Takovski konak

Ako tražite savršeno mesto za odmor i opuštanje, Takovski konak je pravi izbor za vas. Ova kuća za odmor se nalazi na samo 400 m od istorijskog Takovskog grma, pored reke Dičine koja pruža osveženje i mir.

Takovski konak

Informacije o kapacitetima:

Takovski konak – Bazen u dvorištu i ogroman kamin u dnevnoj sobi su najprivlačnije karakteristike ove kuće, pogodne za boravak u svim godišnjim dobima.

Spavaća soba: 1 bračni krevet i 1 kauč na razvlačenje

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Max broj gostiju 6

Takovski konak poseduje dnevni boravak, odvojenu spavaću sobu, trpezariju, kuhinju i kupatilo sa kadom i fenom za kosu.

Slike smeštaja:

Takovski konak

Aktivnosti:

Takovski konak, Takovo, Gornji Milanovac

Informacije o smeštaju:

Doživite nezaboravan odmor u Takovskom konaku, kući za odmor koja se nalazi na obali reke Dičine, nedaleko od istorijskog mesta – Takovskog grma. Ovde ćete naći sve što vam je potrebno za opuštanje i uživanje u prirodi. Takovski konak poseduje dva sprata, kuhinju, kupatilo, nadzemni bazen od 3,5 m i mesto za pripremu ukusnih jela na roštilju, kotliću, saču ili talandari.

Dvorište je prostrano i ograđeno tujama i rekom, tako da ćete imati potpunu privatnost i mir. Kuća je pogodna za porodičan odmor, kao i za društva ili parove. U kući se nalazi jedan veliki bračni krevet, dva prostrana kreveta na razvlačenje i krevetac za najmlađe. Najbliži restoran i prodavnica su na 800 m od kuće.

Objekat se nalazi u Takovu na 1.5 km od ukjučenja na novi autoput Miloš Veliki, na sat vremena vožnje od Beograda, 10 km od G. Milanovca i 28 km od Čačka. 

Istraži okolinu

Takovo – mesto gde je rođena sloboda

Takovo je naselje u opštini Gornji Milanovac, u Moravičkom okrugu, koje se nalazi između reke Dičine i Klatičevačke reke, na blagim padinama okrenutim ka jugu. Takovo je poznato kao mesto gde je knez Miloš Obrenović podigao Drugi srpski ustanak, na Cveti 23. aprila 1815. godine. Ovaj događaj je označio početak oslobođenja Srbije od turske vlasti i stvaranje moderne srpske države.

Na prostoru od nekoliko hektara, koji je proglašen za memorijalni kompleks, nalaze se brojni spomenici i građevine vezane za podizanje Drugog srpskog ustanka. Najpoznatije mesto je Takovski grm, pod kojim je knez Miloš dao zakletvu ustanicima. Stari Takovski grm se srušio 1901. godine, a njegov naslednik je hrast koji je knez Mihailo Obrenović osveštao 1867. godine. Delovi starog Takovskog grma se danas čuvaju u Muzeju Drugog srpskog ustanka u Takovu, crkvi u Gornjem Milanovcu i Miloševom konaku u Beogradu.

Pored Takovskog grma, u memorijalnom kompleksu se nalaze i Spomenik Drugom srpskom ustanaku (Milošu Obrenoviću), koji je podignut 1887. godine, i skulptura “Takovski ustanak”, koja je delo Petra Ubavkića, prvog srpskog akademskog vajara. Skulptura je postavljena 1990. godine i prikazuje trenutak ustanicke zakletve.

U blizini memorijalnog kompleksa se nalazi i crkva brvnara, koja je sagrađena 1795. godine i posvećena je Svetom Đorđu. Crkva je bila svedok mnogih istorijskih događaja, kao što su podizanje Drugog srpskog ustanka, sastanak ustaničkih vođa i donošenje Takovskog ustava. U crkvi se čuvaju dragoceni predmeti, kao što su ikone, knjige, odežde i zastave.

Muzej Drugog srpskog ustanka je smešten u zgradi koja je izgrađena 1856. godine kao škola.  Osnovan je 1954. godine i sadrži bogatu zbirku predmeta, dokumenata, fotografija i slika vezanih za Drugi srpski ustanak i istoriju Takova. Muzej ima stalnu postavku, kao i povremene izložbe i manifestacije.

Ako ste poželeleli da posetite ovo mesto, mi vam od srca preporučujemo Takovski konak!

spa hoteli u srbiji
Predlozi

Spa hoteli u Srbiji – 28 najboljih hotela

Spa hoteli u Srbiji Sadržaj Iako su mnogi turisti sa ovih prostora zainteresovani za daleke i egzotične destinacije, morate znati da naša zemlja nudi izvanredne

golubac i golubačka tvrđava
Destinacije

Golubac i Golubačka tvrđava

Golubac i Golubačka tvrđava Sadržaj: Golubac je malo mesto na obali Dunava, na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Ovo naselje je poznato po svojoj impozantnoj

odmor sa decom u Srbiji
Destinacije

Odmor sa decom u Srbiji

Odmor sa decom u Srbiji Sadržaj: Odmor sa decom u Srbiji: gde i kako provesti kvalitetno vreme sa porodicom? Srbija je zemlja bogata prirodnim lepotama,

error: Content is protected !!