča na razvlačenje

max. broj gostiju 6

Belino Sokače čini stogodišnja tradicionalna drvena kuća, uz dodatak još jedne kuće iz polovine prošlog veka. Obe su smeštene na Mendinom brdu, samo pet minuta vožnje od centra Užica i tri minuta vožnje od magistralnog puta Beograd – Zlatibor. Osim toga, udaljene su samo 20km od centra Zlatibora, što ih čini savršenim mestom za beg od svakodnevnog stresa.

Smeštaj je udaljen pet minuta vožnje od centra Užica i na samo 20 km od centra Zlatibora.

Slike smeštaja:

belino sokace uzice
brvnara belino sokace

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Brvnara Belino Sokače Užice

Informacije o smeštaju:

Užice, grad sa bogatom istorijom i prijateljskim duhom, skriva jedno posebno mesto koje je nedavno ponovno oživelo svoj stogodišnji šarmBelino Sokače. Ova koliba brvnara, koja je stara skoro sto godina, nedavno je dobila potpuno novi izgled i postala je oaza mira i inspiracije na Mendinom brdu. Danas, iz Belinog sokačeta,  možete uživati u jednom od najlepših pogleda na Užice, a ovo mesto nudi raznolike mogućnosti za beg od svakodnevnog života.

Priča o Belinom Sokačetu počinje pedesetih godina prošlog veka, kada je autentičan objekat premešten sa Zlatibora na Mendino brdo. Lokacija je pažljivo izabrana, kako bi se pružio spektakularan pogled na Užice i okolinu. Od tada, ova čarobna brvnara postala je omiljena destinacija za razne prilike ali i goste sa svih krajeva sveta.

U Belinom Sokačetu, imate celo mini imanje na raspolaganju, koje se prostire na čak 5.000 m2. Tu su struja, voda, potpuno opremljena kuhinja s posuđem i udobno kupatilo. Nedostajete samo vi i vaše prisustvo. Bilo da slavite dečji rođendan, diplomu, momačko ili devojačko veče, Belino Sokače je pravi izbor. Takođe, ako želite romantični vikend u prirodi ili samo mirno mesto za online rad, ovde ćete pronaći sve potrebno.

Pusti video zapis

Istraži okolinu i ne propusti:

Belino sokače je brvnara koja se nalazi na Mendinom brdu, nadomak Užica. Ovo je mesto gde možete uživati u predivnom pogledu na grad, reku i planine, dok se odmarate u udobnom i autentičnom ambijentu.

Okolina smeštaja je bogata prirodnim i kulturnim lepotama koje vredi istražiti. U blizini se nalazi reka Đetinja, koja je poznata po svojoj čistoći i ribolovu. Možete se provozati čamcem ili kajakom po reci, ili se prošetati stazom koja prati njenu obalu. Na reci se takođe nalazi i hidrocentrala podignuta 1900. godine, koja je bila prva u Srbiji i druga u Evropi.

Užice je grad sa bogatom istorijom i kulturom, koji ima mnogo toga da ponudi posetiocima. Možete posetiti Stari grad, koji je sagrađen u 14. veku i koji je bio sedište srpskih vladara. Možete videti Muzej revolucije, koji prikazuje ulogu Užica u Narodnooslobodilačkoj borbi tokom Drugog svetskog rata. Možete uživati u predstavama Narodnog pozorišta, koje je osnovano 1838. godine i koje je najstarije u Srbiji. Možete se diviti Spomeniku partizanima, koji je delo čuvenog vajara Antuna Augustinčića.

Ako želite da osetite duh planine, možete otići do Zlatibora, koji je udaljen samo 20 km od Belinog sokačeta. Zlatibor je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji, koja nudi raznovrsne aktivnosti i atrakcije za sve uzraste. Možete se zabaviti u Dino parku, gde možete videti replike dinosaurusa i drugih praistorijskih životinja. Ne propustite i etno kompleks Sirogojno, gde ćete na najrealniji način upoznati tradicionalni način života ovog kraja. Za avnturiste, tu je i Stopića pećina, koja je jedna od najlepših pećina u Srbiji.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!