Seosko domaćinstvo Stojadinović

Seosko domaćinstvo Stojadinović je idealno mesto za sve one koji žele da uživaju u miru i lepoti prirode. Nalazi se u selu Varoš, nadomak Svrljiga, u podnožju planina Devica i Bogdanica.

Seosko domaćinstvo Stojadinović Svrljig

Informacije o kapacitetima:

Seosko domaćinstvo Stojadinović čini stara seoska kuća koja je kompletno renovirana i urađena s prirodnim materijalima, zadržavajući autentični šarm i duh sela. 
Kuća je opremljena svim neophodnim uređajima, ima dve spavaće sobe, kupatilo, kuhinju i veliki dnevni boravak s izlazom na terasu. U dvorištu se nalazi i bazen za osveženje u toplim danima.
 
Kuća sa 2 spavaće sobe
 

Spavaća soba 1: 1 bračni krevet 

Spavaća soba 2: 1 bračni krevet 

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Maksimalan broj gostiju 6

Slike smeštaja:

Seosko domaćinstvo Stojadinović Svrljig
Seosko domaćinstvo Stojadinović Svrljig
Seosko domaćinstvo Stojadinović Svrljig

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Seosko domaćinstvo Stojadinović Svrljig

Informacije o smeštaju:

Seosko domaćinstvo Stojadinović je idealno mesto za sve one koji žele da uživaju u miru i lepoti prirode. Nalazi se u selu Varoš, nadomak Svrljiga, u podnožju planina Devica i Bogdanica. 

U seoskom domaćinstvu Stojadinović možete da se probudite uz cvrkut ptica i sunce koje vas greje iznad planine. Možete da se opustite i zaboravite na svakodnevne probleme, dok uživate u domaćoj hrani i piću. Možete da istražujete bogatu okolinu, prepunu arheoloških nalazišta, pećina, ili samo uživate u prirodi bogatoj florom i faunom. Možete da se bavite planinarenjem, biciklizmom, lovom ili ribolovom, ili da se priključite evropskom takmičenju u penjanju po Niševačkoj klisuri. Možete da doživite sve čari brdsko-planinskog sela, gde se ukrštaju ruže vetrova i daju predivan osećaj i čist vazduh.

Seosko domaćinstvo Stojadinović je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće, gde ćete se odmoriti i relaksirati, gde ćete se zasititi i zadovoljiti. Dođite, vidite i oduševite se!

Istraži okolinu i ne propusti:

Svrljig je opština u jugoistočnoj Srbiji koja ima mnogo toga da ponudi turistima koji traže nešto drugačije i autentično. Svrljig je bogat prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem, gastronomskim specijalitetima i gostoljubivim domaćinima. Neki od turističkih potencijala Svrljiga su:

  • Etno i seoski turizam: Svrljig ima nekoliko sela koja čuvaju tradiciju i duh seoskog života. U selima kao što su Pirkovac, Niševac i Beloinje možete naći seoska domaćinstva koja nude smeštaj, domaću hranu i piće, etno sobe sa rukotvorinama i starinama, kao i razne aktivnosti poput šetnje, vožnje bicikla, lova, ribolova i posete manastirima. U selu Varoš se nalazi i seosko domaćinstvo Stojadinović.
  • Atrakcije u prirodi: Svrljig je okružen planinama, klisurama, pećinama i rekama koje pružaju predivne prizore i mogućnosti za avanturu. Niševačka klisura je raj za planinare i penjače, sa preko 70 smerova za penjanje i evropskim takmičenjem koje se tu organizuje. U klisuri se nalaze i  jedinstveni oblici erozije koji podsećaju na velike kazane. Turska kupatila su ostaci starog grada Svrljiga koji je bio važan centar u srednjem veku. Prekonoška pećina je najveća pećina u Svrljigu, sa impresivnim stalaktitima i stalagmitima. Bela reka je reka koja protiče kroz Svrljig i nudi mogućnost za kupanje, pecanje i splavarenje.

 

Posetom Svrljigu možete da uživate u mnogim benefitima, kao što su:

  • Čist vazduh i zdrava klima, zahvaljujući ružama vetrova koje se ukrštaju između planina i daju svežinu i osećaj blagostanja.
  • Domaća hrana i piće, koja je pripremana od organskih i lokalnih proizvoda, sa posebnim akcentom na belmuž, tradicionalni svrljiški specijalitet od sira i projinog brašna. Belmužijada je privredno turistička manifestacija koja se održava početkom avgusta i posvećena je ovom delikatesu.
  • Kulturno nasleđe i istorija, koja se ogleda u arhitekturi, spomenicima, crkvama, manastirima, muzejima i narodnim običajima. Svrljig ima bogatu i raznovrsnu kulturnu baštinu, koja svedoči o burnim i zanimljivim epohama koje su obeležile ovaj kraj.
  • Gostoprimstvo i ljubaznost, koja je karakteristika svrljiških domaćina, koji će vas uvek dočekati sa osmehom, ponuditi vam domaći sir i rakiju, i ispričati vam neku zanimljivu priču ili legendu o Svrljigu.

Svrljig je mesto koje će vas oduševiti svojom lepotom, raznolikošću, originalnošću i toplinom. Dođite, vidite i uverite se sami!

spa hoteli u srbiji
Predlozi

Spa hoteli u Srbiji – 28 najboljih hotela

Spa hoteli u Srbiji Sadržaj Iako su mnogi turisti sa ovih prostora zainteresovani za daleke i egzotične destinacije, morate znati da naša zemlja nudi izvanredne

golubac i golubačka tvrđava
Destinacije

Golubac i Golubačka tvrđava

Golubac i Golubačka tvrđava Sadržaj: Golubac je malo mesto na obali Dunava, na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Ovo naselje je poznato po svojoj impozantnoj

odmor sa decom u Srbiji
Destinacije

Odmor sa decom u Srbiji

Odmor sa decom u Srbiji Sadržaj: Odmor sa decom u Srbiji: gde i kako provesti kvalitetno vreme sa porodicom? Srbija je zemlja bogata prirodnim lepotama,

error: Content is protected !!