Etno selo Dimitrijević

Posetite Etno selo Dimitrijević i osetite seosku atmosferu u Orašcu, mestu gde je počela borba za slobodu srpskog naroda. Oduševite se lepotom šumadijskih predela i cvetnih polja,  gde vas čeka pravi raj za vaše oči i dušu.

Etno Selo Dimitrijevic

Informacije o kapacitetima:

Etno selo Dimitrijević – uživajte u komforu seoske kuće, ukupne površine 70 kvadrata, sa dve spavaće sobe, kupatilom, kuhinj0m i tv. 

Kuća je takođe opremljena svim za pripreme hrane na otvorenom – roštilj, peka, furuna.

Imanje oko objekta je ograđeno i nema drugih objekata u blizini, tako da su privatnost i mir zagarantovani.

Kuća sa 2 spavaće sobe

Spavaća soba 1: 1 bračni krevet

Spavaća soba 2: 2 kreveta za 1 osobu i 1 bračni krevet

Slike smeštaja:

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Etno selo Dimitrijević, Orašac

Informacije o smeštaju:

Etno selo Dimitrijević – oaza mira i lepote u srcu Šumadije

Doživite pravi seoski ambijent u etno selu Dimitrijević, smeštenom u istorijskom Orašcu, gde je započeo Prvi srpski ustanak. Uživajte u prekrasnim šumadijskim pejzažima i cvetnim livadama, na nadmorskoj visini od oko 400 metara, gde ćete naći raj za oči i dušu. Na raspolaganju vam je seoska kuća sa dva francuska i dva solo ležaja u jednoj sobi i još jednim bračnim ležajem u drugoj spavaćoj sobi.

Kuća je kompletno opremljena sa svim što vam je potrebno za udoban boravak. U etno selu Dimitrijević možete se posvetiti raznim aktivnostima, kao što su pečenje i sušenje mesa, spremanje zimnice na čuvenom smederevcu, pečenje rakije i drugih đakonija domaće kuhinje. Takođe, objekat nudi i mogućnost radnog odmora, gde možete učestvovati u seoskim poslovima i upoznati se sa tradicionalnim načinom života. Sve to na jednom mestu, i jedino što vam preostaje je da proverite raspoloživost i rezervišete.

Istraži okolinu - Orašac

Orašac – mesto gde je rođena slobodna Srbija

Ako volite da istražujete istoriju i kulturu naše zemlje, ne propustite priliku da posetite Orašac, malo selo u Šumadiji koje ima veliki značaj za srpski narod. Orašac je mesto gde je započeo Prvi srpski ustanak, koji je označio početak borbe za oslobođenje od turske vlasti. U Orašcu ćete naći spomenike, muzej, crkvu i jarugu koji svedoče o hrabrosti i odlučnosti naših predaka.

Orašac se nalazi na putu za Aranđelovac, oko 80 km od Beograda. Do njega možete stići autoputem za Niš, pa skrenuti za Mladenovac i pratiti putokaze za Aranđelovac. Orašac je idealno mesto za jednodnevni izlet, jer ima dovoljno sadržaja da vas zainteresuje i zabavi. Takođe, možete ga kombinovati sa posetom Oplencu ili Aranđelovcu, koji su u blizini.

Kada stignete u Orašac, prvo što ćete videti je spomenik Karađorđu, vođi Prvog srpskog ustanka. Spomenik je visok 3,4 metra i napravljen je od belog mermera. Pored spomenika se nalazi i spomen škola “Prvi srpski ustanak”, koja je sagrađena 1932. godine po nalogu kralja Aleksandra Karađorđevića. Škola je bila namenjena za opismenjavanje naroda i danas je pretvorena u muzej koji prikazuje život i rad ustanika.

Nedaleko od spomenika i škole se nalazi crkva Vaznesenja Gospodnjeg, koja je podignuta 1868. godine na mestu gde je Karađorđe podigao zastavu ustanka. Crkva je građena u srpsko-vizantijskom stilu i ima bogatu unutrašnju dekoraciju. U crkvi se čuvaju ikone, knjige, odežde i drugi predmeti koji pripadaju istoriji ustanka.

Najzanimljivije mesto u Orašcu je svakako Marićevića jaruga, udubljenje u zemlji koje je bilo mesto tajnog sastanka ustanika 14. februara 1804. godine. Na tom sastanku je doneta odluka da se započne oružana pobuna protiv Turaka i da se Karađorđe izabere za vođu. U jaruzi se danas nalazi spomenik koji simbolizuje početak ustanka. Do jaruge se stiže stepenicama koje vode kroz šumu i pružaju lep pogled na okolinu.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS