Etno domaćinstvo Čikić

Gde god da živite, verovatno ste čuli za Zasavicu. Sada je vreme i da je iskusite i to na najboljem mogućem mestu. Predtstavljamo vam – Etno domaćinstvo Čikić.

Informacije o kapacitetima:

Deluks 1/2 sa bračnim krevetom: 

25 m², balkon s pogledom na vrt, klima-uređaj, sopstveno kupatilo, flat-screen TV, terasa, besplatan bežični internet, toalet kada ili tuš, drveni pod ili parket, peškiri, radni sto, TV sa satelitskim kanalima, grejanje, tepih, kablovski kanali, garderober ili orman, vešalica za odeću, toalet papir.

1/2 soba sa zasebnim krevetom i kupatilom: 

20 m², pogled, klima-uređaj, sopstveno kupatilo, flat-screen TV, besplatan bežični internet.

Komfor 1/3 soba:

1 krevet za 1 osobu i 1 veliki bračni krevet, 45 m², balkon s pogledom na vrt, klima-uređaj, sopstveno kupatilo, flat-screen TV, terasa, besplatan bežični internet.

Economy1/4 soba:

4 kreveta za 1 osobu, 32 m², klima-uređaj, sopstveno kupatilo, flat-screen TV, besplatan bežični internet.

1/1 soba sa pogledom na vrt: 

 1 krevet za 1 osobu, sopstveno kupatilo, besplatan bežični internet.

 

Slike smeštaja:

etno domacinstvo čikić
etno domacinstvo čikić

Aktivnosti:

Etno domaćinstvo Čikić je mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Etno domaćinstvo Čikić

Informacije o smeštaju:

Ako tražite savršeno mesto za odmor, ne tražite dalje od domaćinstva Čikić. Ovo etno selo vam nudi priliku da doživite jedinstvenu lepotu prirode i tradicije u srcu Mačve, između reka Save i Drine. U blizini se nalazi rezervat prirode Zasavica, gde možete upoznati razne životinjske vrste, od čupavih mangulica i podloskih govečeta, do dabrova koji grade svoje brane.

U domaćinstvu Čikić ćete se osećati kao kod kuće, jer vam nude udoban smeštaj u pet kuća koje su opremljene svim potrebnim sadržajima. Svaka kuća ima svoje dvorište sa cvećem, travom i drvećem, gde gosti mogu da se opuste i uživaju u pogledu na reku Zasavicu. Možete birati između noćenja, polupansiona ili punog pansiona, a na raspolaganju vam je i pečenjara gde možete sami pripremati hranu ili zimnicu.

Ako želite da probate domaće specijalitete, oni vam mogu poslužiti ukusnu pitu, kiflice, kobasice, slaninu, čorbu od bundeve i još mnogo toga. Za ljubitelje dobrog vina i tamburaške muzike, oni vam mogu organizovati nezaboravnu zabavu u njihovom restoranu sa terasom.

Etno selo Čikić nudi razne aktivnosti za svoje goste, kao što su vožnja čamcem po reci Zasavici, obilazak rezervata prirode i upoznavanje sa bogatstvom flore i faune, ribolov, jahanje konja, vožnja biciklom ili fijakerom po okolini, poseta manastirima i crkvama u blizini, kao i organizovanje raznih proslava i manifestacija.

Etno selo Čikić je idealno mesto za sve one koji žele da pobegnu od gradske buke i stresa, i da provedu nezaboravne trenutke u harmoniji sa prirodom i tradicijom. Ovo etno selo je otvoreno tokom cele godine, a rezervacije se mogu napraviti putem telefona ili internet sajta. Posetite ih i uverite se sami zašto su jedinstveni u celom svetu. 

Kako do etno domaćinstva Čikić:

Etno domaćinstvo Čikić se nalazi u selu Zasavica, na obali istoimenog rezervata prirode, u opštini Sremska Mitrovica. Do ovog etno sela možete doći automobilom iz različitih pravaca, a evo nekih predloga:

  • Iz Beograda: Možete ići autoputem E-70 prema Zagrebu, pa izaći na isključenje za Sremsku Mitrovicu. Zatim pratite putokaze za Zasavicu i etno selo Čikić. Udaljenost je oko 80 km i put traje oko sat vremena.
  • Iz Novog Sada: Možete ići autoputem E-75 prema Beogradu, pa izaći na isključenje za Rumenku. Zatim pratite putokaze za Sremsku Mitrovicu i Zasavicu. Udaljenost je oko 90 km i put traje oko sat i po.
  • Iz Niša: Možete ići autoputem E-75 prema Beogradu, pa nastaviti autoputem E-70 prema Zagrebu. Zatim izađite na isključenje za Sremsku Mitrovicu i pratite putokaze za Zasavicu. Udaljenost je oko 350 km i put traje oko tri i po sata.

Istraži okolinu i ne propusti:

Specijalni rezervat Zasavica

Ako volite prirodu i želite da je istražite na jedinstven način, onda je Specijalni rezervat prirode Zasavica pravo mesto za vas. Ovaj rezervat se nalazi na severu Srbije, blizu Beograda i Sremske Mitrovice, i predstavlja jedno od najlepših i najbogatijih područja biodiverziteta u našoj zemlji. U Zasavici možete videti različite vrste biljaka i životinja, među kojima su i neke retke i zaštićene, kao što su mangulice, podolska goveda i dabrovi. Takođe možete uživati u prelepim pejsažima, koji se sastoje od šuma, livada, obala i vode.

Zasavica vam nudi mnogo mogućnosti za odmor, rekreaciju, edukaciju i zabavu. Možete se smeštiti u nekoj od kuća koje su opremljene svim potrebnim sadržajima, ili u kampu koji je uređen za šatore i kamp prikolice. Možete birati između različitih obroka, koji se pripremaju od domaćih proizvoda, kao što su hleb, sir, kobasice, slanina i rakija.

Za vožnju čamcem po reci Zasavici, ili biciklom ili fijakerom po okolini imate mogućnost da iznajmite vozila po povoljnim cenama. Poseta farmi magaraca, ili muzeju Sirmijuma koji čuva tragove rimskog nasleđa je takođe moguća uz pratnju stručnih vodiča. Ako ste ljubitelj ribolova, ili osmatranja ptica i drugih životinja, na raspolaganju vam je oprema za te aktivnosti. Ukoliko vas interesuje tradicionalni način života na reci, ili da vidite kulturno-istorijske spomenike koji se nalaze u blizini, možete se priključiti organizovanim turama koje vam otkrivaju sve zanimljivosti ovog područja. Takođe vam se nudi mogućnost da se zabavite uz tamburaški orkestar, ili da organizujete neku proslavu ili manifestaciju, jer možete rezervisati restoran sa terasom koji ima predivan pogled na reku.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!
sr_RSSR_RS