Salaš Isailovi

Salaš Isailovi je autentičan smeštajni objekat u slikovitom sremačkom okruženju. Ovaj čaroban salaš omogućava gostima da se urone u bogatu sremsku tradiciju i kulturu, uz priliku za opuštanje i beg iz svakodnevnog života

salas isailovi

Informacije o kapacitetima:

Salaš Isailovi je stari sremski salaš koji se nalazi u neposrednoj blizini Sremske Mitrovice, na samo 50 minuta vožnje od Beograda. Salaš je sagrađen 1965. godine, a porodica Jovanović je peta generacija koja čuva duh autentičnog sremskog meraka.

Na salašu se mogu organizovati razne proslave, kao i uživati u tradicionalnim jelima i specijalitetima iz sopstvene proizvodnje. 

Objekat poseduje smeštajne kapacitete za goste koji žele da provedu noć ili više dana na selu i sastoji se od tri dvokrevetne sobe sa bračnim ili dva odvojena ležaja.

Smeštaj je kategorizovan sa 4 zvezdice.

Slike smeštaja:

salas sremska mitrovica
salas sremska mitrovica

Aktivnosti:

Na slašima, vreme zaista sporije teče ali to vas neće nikako ometati da iskusite mnoštvo aktivnosti koje vam ona i nude.

Šta obići u blizini:

etno

Salaš Isailovi Sremska Mitrovica

Informacije o smeštaju:

Salaš Isailovi je idealno mesto za različite proslave, uključujući venčanja, rođendane, poslovne skupove i mnoge druge svečanosti. Ono što ga izdvaja jeste intimna atmosfera, jer u vreme proslave salaš je rezervisan isključivo za goste i domaćine. U ponudi je kontinentalni doručak, dok je za ručak i večeru dostupan širok izbor specijaliteta iz bogatog menija, uključujući sireve, kajmak, slaninu, kobasice, kulen, gibanicu, pitu sa sirom i mnoge druge delikatese. Salaš takođe nudi priliku da degustirate domaće vino, rakiju, sokove i čajeve.

Salaš Isailovi predstavlja autentično iskustvo vraćanja u prošlost, kada se živelo u harmoniji s prirodom i jednostavnim vrednostima. Ovo je savršeno utočište za one koji žele da pobegnu od gradske vreve i stresa, opuste se u prelepom okruženju i uživaju u istinskim gastronomskim poslasticama. 

Kako do Salaša Isailovi

Ukupna udaljenost između Beograda i Sremske Mitrovice je oko 80 km. I može se doći auto-putem Beograd – Zagreb sa isključenjem  kod Rume, a zatim nastaviti do Sremske Mitrovice. 

Istraži okolinu i ne propusti:

Sremska Mitrovica je grad bogate istorije i kulture, koji se nalazi na obali reke Save, u srcu Srema. Ovaj grad je nekada bio jedna od četiri prestonice moćnog Rimskog carstva, pod imenom Sirmium. Danas, Sremska Mitrovica nudi brojne turističke atrakcije, koje oduševljavaju posetioce različitih interesovanja.

Prirodne atrakcije

Sremska Mitrovica je okružena prelepom prirodom, koja pruža mogućnosti za rekreaciju, odmor i uživanje. Neki od najlepših prirodnih lokaliteta su:

  • Fruška gora – nacionalni park i najstariji planinski masiv u Evropi, koji se uzdiže iznad ravnice Srema. Fruška gora je poznata po svojoj bogatoj flori i fauni, brojnim manastirima i kulturnim spomenicima, kao i vinogradima i vinarijama.
  • Zasavica – specijalni rezervat prirode i jedno od najznačajnijih močvarnih područja u Srbiji. Zasavica je dom za mnoge retke i ugrožene vrste biljaka i životinja, kao što su vidra, orao belorepan, crna roda i druge. Ovde se može videti i autohtona rasa svinja mangulica, koja daje čuvenu zasavičku slaninu.
  • Salaši – tradicionalna seoska domaćinstva, koja nude autentičan doživljaj sremskog načina života. Salaši su idealna mesta za opuštanje u prirodi, degustaciju domaće hrane i pića, kao i upoznavanje sa običajima i kulturom ovog kraja.

 

Kulturno-istorijske atrakcije

Sremska Mitrovica je grad koji čuva tragove svoje burne i slavne prošlosti, koja seže još u antičko doba. Neki od najzanimljivijih kulturno-istorijskih lokaliteta su:

  • Carska palata – arheološki lokalitet koji predstavlja ostatke veličanstvene palate rimskih careva, koji su boravili u Sirmiumu. Ovde se mogu videti mozaici, stubovi, zidovi i drugi elementi nekadašnje raskoši i moći.
  • Muzej Srema – muzej koji prikazuje istoriju Srema kroz vekove, od praistorije do savremenog doba. Muzej poseduje bogatu zbirku arheoloških, umetničkih, etnoloških i prirodnjačkih eksponata, koji svedoče o raznolikosti i bogatstvu ovog podneblja.
  • Gradski park – park koji se nalazi u centru grada, pored Muzeja Srema. Park je uređen u engleskom stilu i krasi ga fontana Kameni cvet, koju je dizajnirala ruska emigrantkinja Irina Nepokojčicka. Fontana simboliše večne suze za otadžbinom.
dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!