Balkan Retreat

Balkan Retreat se nalazi u mirnom selu okruženom šumama Nacionalnog parka Fruška gora, 2 minuta hoda od manastira Bešenovo i 10 minuta hoda od prelepog tirkiznog jezera Beli Kamen – Bešenovačkog jezera.

Balkan Retreat

Informacije o kapacitetima:

Balkan Retreat

Dvokrevetna soba sa kupatilom – max broj gostiju 2

1 veliki bračni krevet

Apartman na više nivoa – max broj gostiju 4

Spavaća soba: 2 single kreveta i 1 bračni krevet

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Vila sa pogledom na vrt – max broj gostiju 12

1. spavaća soba: 1 bračni krevet

2. spavaća soba: 1 bračni krevet

3. spavaća soba: 2 single kreveta i 1 bračni krevet

Dnevna soba x 2: 1 kauč na razvlačenje

Slike smeštaja:

Balkan Retreat

Aktivnosti:

Check in – od 15.00 do 21.00

Check out – od 08.00 do 11.00

Internet
Bežični internet dostupan na javnim mestima besplatno.
Parking
Besplatan javni parking je moguć na licu mesta (nije neophodna rezervacija).

Šta obići u blizini:

etno

Balkan Retreat Bešenovo

Informacije o smeštaju:

Balkan Retreat je idilično mesto za odmor smešteno u srcu prirode, u mirnom selu na obroncima Nacionalnog parka Fruška gora. Ovaj smeštajni objekat je savršen izbor za one koji traže mir i tišinu, kao i za ljubitelje prirode koji žele da istraže okolne šume i jezera.

Lokacija i pristup: Balkan Retreat se nalazi samo dva minuta hoda od istorijskog manastira Bešenovo i deset minuta hoda od Bešenovačkog jezera, poznatog po svojoj tirkiznoj boji i lepoti. Smeštaj je blizu ulaza u nacionalni park, što ga čini idealnim polazištem za izlete i šetnje prirodom.

Smeštajne pogodnosti: U neposrednoj blizini Balkan Retreat-a nalazi se mala prodavnica sa osnovnim namirnicama, a gosti imaju mogućnost da koriste roštilj u dvorištu smeštaja. Ovo mesto je preporučeno za odmor, druženje i meditaciju, nudeći posetiocima priliku da se povežu sa prirodom i uživaju u njenim blagodetima.

Balkan Retreat Garden: Napolju, gosti mogu uživati na natkrivenoj terasi sa ložištem, opustiti se u visećim ležaljkama ili prošetati kroz voćnjak. Permakulturna bašta i staklenik su srce Balkan Retreat-a, gde se uzgaja hrana koja se koristi za pripremu obroka, naglašavajući posvećenost održivosti i zdravom načinu života.

Balkan Retreat nije samo mesto za smeštaj, već destinacija koja nudi jedinstveno iskustvo opuštanja i povezivanja sa prirodom. Bez obzira da li ste u potrazi za tišinom i meditacijom ili želite aktivno da istražujete okolinu, Balkan Retreat pruža savršen sklad i komfor.

Istraži okolinu i ne propusti:

Bešenovačko jezero, poznato i kao jezero Beli Kamen, predstavlja jedan od prirodnih dragulja Fruške gore. Smestilo se u blizini sela Bešenovo, na oko dvadeset kilometara od Sremske Mitrovice i Rume. Ovo jezero je nastalo u nekadašnjem kopu gde je beočinska cementara ekstrahovala rudu lapor, a danas je popularna destinacija za ljubitelje prirode i one koji traže mirno utočište.

Istorija i karakteristike jezera: Bešenovačko jezero je počelo da se formira osamdesetih godina prošlog veka, kada je kop napušten. Vremenom je jezero dostiglo impresivnu dubinu od 50 metara, a prema nekim podacima, dubina jezera sada iznosi čak 57 metara. Voda u jezeru je poznata po svojim lekovitim svojstvima, zahvaljujući bogatom mineralnom sastavu. Takođe, blato koje okružuje jezero se koristi za terapeutske svrhe.

Prirodna lepota: Jezero se odlikuje kristalno čistom vodom tirkizne boje koja podseća na azurno more. Okruženo je stenama belog kamena, što jezeru daje poseban šarm i lepotu. Bešenovačko jezero je, zajedno sa Ledinačkim jezerom, smatrano za jedno od najlepših jezera na Fruškoj gori.

Turizam i aktivnosti: Iako kupanje u jezeru nije dozvoljeno zbog bezbednosnih razloga, to ne sprečava posetioce da uživaju u njegovoj lepoti. Vikendom je jezero posebno popularno, te je preporučljivo doći rano kako biste pronašli dobro mesto za odmor i parkirali automobil. Plaže nisu zvanično uređene, ali su pristupačne i prirodne. Jezero privlači avanturiste koji uživaju u skakanju u vodu sa visine, zahvaljujući strmim obalama koje omogućavaju skokove veće od 10 metara.

Ribolov: Nekada bogato ribom, danas jezero Beli Kamen ima znatno manji broj riba. Ipak, mogu se pronaći pojedini primerci tostolobika, crvenperke i babuške, a u plićacima se mogu videti jata sitnih riba.

Bešenovačko jezero je mesto koje odiše mirnoćom i prirodnom lepotom, idealno za one koji žele da pobegnu od gradske vreve i provedu vreme uživajući u netaknutoj prirodi.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!