Sa krova do srca – Svetlanina umetnost na biber crepu

biber crep

U svetu u kojem tehnologija i moderni dizajn preuzimaju primat, fascinantno je pronaći umetnika koji se vraća korenima i tradicionalnim tehnikama. Takva je priča jedne talentovane žene koja svoje umetničke veštine izražava na neobičan način – oslikavanjem biber crepa. Upravo takvu umetnost stvara Svetlana Kajčić Šarčević.

Biber crep, poznat po svojoj funkcionalnosti i dugovečnosti, oduvek je bio deo tradicionalnih kuća širom našeg kraja. Međutim, kroz Svetlanine vešte ruke, crep dobija novu dimenziju, postajući platno za slike koje odišu duhom prirode, pejzaža, i domaćih životinja. Svaki oslikani komad priča priču o našim običajima, kulturnom nasleđu i ljubavi prema prirodi.

Njeni radovi su pravi mali dragulji, koji unose toplinu i autentičnost u svaki prostor. Sa velikom pažnjom prema detaljima, ona stvara prizore koji podsećaju na prošla vremena, kada su priroda i jednostavnost bili u srcu svakodnevnog života. Motivima koji prikazuju zlatna polja, rascvetale biljke ili mirne seoske predele, ona prenosi emocije i sećanja na zaboravljene trenutke.

Svetlanina umetnost na biber crepu nije samo dekorativna, ona nosi i snažnu poruku očuvanja tradicije. U modernom građevinarstvu, upotreba biber crepa skoro da je iščezla, dok se ovako oslikani oni ponovo vraćaju u život. Umetnica svojim radovima podseća koliko je važno da čuvamo i negujemo naše kulturno nasleđe, dok istovremeno pokazuje da se ono može prilagoditi modernim trendovima i ukusima.

Ako ste u potrazi za nečim autentičnim, što će uneti dušu i istoriju u vaš dom, svakako istražite radove ove talentovane umetnice. Svaki oslikani crep je unikatan i priča priču koja će vas povezati sa vašim korenima, podsećajući vas na lepotu i neka davna, srećna vremena. Kroz tekst smo vam doneli samo deo galerije njenih radova, a ostatak kolekcije, kao i mogućnost poručivanja, dostupni su na njenoj Facebook stranici.

Podeli tekst sa prijateljima

reklama etno.rs
kuce i vikendice
Najnoviji članci:
da li na rtnju zive vanzemaljci

Da li na Rtnju žive vanzemaljci?

Da li na Rtnju žive vanzemaljci? Sadržaj: Rtanj, mistična planina u istočnoj Srbiji, vekovima je predmet interesovanja zbog svojih neobičnih

dani piva

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji

error: Content is protected !!