Etno vikendica Biljana

Etno Vikendica Biljana je autentična planinska kuća na Zlatiboru, okružena stoletnim borovima i netaknutom prirodom. 

etno vikendica Biljana

Informacije o kapacitetima:

Etno Vikendica Biljana Zlatibor

Ova kuća ima dve spavaće sobe, jednu sa bračnim krevetom i drugu sa dva kreveta za jednu osobu, kao i dnevnu sobu sa dva kauča na razvlačenje. U kući se nalazi i zidani kamin a sama kuća je opremljena nezavisnim električnim grejanjem.

Vikendica sa 2 Spavaće Sobe

1. spavaća soba: 1 bračni krevet

2. spavaća soba: 2 kreveta za 1 osobu

Dnevna soba: 2 kauča na razvlačenje

Maksimalan broj gostiju 6

Slike smeštaja:

etno vikendica Biljana

Manifestacije:

Šta obići u blizini:

etno

Etno vikendica Biljana Zlatibor

Informacije o smeštaju:

Kada pomislite da je Zlatibor urbanizovan i da skoro pa da nemate izbora osim ultra modernog smeštaja koji doprinosi osećaju da se niste ni makli iz grada, setite se da postoji i smeštaj koji to demantuje. Etno vikendica Biljana je prava prilika da iskusite odmor na planini Zlatibor, uživate u prirodi, autentičnom okruženju i zaista se i odmorite. 

Vikendica se nalazi na mirnoj lokaciji, okružena stoletnim borovima i netaknutom prirodom. Ovde ćete moći da udišete svež i čist vazduh, koji ima blagotvorno dejstvo na vaše zdravlje. Zlatibor je poznat po svojim zdravstvenim benefitima, posebno za bolesti štitaste žlezde i metabolizma. Takođe, možete da iskoristite brojne mogućnosti za rekreaciju i šetnju po zlatiborskim livadama i šumama. U blizini vile se nalaze zanimljive turističke atrakcije, kao što su drvena crkva u Dobroselici, pećina Prerast, rečica Crni Rzav i “El Paso City” sa kaubojskim i indijanskim selom.

 U krugu od 30 km možete da posetite vodopad Gostilje, muzej na otvorenom Sirogojno, Stopića pećinu, kanjon Uvac, manastir Mileševu, Mokru Goru, Andrićgrad, planinu Taru, Tornik i još mnogo toga. Zlatibor je planina koja ima mnogo toga da ponudi, a etno vikendica Biljana je mesto gde ćete se osećati kao kod kuće.

Iskusi pravi Etno Zlatibor:

Zlatibor je planina koja čuva svoju tradiciju i kulturu, koju možete da upoznate kroz razne manifestacije koje se održavaju tokom cele godine. Ove manifestacije vam pružaju priliku da vidite, čujete i okusite etno duh zlatiborskog kraja, koji se ogleda u narodnim nošnjama, pesmama, igrama, zanatima, gastronomiji i običajima. Ovo su neke od manifestacija koje možete da posetite na Zlatiboru:

  • Pršutijada: Ovo je sajam suvomesnatih proizvoda, koji se održava u selu Mačkat u februaru. Na sajmu možete da probate i kupite razne vrste domaćeg pršuta, slanine, kobasica, kulena i drugih specijaliteta od mesa, koji se pripremaju po starim receptima i suše na planinskom vazduhu. Osim toga, možete da uživate u kulturno-umetničkom programu, koji uključuje nastupe trubača, pevača, folklornih grupa i drugih izvođača.
  • Petrovdanski dani: Ovo je manifestacija koja se održava u selu Sirogojno 12. jula, na dan Svetih apostola Petra i Pavla. Manifestacija je posvećena očuvanju i promovisanju kulturnog nasleđa zlatiborskog kraja, posebno narodne arhitekture, zanata, nošnje i običaja. Na manifestaciji možete da posetite Muzej Staro selo, koji je jedini muzej na otvorenom u Srbiji, gde možete da vidite kako su nekada živeli i radili ljudi na Zlatiboru. Takođe, možete da učestvujete u raznim radionicama, takmičenjima, izložbama i koncertima.
  • Sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva: Ovo je manifestacija koja se održava na Kraljevom trgu u Zlatiboru poslednjeg vikenda jula. Manifestacija je posvećena trubačkoj muzici, koja je neizostavni deo srpske kulture i tradicije. Na manifestaciji možete da čujete najbolje trubačke orkestre iz Srbije i regiona, koji se takmiče za nagrade i priliku da učestvuju na Saboru trubača u Guči. Osim toga, možete da vidite i smotru narodnog stvaralaštva, koja predstavlja razne oblike umetničkog izražavanja, kao što su slikarstvo, vajarstvo, fotografija, literatura, pozorište i drugo.
  • Sajam domaće rakije “Rakijada”: Ovo je manifestacija koja se održava u selu Šljivovica u septembru. Na manifestaciji možete da probate i kupite razne vrste domaće rakije, koja je jedno od najpoznatijih pića u Srbiji. Rakija se pravi od različitog voća, kao što su šljiva, kajsija, dunja, jabuka, kruška i drugo, a neke od najpoznatijih vrsta su šljivovica, lozovača, dunjevača, jabukovača i drugo. Na manifestaciji možete da uživate i u kulturno-umetničkom programu, koji uključuje nastupe pevača, trubača, folklornih grupa i drugih izvođača.
dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!