Seosko domaćinstvo Stojković

Slogan ovog smeštaja je da prvi put dođete kao gosti, a svaki sledeći kao prijatelji. Seosko domaćinstvo Stojković je među najbolje ocenjenim objektima po gostoljubivosti i osećaju „kao kod kuće“.

Seosko domaćinstvo Stojković Aleksinac

Informacije o kapacitetima:

Seosko domaćinstvo Stojković nudi dva potpuno opremljena apartmana. U njima mogu da borave ukupno 9 osoba. Apartmani poseduju kuhinju, dnevnu sobu, sopstveno kupatilo, spavaću sobu, besplatan wi fi. Na raspolaganju je i sezonski bazen u dvorištu.

Apartman 1/5

Spavaća soba: 2 kreveta za 1 osobu i 1 bračni krevet

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Apartman 1/4

Spavaća soba: 1  krevet za 1 osobu i 1 bračni krevet

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Slike smeštaja:

Seosko domaćinstvo Stojković Aleksinac

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

Seosko domaćinstvo Stojković, Aleksinac

Informacije o smeštaju:

Zamislite idilično seosko okruženje, daleko od gradske vreve i buke. Upustite se u priču o Seoskom domaćinstvu Stojković, mestu gde svaka avantura počinje.

Objekat se nalazi na samo 5 km od centra Aleksinca. Gostima su na raspolaganju dva apartmana, kapaciteta 1/5 i 1/4 i ukupnog kapaciteta 9 osoba. Besplatan wi fi, sezonski bazen i obezbeđeno parking mesto su samo neke od prednosti boravka u ovom objektu. 

Tokom zime, objekat se greje na električnu energiju. U dnevnoj sobi, za grejanje se koristi TA peć snage 6 kW. Ova TA peć brzo i efikasno zagreva prostor, omogućavajući vam da se ugodno osećate čak i u hladnim danima. Spavaća soba se greje norveškim radijatorom snage 3,5 kW. Ovaj radijator održava stabilnu temperaturu tokom noći, pružajući miran san bez obzira na vremenske uslove.

Istraži okolinu

Aleksinac, smešten na jugu Srbije, se ponosi svojom bogatom istorijom i raznolikim manifestacijama koje privlače turiste iz svih krajeva. Ovaj deo Srbije odiše kulturnim i prirodnim blagodatima tokom cele godine.

U martu, grad Aleksinac postaje epicentar proslave Mladenaca, kada se ulice ispunjavaju veselim ljudima spremnim za tradicionalne običaje i veselje. Festival meda u Aleksincu, takođe u martu, privlači pčelare i ljubitelje prirode iz celog regiona.

Početkom juna, Gredetin postaje domaćin manifestaciji Dani jagode, gde posetioci mogu uživati u voćnim poslasticama i raznovrsnim zabavnim aktivnostima. Avgust donosi Kačamakijadu u Moravskom Bujmiru, gde se takmiče majstori u pripremi tradicionalnog kačamaka.

U septembru, Rutevac postaje mesto održavanja Sabora paprikara, slavlja posvećenog ovom začinu i lokalnoj tradiciji. Krajem oktobra, Pekarski dani pružaju priliku za degustaciju najukusnijih pekarskih proizvoda.

Najvažnije manifestacije ne ograničavaju se samo na letnje mesece. U novembru, Aleksinac postaje domaćin „Festivala prvoizvedenih predstava“, gde se umetnici okupljaju da prikažu svoje najnovije stvaralaštvo. U aprilu, pesnički susreti „Gordana Brajović“ okupljaju ljubitelje poezije iz celog regiona.

Ali Aleksinac nije samo o manifestacijama; gotovo trećinu površine opštine prekrivaju šume, što je odlično za razvoj lovnog turizma. Lovačka udruženja redovno organizuju lov na sitnu i krupnu divljač, privlačeći ljubitelje prirode iz svih krajeva.

Brdovit teren pruža izvanredne mogućnosti za planinarenje, a lokalna planinarska društva često organizuju uspone i pešačke maratone duž obeleženih staza.

Na putu za Sokobanju, možete posetiti Bovansko jezero, veštačku akumulaciju na reci Moravici, ukupne površine 110 hektara. Ovo jezero je u letnjim mesecima spas od vrućine mnogim aleksičanima i meštanima bliže okoline, ali i mesto održavanja jedriličarskih i ribolovačkih takmičenja, kao i internacionalnom kampu.

Pored brojnih znamenitosti same opštine, treba napomenuti da se u blizini Aleksinca nalaze čak tri banje: Sokobanja, Ribarska i banja Topilo, što opštinu Aleksinac na obalama Južne Morave svrstava u red dobrih mesta za investiranje u jugoistočnoj Srbiji.

spa hoteli u srbiji
Predlozi

Spa hoteli u Srbiji – 28 najboljih hotela

Spa hoteli u Srbiji Sadržaj Iako su mnogi turisti sa ovih prostora zainteresovani za daleke i egzotične destinacije, morate znati da naša zemlja nudi izvanredne

golubac i golubačka tvrđava
Destinacije

Golubac i Golubačka tvrđava

Golubac i Golubačka tvrđava Sadržaj: Golubac je malo mesto na obali Dunava, na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Ovo naselje je poznato po svojoj impozantnoj

odmor sa decom u Srbiji
Destinacije

Odmor sa decom u Srbiji

Odmor sa decom u Srbiji Sadržaj: Odmor sa decom u Srbiji: gde i kako provesti kvalitetno vreme sa porodicom? Srbija je zemlja bogata prirodnim lepotama,

error: Content is protected !!