Salaš Vujić Bečej

Salaš Vujić Bečej – mesto gde svako jutro počinje polako, uz cvrkut ptica i miris cveća. Mesto gde se oseća toplina i gostoprimstvo, gde se jede dobro i pije još bolje.

salas vujic becej

Informacije o kapacitetima:

Salaš Vujić Bečej raspolaže sa tri različite smeštajne jedinice: 

Apartman sa 1 spavaćom sobom

spavaća soba: 1 single krevet i1 bračni krevet

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Apartman 1/2

1 veliki bračni krevet

Deluks porodični apartman

4 velika bračna kreveta

U objektu je dostupan i restoran, podrum pića. Prenoćište je moguće i u šatorima

Besplatan parking obezbeđen.

Slike smeštaja:

salas vujic becej

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Salaš Vujić Bečej

Informacije o smeštaju:

Salaš Vujić – seoski raj u srcu Vojvodine

Salaš Vujić nalazi se u Bečeju, malom gradu na severu Srbije, u Vojvodini. Na salašu Vujić možete da osetite autentičnu atmosferu domaćina koji vas dočekuju u njihovom tradicionalnom etno gazdinstvu. Ovde ćete se osećati kao kod kuće, jer su domaćini ljubazni, gostoljubivi i spremni da vam pruže sve što vam je potrebno za prijatan boravak.

Salaš Vujić vam nudi raznovrsne mogućnosti smeštaja, u zavisnosti od vaših želja i potreba. Možete da izaberete jedan od apartmana, koji su opremljeni sa jednom ili više spavaćih soba, kuhinjom, kupatilom i balkonom. Svi apartmani imaju besplatan WiFi i klima-uređaj, tako da vam ništa neće nedostajati. Ako ste avanturističkog duha, možete da prenoćite i u šatorima, koji su postavljeni u vrtu salaša.

Na salašu Vujić možete da se zabavite i relaksirate na različite načine. Možete da se prošetate po imanju i upoznate se sa životinjama koje se tu nalaze, kao što su konji, krave, ovce, koze, svinje, kokoške i psi. Možete da posetite i podrum pića, gde možete da probate domaću rakiju i vino, koje se prave od voća i grožđa sa salaša. Možete da se igrate sa decom na dečijem igralištu, koje ima ljuljaške, klackalice, tobogan i pesak. Možete da se opustite u vrtu, koji je pun cveća, drveća i zelenila. Možete da napravite i roštilj, jer salaš ima sve što vam je potrebno za to.

Naravno, ne smemo da zaboravimo i na gastronomski užitak koji vas čeka na salašu Vujić. Ovde možete da probate najbolju vojvođansku kuhinju, koja je poznata po bogatstvu ukusa i raznovrsnosti jela. Možete da se poslužite sa kulenom, šunkom, kozjim sirom, kobasicama, gibanicom, sarmom, paprikašem, perkeltom, gulašom, palačinkama i još mnogo toga. Sve je napravljeno od domaćih i svežih namirnica, koje dolaze sa salaša ili iz okoline. Možete da uživate i u čuvenoj domaćoj kafi, koja se sprema na tradicionalan način, u džezvi na šporetu. Sve to možete da probate u etno restoranu, koji je uređen u seoskom stilu, sa drvenim nameštajem i ručno rađenim detaljima.

Salaš Vujić je mesto gde svako jutro počinje polako i natenane, gde se čuje cvrkut ptica i miris cveća, gde se oseća toplina domaćina i gostiju, gde se jede dobro i pije još bolje, gde se smeje i peva, gde se živi punim plućima.

Istraži okolinu i ne propusti:

Bečej – grad bogate istorije i kulture

Bečej je grad u Vojvodini, na obali reke Tise, koji ima oko 23 hiljade stanovnika. Grad je poznat po svojoj istoriji, kulturi i prirodi, koje privlače mnoge turiste. U Bečeju možete da posetite neke od znamenitosti, kao što su:

Dvorac Fantast – prelepi zamak koji je podigao Bogdan Dunđerski, pripadnik ugledne i bogate porodice Dunđerski, koja je imala veliki uticaj na ovaj kraj. Zamak je građen u stilu koji spaja neogotiku, neorenesansu i secesiju, a okružen je parkom, bazenom, jezerom i ergelom konja. Zamak je danas hotel, koji nosi ime po čuvenom pastuvu trkaču Fantastu.

Park prirode Stara Tisa je zaštićeno područje koje se prostire duž najdužeg meandra reke Tise u Vojvodini. Park obuhvata tri opštine: Bečej, Novi Bečej i Žabalj, i ima površinu od skoro 400 hektara. Park je jedinstven po svojoj raznovrsnosti staništa, koja uključuju vodene, barske, livadske i slatinske ekosisteme. U parku žive mnoge biljne i životinjske vrste, koje su važne za očuvanje biodiverziteta na nacionalnom i međunarodnom nivou. Posebno se ističe beli lokvanj, koji je retka i zaštićena vrsta, i koji krase vodene površine parka.

Šlajz je naziv za staru brodsku prevodnicu, koja spaja Veliki Bački kanal i reku Tisu kod Bečeja. Prevodnica je izgrađena početkom 20. veka, po projektu Hajnca Alberta, poznatog austrougarskog inženjera. Prevodnica je bila jedna od najsavremenijih u to vreme, jer je imala električni pogon, koji je napajala hidrocentrala. Prevodnica je služila za prevoz robe i putnika između kanala i reke, i bila je važna za razvoj privrede i saobraćaja u ovom kraju. Prevodnica je danas spomenik kulture od izuzetnog značaja za Srbiju, i predstavlja jedinstveni primer industrijske arhitekture. Prevodnica je, uz dvorac Fantast, biser turističke ponude Bečeja, i mesto koje oduzima dah svojom lepotom i značajem.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!