Etno kuća Teodora

Na samo 55 km od Beograda nalazi se selo Stajićevo. Ovo mesto je pravi biser etno kulture i tradicije a Etno kuća Teodora je njegov mali ali dragocen deo.

Informacije o kapacitetima:

Struktura smeštaja u objektu Etno kuća Teodora:

Dvokrevetna soba sa bračnim krevetom – ova soba ima jedan veliki bračni krevet, flat-screen TV, ormar, sto i stolicu. Soba ima pogled na reku i dvorište. Kupatilo je zajedničko sa drugom sobom i ima tuš, umivaonik, WC i fen za kosu. Ova soba može da primi do dve osobe.

Trokrevetna soba – ova soba ima dva kreveta za jednu osobu i jedan veliki bračni krevet, flat-screen TV, ormar, sto i stolicu. Soba ima pogled na reku i dvorište. Kupatilo je zajedničko sa drugom sobom i ima tuš, umivaonik, WC i fen za kosu. Ova soba može da primi do četiri osobe.

Ukupan broj gostiju koji mogu da borave u objektu Etno kuća Teodora je šest. Gosti takođe mogu da koriste dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju koje su potpuno opremljene.

Ako želite da osetite pravi duh Banata, onda je Etno kuća Teodora u ovom mestu, pravi izbor. Okružena je zelenilom i rekom Begejom, koja pruža mogućnost ribolova i vožnje čamcem. Etno kuća Teodora je idealna za porodice, parove ili prijatelje koji žele da provedu nezaboravan odmor u prijatnom ambijentu.

 

Slike smeštaja:

teodora stajicevo
etno kuca stajicevo
etno kuca stajicevo teodora

Aktivnosti:

Selo Stajićevo je destinacija koja pruža mnogo više nego što se na prvi pogled može videti. Bez obzira da li ste avanturista koji voli prirodu, zaljubljenik u arhitekturu i kulturu ili jednostavno želite da pobegnete od gradske gužve, Stajićevo ima nešto za svakoga.

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

etno

Etno kuća Teodora Stajićevo

Informacije o smeštaju:

Ako želite da osetite pravi duh Banata, onda je Etno kuća Teodora u ovom mestu, pravi izbor. Okružena je zelenilom i rekom Begejom, koja pruža mogućnost ribolova i vožnje čamcem. Ona je idealna za porodice, parove ili prijatelje koji žele da provedu nezaboravan odmor u prijatnom ambijentu.

Etno kuća Teodora, smeštena u slikovitom Stajićevu, Srbija, pruža svojim gostima nezaboravan boravak u autentičnom etno okruženju. Ovaj čarobni smeštaj osvaja svojom idiličnom lokacijom pored reke, udobnim sadržajem i gostoljubivim osobljem.

Smeštaj u ovom objektu nudi raznovrsne sadržaje, uključujući besplatan WiFi i besplatan privatni parking, čime se olakšava boravak gostiju. Porodične sobe su takođe dostupne, čineći ovu etno kuću idealnim izborom za parove i porodice.

Svaka jedinica u Etno kući Teodora ima svoju terasu sa prelepim pogledom na reku, pružajući vam priliku da se opustite uz zvuke prirode i svež vazduh. Sadržaji kao što su flat-screen TV, sopstvena kuhinja sa svim potrebnim aparaturama i priborom, kao i privatno kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim potrepštinama, čine vaš boravak udobnim i praktičnim.

Istraži okolinu i ne propusti:

Stajićevo – Banatski biser

Ako tražite mesto gde možete da uživate u lepotama prirode, bogatstvu kulture i ukusima gastronomije, onda je Stajićevo pravi izbor za vas. Ovo selo, koje se nalazi na samo 10 kilometara od Zrenjanina, je jedan od najlepših i najuspešnijih sela u Banatu, sa dugom i zanimljivom istorijom. Otkrijte zašto je Stajićevo banatski biser koji vredi posetiti.

  • Prirodni Raj

Stajićevo se nalazi na obali reke Begej, koja je nekada bila plovna i povezivala Banat sa ostatkom Evrope. Danas je reka idealna za ribolov, vožnju čamcem ili samo opuštanje na obali. Oko sela se prostiru zelene livade, šume i polja, gde možete da vidite razne vrste ptica i životinja. Stajićevo je mesto gde možete da dišete punim plućima i osetite miris prirode.

  • Istorijsko nasleđe

Stajićevo je osnovano 1923. godine, kada je paroh Sava Stajić pomogao siromašnim ljudima da dobiju zemlju i izgrade svoje domove. Zbog njegove dobrote, selo je dobilo njegovo prezime. Ove godine se obeležava 100 godina od osnivanja sela, a u čast osnivača će biti postavljena njegova bista u centru sela. U blizini sela se nalazi i prelepi dvorac Ečka, koji je izgrađen u 19. veku u engleskom stilu. Dvorac je bio dom mnogih plemića i slavnih ličnosti, kao što su grof Esterhazi, Franc List i prestolonaslednik Franc Ferdinand. Danas je dvorac pretvoren u luksuzni hotel i restoran, gde možete da osetite duh prošlosti.

  • Kulturni život

Stajićevo je selo uspešnih karatista, slikara i humanih ljudi. Karatisti iz Stajićeva osvajaju medalje na evropskim i svetskim takmičenjima, a među njima su Zoran Skendžić, Marija Maljica, Nikola i Milan Marinković, Anja Janjić, Milan Mlađanović i Milica Nenin. Slike ovdašnjih slikara nalaze se u vlasništvu kolekcionara širom sveta. Udruženja žena, penzionera, invalida, ribolovaca i lovaca se bave humanitarnim radom i organizuju razne manifestacije. U selu se takođe održavaju kulturne večeri, koncerti i predstave.

  • Gastronomska ponuda

Stajićevo je poznato po svojoj gastronomiji i specijalitetima banatske kuhinje. Udruženje kuvara “Stajićanska priča” organizuje takmičenja u pripremanju jela i tradicionalni banatski doručak. Posetioci mogu da uživaju u ukusnim zalogajima i domaćoj rakiji. Neke od delicija koje možete probati su: perkelt od divljači, riblji paprikaš, gibanica sa sirom, kolači sa makom i orasima, vina od grožđa iz okolnih vinograda.

I za kraj, najlepše od svega…

Ono što će vam sigurno ostati u sećanju posle posete Stajićevu su njegovi stanovnici. Oni su ljubazni, gostoljubivi i spremni da vam pomognu i pokažu sve lepote svog sela. U Stajićevu ćete se osećati kao kod kuće i kao deo njihove porodice. Razgovarajte sa njima, slušajte njihove priče i naučite nešto novo o njihovoj kulturi i duhu.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!