Etno selo Vidikovac

Ako ste u potrazi za mestom gde možete da se odmorite, opustite i uživate u lepotama Srbije, onda je Etno selo Vidikovac pravo mesto za vas.

Etno selo Vidikovac

Informacije o kapacitetima:

Etno selo Vidikovac nudi 4 apartmana koji se sastoje od spavaće sobe, kupatila i terase.

Svaki apartman ima površinu od 24 m² i može da primi do četiri osobe. Apartmani su opremljeni sa besplatnim WiFi, mašinom za pranje veša, grejanjem, fenom za kosu, peškirima i posteljinom.

Objekat poseduje i restoran, gde možete da probate i ukusnu tradicionalnu kuhinju a meni će vas oduševiti svojim bogatstvom i raznovrsnošću. Takođe,  ne propustite da uživate u lokalnim specijalitetima i pićima, kao što su sjenički sir, pečenje, kajmak, rakija i vino.

Na raspolaganju je i besplatan parking. Etno selo Vidikovac je idealno za parove, porodice i ljubitelje prirode koji žele da pobegnu od gradske buke i stresa.

Slike smeštaja:

Etno selo Vidikovac
Etno selo Vidikovac

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Mnifestacije:

etno

Etno selo Vidikovac Sjenica

Informacije o smeštaju:

Etno selo Vidikovac je apartmanski kompleks koji se nalazi u Sjenici, u centralnoj Srbiji. Ovo etno selo nudi udoban smeštaj, tradicionalnu kuhinju, predivan pogled na prirodu i mogućnost za razne aktivnosti na otvorenom. Neki od sadržaja koje možete uživati u Etno selu Vidikovac su:

Terasa, restoran i bar, gde možete probati lokalne specijalitete i pića.

Vrt, roštilj i besplatan parking, gde možete opustiti se i uživati u miru i tišini.

Etno selo Vidikovac je odlično mesto za parove, porodice i ljubitelje prirode. Ovo etno selo je takođe blizu nekih zanimljivih atrakcija, kao što su kanjon Uvca, pećina Ledena i jezero Zlatar. Ako želite da doživite pravi duh Srbije, Etno selo Vidikovac je pravi izbor za vas.

Istraži okolinu i ne propusti:

Sjenica i Pešterska visoravan

Pešterska visoravan je jedno od najlepših i najzanimljivijih mesta u Srbiji, koje privlači sve više turista iz zemlje i inostranstva. Ova visoravan je najveća na Balkanskom poluostrvu, jedna od najvećih u Evropi, i ima nadmorsku visinu od 1150 metara i površinu od 63 kvadratna kilometra. Pešterska visoravan je bogata prirodnim lepotama, kulturnim i verskim spomenicima, gastronomskim specijalitetima i raznovrsnim aktivnostima za sve uzraste i ukuse.

Ako želite da je posetite, najbolje je da krenete iz Sjenice, gradića sa oko 15000 stanovnika, koji je centar ovog kraja. Sjenica je smeštena na obali Sjeničkog jezera, koje je nastalo pregrađivanjem reke Uvac. Ovo jezero je idealno mesto za ribolov, vožnju čamcem ili jednostavno uživanje u pogledu na plavu vodu i zelene brežuljke.

Sjenica je takođe poznata po svojim verskim objektima, koji svedoče o bogatoj istoriji i multikulturalnosti ovog područja. Možete posetiti džamiju Valide Sultan iz 19. veka, koja je najveća džamija u Srbiji, ili džamiju u Uglu iz 1703. godine, koja je najstarija džamija u Srbiji. Takođe možete posetiti manastir Kumanica, koji datira iz 13. veka, i crkvu Sv. Arhangela u Kumanici, koja je podignuta u 14. veku.

Ako ste ljubitelj prirode, ne propustite da posetite Specijalni rezervat prirode Uvac, koji je dom beloglavog supa, jedne od najređih i najugroženijih ptica na svetu. Ovde možete videti impresivne meandre reke Uvac, koji su nastali erozijom stena tokom miliona godina. Možete se provozati čamcem kroz kanjon reke, ili se popeti na vidikovac Molitva, odakle se pruža neverovatan pogled na celo područje.

Još jedno mesto koje treba videti je Park prirode Paljevine, koji je prirodno stanište retke vrste četinara Piramidalne jele (Abies alba pyramidalis). Ova vrsta jele ima neobičan oblik piramide, i raste samo na nekoliko lokacija u svetu. U parku možete šetati kroz gustu šumu, ili se odmoriti na nekoj od livada koje su prepune cveća.

Za one koji vole planinsku klimu i ski sportove, preporučujemo da posetite Ski-centar Žari, koji je Nacionalni biatlon centar. Ovde možete skijati na stazama različitih težina i dužina, ili se oprobati u biatlonu, sportu koji kombinuje skijanje i streljaštvo. Ski-centar ima savremenu infrastrukturu i opremu, kao i smeštajne kapacitete za sve goste.

Pešterska visoravan nudi još mnogo toga za istraživanje i uživanje. Možete se baviti planinarenjem, biciklizmom, motociklizmom, lovom ili rekreacijom na svežem vazduhu. Možete probati lokalne gastronomske specijalitete, kao što su sjenički sir, jagnjetina sa Peštera, jardum, sjenički sudžuk, sjeničke pite i orijentalne poslastice. Možete prisustvovati nekoj od manifestacija koje se održavaju u Sjenici, kao što su Dani opštine Sjenica, Dani Sjeničke pite ili Poljoprivredni sajam.

Pešterska visoravan je mesto koje će vas oduševiti svojom lepotom, raznolikošću, gostoljubivošću i autentičnošću. Dođite i otkrijte zašto je Pešterska visoravan pravi hit među turistima. Sigurni smo da ćete se zaljubiti u ovaj kraj i poželeti da se vratite. Pešterska visoravan i Sjenica vas čekaju!

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS