Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević

Ako želite da doživite pravi seoski život, posetite Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević u Valjevu. Ovo je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće, uživajući u udobnom smeštaju, domaćoj hrani i predivnoj prirodi. 

Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević

Informacije o kapacitetima:

Divna kuća u Leliću nudi nezaboravan boravak za sve ljubitelje prirode i domaćeg ambijenta. Ova prelepa kuća pruža izvanredan smeštaj i autentične domaće recepte koji će vas očarati svojim ukusom.

Standardna dvokrevetna soba

1 ekstra veliki bračni krevet

Maksimalno odraslih: 2

dostupne dve ovakve jedinice

Dvokrevetna soba

2 kreveta za 1 osobu

Maksimalno gostiju: 2

Krevetac je dostupan na zahtev

Slike smeštaja:

Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević
Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević - Valjevo

Informacije o smeštaju:

Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević Valjevo – oaza mira i tradicije

Ako želite da doživite pravi seoski život, posetite Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević u Valjevu. Ovo je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće, uživajući u udobnom smeštaju, domaćoj hrani i predivnoj prirodi. Na imanju se gaje organske namirnice i životinje, koje možete upoznati i hraniti. Takođe, možete probati ukusne specijalitete iz pekare i roštilja, napravljene po starim receptima. Sve to uz povoljnu cenu i ljubazno osoblje, koje će se potruditi da vam pruži sve što vam je potrebno.

Seosko domaćinstvo Lelić Ristivojević je idealno polazište za obilazak kulturnih i prirodnih znamenitosti Valjeva i okoline. U blizini se nalaze četiri manastira: Lelić, Ćelije, Jovanja i Pustinja, koji su svedoci bogate istorije i duhovnosti ovog kraja. Takođe, možete posetiti reku Gradac, jednu od najčistijih reka u Evropi, koja je pogodna za ribolov, kupanje i rafting. Ako volite planinarenje, ne propustite Taorska vrela, brdo Rovni i Visoku stenu, odakle se pruža neverovatan pogled na valjevsku kotlinu.

Ne oklevajte, rezervišite svoj boravak na Seoskom domaćinstvu Lelić Ristivojević Valjevo i otkrijte lepote seoskog turizma. Ovo je mesto gde ćete se opustiti, zabaviti i napuniti baterije za nove izazove.

Istraži okolinu i ne propusti:

Valjevo je grad u zapadnoj Srbiji, koji se nalazi na obalama reka Kolubare, Gradca, Jablanice i Obnice. To je grad sa dugom i burnom istorijom, koja se ogleda u brojnim spomenicima, zgradama i muzejima ali je takođe i grad sa bogatom kulturom, koja se ispoljava u književnosti, slikarstvu, muzici i festivalima.

Ako posetite Valjevo, ne propustite da vidite sledeće znamenitosti:

Tešnjar – stari deo grada koji je sačuvao duh 19. veka, sa kamenim kućama, kaldrmom i starim zanatima. Tešnjar je mesto gde se održava čuveni Tešnjarski festival, koji privlači brojne posetioce i umetnike.

Muselimov konak – najstarija građevina u Valjevu, koja datira iz 18. veka. Ovde je bio sedište turskog namesnika Muselim-paše, koji je naredio pogubljenje četiri srpska vojvode u Prvom srpskom ustanku. Danas je u konaku smešten Istorijski muzej Valjeva.

Spomenik vojvodama – monumentalni spomenik koji se nalazi na Trgu vojvoda, u centru grada. Spomenik je podignut u čast četiri srpska vojvode: Alekse Nenadovića, Ilije Birčanina, Hadži Ruvima i Jakova Nenadovića, koji su poginuli u borbi protiv Turaka.

Narodni muzej Valjevo – muzej koji čuva bogatu kulturnu i istorijsku baštinu Valjeva i okoline. U muzeju se nalaze zbirke arheologije, etnologije, istorije, umetnosti i prirodnjačke nauke.

Valjevska gimnazija – najstarija gimnazija u Srbiji, osnovana 1839. godine. U ovoj školi su se školovali mnogi poznati srpski pisci, naučnici i političari, kao što su Laza Kostić, Jovan Cvijić, Jovan Skerlić i drugi.

Valjevska biblioteka – najstarija biblioteka u Srbiji, osnovana 1832. godine. Biblioteka ima preko 200 hiljada knjiga i časopisa, među kojima su i retka izdanja iz 16. i 17. veka.

Valjevska galerija – galerija koja predstavlja radove valjevskih slikara i vajara, kao što su Ljuba Popović, Petar Lubarda, Sava Šumanović i drugi.

Manastir Ćelije – manastir koji se nalazi na desnoj obali reke Gradac, na oko 7 km od Valjeva. Manastir je osnovan u 13. veku, a obnovljen u 16. veku. U manastiru se nalazi grob Svetog vladike Nikolaja Velimirovića.

Manastir Lelić – manastir koji se nalazi u selu Lelić, na oko 10 km od Valjeva. Manastir je zadužbina Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, čije se mošti nalaze u ovom manastiru.

Reka Gradac – jedna od najčistijih reka u Evropi, koja protiče kroz Valjevo i okolinu. Reka je pogodna za ribolov, kupanje i rafting. Na reci se nalaze i brojni vodopadi, pećine i kanjoni.

Divčibare – planinsko turističko mesto koje se nalazi na planini Maljen, na oko 30 km od Valjeva. Divčibare je idealno mesto za odmor, rekreaciju i sport, u svim godišnjim dobima. Na Divčibarama se nalaze ski-staze, pešačke staze, biciklističke staze, sportski tereni i drugi sadržaji.

Valjevo je grad koji ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Bilo da ste zainteresovani za istoriju, kulturu ili prirodu, ovde ćete naći nešto za sebe. Dođite i uverite se sami zašto je Valjevo grad koji se pamti.

 

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!