Novakova kačara

Požega je grad koji će vas očarati svojom lepotom, istorijom i gostoprimstvom. Naša preporuka za smeštaj u ovom mestu je svakako Novakova kačara.

novakova kacara pozega

Informacije o kapacitetima:

U Novakovoj kačari možete odsesti u jednoj od četiri sobe koje su opremljene TV-om, kupatilom sa tušem i fenom za kosu. Sobe su uređene u tradicionalnom stilu, sa drvenim nameštajem i tkaninama.

U okviru smeštaja, nalazi se i restoran. Ovde vas čeka preukusna, obilna i zdrava hrana i obroci, koje možete konzumirati na sunčanoj terasi ili u zajedničkoj kuhinji.

Trokrevetna soba

3 kreveta za 1 osobu

Dvokrevetna soba

1 bračni krevet

Slike smeštaja:

novakova kacara
novakova kacara

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Novakova kačara Požega

Informacije o smeštaju:

Ako tražite idealno mesto za odmor, opuštanje i uživanje u prirodi, onda je Novakova kačara pravi izbor za vas. Ovo seosko domaćinstvo u Požegi vam nudi udoban i prijatan smeštaj sa pogledom na zeleni vrt, ukusnu domaću hranu i piće, kao i brojne aktivnosti za celu porodicu.

Restoran u sklopu objekta je velika prednost. Za ručak i večeru možete probati specijalitete srpske kuhinje, koje pripremaju domaćini Novakova kačara. U ponudi su razna jela od mesa, povrća, sira, kajmaka, pite, kao i domaći hleb i peciva. Ne propustite da probate i rakiju, vino i sokove od voća koje se gaji na imanju.

Novakova kačara je idealno mesto za one koji vole da istražuju prirodu i upoznaju se sa seoskim životom. Možete šetati po okolnim brdima i livadama, voziti bicikl ili konja, posetiti obližnje manastire i crkve, ili se družiti sa domaćim životinjama. Takođe možete učestvovati u raznim radionicama koje organizuju domaćini, kao što su pravljenje sira, pekmezа, rakije ili pletenje.

Ovaj smeštaj je takođe deo programa “Održivo putovanje” koji podstiče objekte da posluju na način koji ima pozitivan uticaj na životnu sredinu i društvo. Domaćini se trude da koriste obnovljive izvore energije, recikliraju otpad, štede vodu i smanje emisiju ugljen-dioksida. Takođe podržavaju lokalnu zajednicu i kulturu, zapošljavajući lokalno stanovništvo i promovišući lokalne proizvode.

Istraži okolinu i ne propusti:

Godovik – Novakova Kačara

Godovik je mesto gde se nalazi Novakova kačara, ali je i mesto koje priča istoriju. Ovo mesto su svi putopisci od najstarijih nazivali „skrivenim draguljem ovog kraja, kako po izuzetnom ambijentu u kome je smešteno, tako i zbog mnogih predanja, istorije i kulturne baštine srpskog nacionalnog identiteta“. Ono što svakako treba neizostavno videti su Crkva Svetog Ilije na početku centralnog dela, koja je izgrađena u periodu od 1855. do 1858. godine. Nedaleko od ove, ispod godovičkog brda i pored snažnog izvora bistre gorske vode, nalazi se Crkva Svetog Đorđa, koja je podignuta u 14. veku a obnovljena u 17. veku, predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja, kao i neposredno okruženje koje je zbog svojih ambijentalnih vrednosti zaštićeno.

Požega – grad bogate istorije i prirodnih lepota

Ako želite da upoznate jedan od najstarijih i najlepših gradova u Srbiji, onda je Požega pravo mesto za vas. Ovaj grad se nalazi u zapadnoj Srbiji, na reci Skrapež, i ima bogatu istoriju koja seže još u doba Rimljana. Požega je poznata po svojim kulturnim i istorijskim spomenicima, kao i po svojim prirodnim lepotama koje oduzimaju dah.

U Požegi možete posetiti Muzej železnice, koji je jedinstven u Srbiji i regionu. Ovaj muzej čuva sećanje na razvoj železnice u Srbiji, od prvog parnog voza do savremenih vozila. U muzeju možete videti razne eksponate, kao što su lokomotive, vagoni, signalizacija, uniforme, fotografije i dokumenta. Takođe možete ući u vozove i osetiti atmosferu prošlih vremena.

Za ljubitelje prirode, Požega nudi mnogo mogućnosti za aktivni odmor i rekreaciju. Možete se oprobati u biciklizmuparaglajdingu, skijanju ili snoubordu, ili jednostavno uživati u šetnji po predivnim pejzažima. Požega ima više pešačkih staza koje vode do raznih zanimljivih mesta, kao što su Spomen kompleks u Gornjoj Dobrinji, gde je rođen vojvoda Živojin Mišić, ili Tometino Polje, gde se nalazi najveća crkva na Balkanu.

Ako želite da osetite pravi duh seoskog života, onda je seoski turizam idealan izbor za vas. A mi vam od sveg ♥ preporučujemo Novakovu kačaru.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS