Etno selo Stanojević

Etno selo Stanojevic je mesto gde se možete vratiti korenima i osetiti duh Srbije. Ovo etno selo vam nudi udoban smeštaj, bogatu gastronomiju, zabavne aktivnosti i predivnu prirodu. Dođite u etno selo Stanojevic i provedite nezaboravan odmor u srcu Timočke krajine!

etno selo stanojevic

Informacije o kapacitetima:

Etno selo Stanojević – za više informacija o svakoj smeštajnoj jedinici posebno, kliknite na željenu. 

2 kreveta za 1 osobu – površina 25 m²

Gostima je na raspolaganju dobro opremljena kuhinja sa pločom za kuvanje, frižiderom, kuhinjskim posuđem i rernom. Ova dvokrevetna soba sa zasebnim krevetima nudi pribor za pripremu roštilja. Poseduje flat-screen TV sa kablovskim kanalima, sopstveno kupatilo i izlaz na balkon sa pogledom na vrt. Smeštajna jedinica sadrži dva kreveta.

etno stanojevic

1 bračni krevet – Površina 20 m²

Ova dvokrevetna soba odlikuje se pogledom na bazen. Sadrži dobro opremljenu kuhinju sa pločom za kuvanje, frižiderom, posuđem i rernom. Takođe ima pribor za roštilj, mašinu za pranje veša, prostor za sedenje, sopstveno kupatilo sa tušem i balkon sa pogledom na vrt. Na raspolaganju je jedan krevet.

etno selo stanojevic

1 veliki bračni krevet – Površina 20 m²

Ova dvokrevetna soba sadrži dobro opremljenu kuhinju sa pločom za kuvanje, frižiderom, posuđem i rernom. Takođe ima pribor za roštilj, mašinu za pranje veša, prostor za sedenje, sopstveno kupatilo sa tušem i balkon sa pogledom na vrt. Na raspolaganju je jedan krevet.

etno selo stanojevic

1 veliki bračni krevet – Veličina bungalova: 25 m²

Bungalov poseduje dnevnu sobu, jednu zasebnu spavaću sobu i kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju kuhinja opremljena pločom za kuvanje, frižiderom i kuhinjskim posuđem. Bungalov takođe nudi pribor za pripremu roštilja. Ovaj bungalov ima izlaz na terasu sa pogledom na vrt, mašinu za pranje veša i flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Smeštajna jedinica sadrži jedan krevet.

bungalov etno selo stanojevic

1 single krevet i 1 bračni krevet – Veličina bungalova: 30 m²

Ovaj bungalov sa zasebnim ulazom ima jednu dnevnu sobu, jednu zasebnu spavaću sobu i kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju kuhinja opremljena pločom za kuvanje, frižiderom i kuhinjskim posuđem. Bungalov takođe nudi pribor za pripremu roštilja. Ovaj bungalov ima izlaz na terasu sa pogledom na vrt, mašinu za pranje veša i flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Smeštajna jedinica sadrži dva kreveta.

bungalov etno selo stanojevic

1 bračni krevet – Veličina bungalova: 20 m²

Obuhvata j dnevnu sobu, jednu zasebnu spavaću sobu i kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Sadrži kuhinju sa pločom za kuvanje, frižiderom i posuđem. Takođe ima pribor za roštilj, mašinu za pranje veša, flat-screen TV sa kablovskim kanalima i terasu sa pogledom na vrt. Na raspolaganju je jedan krevet.

bungalov etno selo stanojevic

1 single krevet i 1 bračni krevet – Veličina bungalova: 30 m²

Ovaj bungalov ima jednu dnevnu sobu, jednu zasebnu spavaću sobu i jedno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju kuhinja opremljena pločom za kuvanje, frižiderom i kuhinjskim posuđem. Bungalov takođe nudi pribor za pripremu roštilja. Ovaj bungalov ima izlaz na terasu sa pogledom na vrt, mašinu za pranje veša i flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Smeštajna jedinica sadrži dva kreveta.

bungalov etno selo stanojevic

Slike smeštaja:

etno selo stanojevic
etno selo stanojevic
etno selo stanojevic

Aktivnosti:

Etno selo Stanojević je mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

Etno selo Stanojević, Boljevac

Informacije o smeštaju:

Ako tražite idealno mesto za odmor, opuštanje i uživanje u prirodi, kulturi i tradiciji, onda je etno selo Stanojevic pravi izbor za vas. Ovo etno selo se nalazi u Boljevcu, u srcu Srbije, i nudi vam različite vrste smeštaja, koji će zadovoljiti sve vaše potrebe i želje.

Možete birati između etno kuće koja ima četiri spavaće sobe, osam ležajeva, kuhinju, kupatilo, TV i internet, ili porodičnih bungalova pod imenom “Ambar”, “Baraka”, “Konak” i “Vajat”, koji su uređeni u etno rustičnom stilu, i koji imaju veliki bračni krevet, manji krevet, kuhinju, kupatilo, TV i letnjikovac. Svi smeštaji imaju sopstvenu terasu-balkon sa predivnim pogledom na planinu Rtanj, vrt ili grad.

U etno selu Stanojevic možete uživati u mnogim aktivnostima i sadržajima koji će vam ulepšati boravak. Možete se osvežiti u sezonskom bazenu na otvorenom, igrati mali fudbal ili košarku na terenu, zabaviti se na dečijem igralištu sa toboganom, klackalicom i ljuljaškama, ili posetiti muzej starih stvari koji je ujedno i sala za ručavanje. Takođe možete provesti vreme u “Kafanici” gde možete slušati muziku, probati domaću hranu, domaće vino i rakiju. U znak dobrodošlice, gostima nudimo Rtanjski čaj, domaću kafu, domaće vino, domaću rakiju i domaće sokove besplatno.

Ako želite da istražite okolinu etno sela Stanojevic, možete obići planinu Rtanj, popeti se do samog vrha uz mogućnost berbe daleko čuvenog Rtanjskog čaja, posetiti jednu od najlepših pećina u Srbiji – Bogovinsku pećinu, obići mnostvo kulturno-istorijskih spomenika koji krase istočnu Srbiju, kao što su manastiri Ravanica i Manasija, spomenik knezu Lazaru na Kosovu Polju, arheološko nalazište Gamzigrad i mnogi drugi. Takođe možete posetiti Lazarev kanjon koji važi za jedan od najlepših kanjona na Balkanu, kao i Lazarevu pećinu nadomak samog kanjona.

Kako do etno sela Stanojević:

Ako želite da posetite etno selo Stanojević, evo kako možete doći do njega iz različitih gradova:

Etno selo Stanojević Beograd km

Ako putujete iz Beograda, možete ići auto-putem E75 do Pojata, pa zatim skrenuti na regionalni put R214 do Boljevca. Udaljenost je oko 200 km i putovanje traje oko 2 sata i 30 minuta.

Etno selo Stanojević Novi Sad km

Ako putujete iz Novog Sada, možete ići auto-putem E75 do Beograda, pa zatim nastaviti istim putem do Pojata, gde skrećete na regionalni put R214 do Boljevca. Udaljenost je oko 280 km i putovanje traje oko 3 sata i 30 minuta.

Etno selo Stanojević Niš km

Ako putujete iz Niša, možete ići auto-putem E75 do Paraćina, pa zatim skrenuti na regionalni put R214 do Boljevca. Udaljenost je oko 100 km i putovanje traje oko sat i 15 minuta.

Ne propustite manifestacije:

Timočko vrelo

Timočko vrelo je manifestacija koja se održava u Boljevcu, u istočnoj Srbiji, svake godine krajem avgusta. Cilj manifestacije je da promoviše kulturno i prirodno nasleđe Timočke krajine, kao i da očuva tradiciju i običaje ovog kraja. Na manifestaciji se okupljaju brojni kulturno-umetnička društva, etno udruženja, zanatlije, umetnici i ljubitelji prirode iz cele Srbije i inostranstva. Manifestacija nudi raznovrsne sadržaje za sve uzraste i ukuse, kao što su:

  • Etno bazar – izložba i prodaja rukotvorina, suvenira, narodnih nošnji, nakita, meda, sira i drugih proizvoda iz domaće radinosti.
  • Etno radionice – radionice gde se može naučiti neki od starih zanata, kao što su grnčarstvo, tkanje, pletenje, vezenje, kovački zanat i drugi.
  • Etno igre – igre koje su se nekada igrale u Timočkoj krajini, kao što su skakanje u džaku, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca i drugi.
  • Etno muzika – koncerti narodne muzike iz Timočke krajine, kao i gostujućih izvođača iz drugih krajeva Srbije i regiona.
  • Etno gastronomija – degustacija tradicionalnih jela i pića iz Timočke krajine, kao što su kačamak, proja, cicvara, sirnica, gibanica, pečenje, rakija i vino.

 

Timočka buna

Manifestacija „Timočka buna“ je kulturno-umetnički događaj koji se održava u Boljevcu, u istočnoj Srbiji, svake godine u novembru. Manifestacija je posvećena sećanju na Timočku bunu, pobunu protiv vlasti kralja Milana Obrenovića, koja je izbila 1883. godine u ovom kraju. Na manifestaciji se okupljaju brojni kulturni stvaraoci, umetnici, zanatlije, istoričari i ljubitelji tradicije iz cele Srbije i inostranstva. Manifestacija nudi raznovrsne sadržaje za sve uzraste i ukuse, kao što su:

  • Izložbe i predavanja o Timočkoj buni, njenim uzrocima, toku i posledicama, kao i o životu i radu njenih vođa i učesnika.
  • Predstave i koncerti narodne muzike i igre iz Timočke krajine, kao i gostujućih izvođača iz drugih krajeva Srbije i regiona.

 

Crnorečje u pesmi i igri

Manifestacija „Crnorečje u pesmi i igri“ je festival narodnog stvaralaštva koji se održava u Boljevcu, u istočnoj Srbiji, svake godine u junu. Ova manifestacija je prilika da se promoviše i očuva kulturno i prirodno nasleđe Timočke krajine, kao i da se uživa u bogatstvu i lepoti narodne pesme, igre i muzike. Na manifestaciji se okupljaju brojni kulturno-umetnička društva, etno udruženja, zanatlije, umetnici i ljubitelji tradicije iz cele Srbije i inostranstva. Manifestacija nudi raznovrsne sadržaje za sve uzraste i ukuse, kao što su:

  • Saborni dan – dan kada se održava svečano otvaranje manifestacije, uz defile učesnika i gostiju, kao i nastupi folklornih ansambala na centralnom trgu u Boljevcu.
  • Predtakmičenje trubača – dan kada se održava takmičenje trubačkih orkestara iz Timočke krajine, koji se bore za plasman na Sabor trubača u Guči.
  • Predtakmičenje frulaša – dan kada se održava takmičenje frulaša iz Timočke krajine, koji se bore za plasman na Sabor frulaša u Prislonici kod Čačka.
dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS