Etno selo Beli Kamen

Doživite čaroliju Etno sela Beli Kamen, skrivenog blaga Prokuplja. Zaronite u dubine tradicije i mira, dok uživate u neodoljivim ukusima domaće kuhinje i gostoprimstvu.

etno selo beli kamen

Informacije o kapacitetima:

Etno selo Beli Kamen raspolaže sa 7 drvenih kućica (brvnara) za goste, koje su napravljene pored potoka. Svaka kućica ima sopstveno kupatilo a u okviru objekta nalazi se i restoran.

Porodični bungalov

Spavaća soba: 1 bračni krevet

Dnevna soba: 1 kauč na razvlačenje

Dvokrevetni bungalov

Dva singl kreveta

U Etno selu Beli Kamen možete probati tradicionalnu srpsku kuhinju, koja se sprema u etno restoranu. Tu možete uživati u domaćem siru i kajmaku, pršuti, vrućoj pogači, jagnjećem i prasećem pečenju, ili svežoj ribi iz ribnjaka.

Slike smeštaja:

etno selo beli kamen
etno selo beli kamen

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Etno selo Beli Kamen Prokuplje

Informacije o smeštaju:

Ako tražite idealno mesto za odmor i rekreaciju, daleko od gradske buke i stresa, onda je Etno selo Beli Kamen  pravi izbor za vas. Ovo etno selo se nalazi na planini Vodojevici, na samo 16 km od Prokuplja, i na samo 9 km od Žitnog Potoka. Ovde ćete doživeti pravi spoj tradicije i savremenosti, uživajući u lepotama prirode, domaćoj hrani i sportu.

Etno selo Beli Kamen nastalo je iz ljubavi i truda porodice, koja je želela da napravi oazu za goste koji vole seoski turizam. Prvo su sagradili kuću sa ribnjakom za sopstvene potrebe, a kasnije su dodali bazen, restoran i drvene kućice za smeštaj. Sada etno selo ima sedam brvnara, koje su napravljene pored potoka, tako da možete slušati žubor vode i cvrkut ptica dok se opuštate u udobnim i modernim sobama.

Za one koji vole sport i rekreaciju, Etno selo Beli Kamen nudi razne mogućnosti. Možete se kupati u bazenu za odrasle i decu, pecati u jezeru za sportski ribolov, igrati odbojku, tenis, fudbal ili košarku na terenima za to namenjenim, ili šetati po šumi uz trim stazu. Za decu objekat poseduje ljuljaške i tobogane, tako da će se i oni lepo zabaviti. Cene su veoma pristupačne, pa je i potražnja za ovim objektom zaista velika, zato ne propustite da rezervišete mesto za sebe, pre nego se rasproda.

Istraži okolinu i ne propusti:

Prokuplje je grad u Srbiji koji ima bogatu istoriju i kulturno nasleđe. Nalazi se u Topličkom okrugu, na jugu zemlje, i ima oko 27.000 stanovnika. Grad je nastao na mestu gde je nekada bilo rimsko naselje Hameum, koje je bilo važno za odbranu granice carstva. U srednjem veku, grad je bio pod vlašću vizantijskih i srpskih vladara, a kasnije i osmanskih i austrijskih. Grad je dobio ime po crkvi Svetog Prokopija, koja je sagrađena u 10. veku i koja je jedan od najstarijih hrišćanskih spomenika u Srbiji.

Prokuplje je grad koji ima mnogo toga da ponudi posetiocima. Jedna od glavnih atrakcija je tvrđava Hisar, koja se nalazi na brdu iznad grada i koja datira iz rimskog doba. U tvrđavi se nalaze ostaci antičkog hrama posvećenog boginji Dijani, kao i ostaci ranohrišćanske crkve iz 4. veka. Tvrđava je bila poprište mnogih bitaka i opsada tokom istorije, a danas je otvorena za javnost i nudi predivan pogled na grad i okolinu.

Druga znamenitost koju treba videti u Prokuplju je Latinska crkva, koja se nalazi u centru grada i koja je podignuta u 14. veku. Ova crkva je jedinstvena po tome što ima elemente romaničke, gotičke i vizantijske arhitekture, a služila je kao katolička, pravoslavna i džamija u različitim periodima. U crkvi se čuvaju freske iz 14. i 15. veka, kao i ikone iz 17. i 18. veka.

Naravno, ne treba zaboraviti ni crkvu Svetog Prokopija, koja se smatra zaštitnim znakom grada. Ova crkva je građena u vizantijskom stilu, sa kupolom i krstastim planom. Unutrašnjost crkve je ukrašena freskama koje prikazuju život i čuda svetog Prokopija, koji je bio rimski vojnik koji se obratio na hrišćanstvo i koji je umro kao mučenik. Crkva Svetog Prokopija je mesto hodočašća za mnoge vernike, koji veruju da ima isceliteljsku moć.

Prokuplje je grad koji odiše duhom prošlosti, ali koji istovremeno prati savremene tokove. Grad ima razvijenu privredu, obrazovanje, kulturu i sport. U gradu se nalaze brojni muzeji, galerije, biblioteke, pozorišta, bioskopi, parkovi i sportski tereni. Grad takođe ima bogat kulturni život, sa raznim manifestacijama, festivalima, koncertima i izložbama. Prokuplje je grad koji zaslužuje pažnju svakog putnika koji želi da upozna lepote i tradiciju Srbije.

A mi vam od srca preporučujemo Etno selo Beli kamen!

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!