Kedar selo Goč

Doživite nezaboravnu avanturu – Kedar selo Goč je prava prilika za to. Ovo je savršeno mesto za odmor i opuštanje u prirodi, ali i za uživanje u bogatoj kulturnoj i zabavnoj ponudi Vrnjačke banje, koja je udaljena samo 10 km.

Kedar selo Goč

Informacije o kapacitetima:

Kuća sa 3 spavaće sobe

Spavaća soba 1: 1 bračni krevet

Spavaća soba 2: 1 krevet za 1 osobu i1 bračni ležaj

Spavaća soba 3: 2 kreveta za 1 osobu

Sopstveno kupatilo, kuhinja, ukupna površina 65 m²

Kedar selo Goč nudi vam prostrane i udobne vikendice. Svaka vikendica ima tri spavaće sobe i dnevnu sobu, idealne za porodični ili prijateljski boravak. Opremljene su flat-screen TV-om, kupatilom sa tušem i kuhinjom sa frižiderom i pločom za kuvanje. U vikendici su obezbeđeni peškiri i posteljina za vaš maksimalni komfor. Besplatan wi fi internet i parking prostor su takođe obezbeđeni. Restoran je u sklopu samog objekta.

Ako ste raspoloženi za rekreaciju i zabavu, objekat Kedar selo Goč vam nudi spa centar, gde možete da se prepustite profesionalnim tretmanima. Takođe, možete da se bavite sportovima kao što su vožnja bicikla i skijanje. Objekat Kedar selo Goč ima punkt za prodaju ski-pasova, tako da ne morate da brinete gde ih nabaviti.

Slike smeštaja:

Kedar selo Goč
Kedar selo Goč

Aktivnosti:

Kedar selo Goč je mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Šta obići u blizini:

Kedar selo Goč

Informacije o smeštaju:

Doživite nezaboravnu avanturu u Kedar selu, novom turističkom biseru na planini Goč. Kedar selo je savršeno mesto za odmor i opuštanje u prirodi, ali i za uživanje u bogatoj kulturnoj i zabavnoj ponudi Vrnjačke banje, koja je udaljena samo 10km.

Kedar selo Goč je jedinstvena destinacija na karti naše zemlje, koja pruža potpuno novo iskustvo u planinskom okruženju. Nalazi se usred prelepe planine Goč, udaljeno samo 10 kilometara od Vrnjačke Banje, jednog od najomiljenijih turističkih mesta u Srbiji. Sa nadmorskom visinom od 1000 metara, Goč oduševljava posetioce prelepom borovom šumom i čistim vazduhom koji će vas ostaviti bez daha.

Ovde ćete pronaći šarmantne kućice koje se ističu svojim modernim dizajnom kako spolja, tako i iznutra. Svaki detalj je pažljivo osmišljen, a enterijer je obogaćen prirodnim drvetom, pružajući vam toplu i udobnu atmosferu. Kedrovo drvo, poznato po svojim brojnim zdravstvenim prednostima, čini srž ovog ambijenta. Boravak u ovom okruženju samo nekoliko dana može značajno unaprediti vaše zdravlje i ojačati imunitet.

Miris kedra je specifičan, a ovde će vas on okruživati tokom celog dana. Osetićete ga u kosi, na koži i koristiće kako vašem fizičkom, tako i mentalnom zdravlju.

Istraži okolinu

Planina Goč – raj za ljubitelje prirode, sporta i kulture

Posetite ovu predivnu planinu i uživajte u raznovrsnim manifestacijama i aktivnostima

Ako tražite mesto gde možete da se opustite, zabavite i naučite nešto novo, onda je planina Goč pravi izbor za vas. Ova planina u centralnom delu Srbije je deo severnokopaoničkog venca i spada u kategoriju nižih planina. Prostire se u pravcu zapad-istok u dužini od 10 kilometara. Najviši vrh Goča je Krnja jela koja ima nadmorsku visinu od 1127 m. Udaljen je oko 15-tak kilometara od Vrnjačke Banje (oko 200 km od Beograda) i upravo ga ta blizina čini jednim od mesta koje se preporučuje za izlete banjskih turista.

Goč je planina koja ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima i stanovnicima. Ovde možete videti brojne kulturno-istorijske spomenike, koji svedoče o bogatoj prošlosti i tradiciji ovog kraja. Možete uživati u prelepim prirodnim pejzažima, koji nude mogućnosti za razne sportske i rekreativne aktivnosti. Takođe i probati najukusnije domaće proizvode, koji se prave po starim receptima i uzgajaju na organski način.

Šta možete videti na Goču?

Goč je planina koja je izuzetno bogata izvorima i bistrim planinskim rekama. Na ovoj planini se nalazi i veštačko jezero Selište, koje je nastalo pregrađivanjem reke Moravice. Ovo jezero je u letnjim mesecima spas od vrućine mnogim gočanima i meštanima bliže okoline, ali i mesto održavanja jedriličarskih i ribolovačkih takmičenja kao i internacionalnog kampa.

Goč je takođe bogat vegetacijom i  prekriven je gustim šumama četinara i listopada, koje su dom za razne vrste životinja i biljaka. U šumama možete naći polja borovnica, šumskih jagoda, polja obrasla planinskim travama, kao i lekovito bilje koje raste na ovim prostorima. Šume Goča su idealne za šetnju, pešačenje, biciklizam, branje gljiva i lekovitog bilja.

Na planini Goč se nalazi i Rimsko groblje, mesto gde su sahranjivani Sasi, rudari koji su ovde vadili rudu i topili gvožđe u vreme Nemanjića.

Nedaleko od hotela Beli izvor, koji se nalazi na južnom delu planine iznad Vrnjačke Banje, pronaći ćete sportske terene za manje sportove, uređene staze za šetnju i trčanje, kao i dve ski staze dužine od 500 metara, idealne za početnike.

Na planini Goč postoje dva planinarska društva: PSD Ljukten iz Trstenika, nazvano po najvišem vrhu Goča, Ljukten, i planinarsko društvo Goč iz Vrnjačke Banje, osnovano 2007. godine. Ova društva, posebno PSD Ljukten, aktivno se bave obeležavanjem planinskih staza, što olakšava kretanje ljubiteljima prirode po planini zahvaljujući planinarskim markacijama.

Manastir Sv. Kozme i Damjana smestio se u gornjem toku Rasine, blizu sela Pleš, na nadmorskoj visini od 922 metra. Izgradnja manastira datira iz početka 15. veka, a predaja ga povezuje sa dinastijom Nemanjića. Godine 1939, meštani sela Pleš su, na temeljima stare crkve, podigli manju crkvu. Sadašnja crkva i konak izgrađeni su između 1996. i 2003. godine, nakon čega je manastir ponovo postao aktivno mesto. Manastir slavi Svete Vrače (14. jul).

Do manastira možete stići iz pravca Vrnjačke Banje, Aleksandrovca, Kruševca ili Brusa, putem koji vodi preko Jošaničke Banje prema dolini Ibra.

Šta možete raditi na Goču?

Goč je planina koja nudi raznovrsne aktivnosti za sve uzraste i ukuse. Ako ste ljubitelj sporta i rekreacije, možete se baviti raznim sportovima na vodi, kao što su veslanje, kanuing, jedrenje, ribolov i drugo. Na jezeru Selište se održavaju razna takmičenja i kampovi, gde možete da se družite sa drugim ljubiteljima vodenih sportova.

Ako ste pak, ljubitelj zimskih sportova, možete se baviti skijanjem, sankanjem, klizanjem i drugo. Na Goču postoje ski staze za skijaše različitih uzrasta i veština, kao i ski liftovi i ski škole. Na Goču možete uživati u zimskim čarolijama i snegu, koji ovde pada u izobilju.

Ako ste ljubitelj prirode i avanture, možete se baviti planinarenjem, pešačenjem, biciklizmom, lovom i drugo. Na Goču postoje obeležene staze za šetnju i trčanje, kao i planinarski domovi i kampovi, gde možete da se odmorite i osvežite. Ovde možete videti i razne vrste divljači, kao što su srne, zečevi, lisice, divlje svinje i drugo, tako da možete isprobati svoje lovačke veštine i uživati u lovu.

Zašto da posetite Goč?

Goč je planina koja vas poziva na avanturu i uživanje. Ovde možete doživeti nezaboravno iskustvo u srcu prirode, sporta i kulture, ili samo degustirati najukusnije domaće proizvode, koji se prave po starim receptima i uzgajaju na organski način. Zasigurno ćete upoznati ljubazne i gostoljubive ljude, koji će vam pružiti toplu dobrodošlicu. Mi vam svakako preporučujemo Kedar selo Goč.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!