Etno kuća Nikolov

Etno kuća Nikolov je mesto gde možete osetiti duh prošlosti i uživati u lepoti prirode. Ova kuća se nalazi u selu Vlkovija, na 24 km od Dimitrovgrada. 

etno kuća nikolov

Informacije o kapacitetima:

Etno kuća Nikolov Dimitrovgrad

1/ 2 soba sa 2 single ležaja

1/ 3 soba – 1 single i jedan bračni krevet

1/ 1 soba – jedan single krevet

Etno kuća Nikolov nudi sobe različite strukture, a gostima je na raspolaganju zajednička kuhinja i kupatilo.

Objekat poseduje i restoran, sa najboljom domaćom hranom, pripremljenom na tradicionalan način. U dvorištu je dostupan pribor za roštilj.

Napomena: Wi Fi i parking za sada nisu dostupni. Objekat nudi uslugu prevoza uz doplatu. Meni za poseban režim ishrane dostupan je na zahtev.

Slike smeštaja:

Etno kuća Nikolov Dimitrovgrad
Etno kuća Nikolov Dimitrovgrad

Aktivnosti:

Šta obići u blizini:

Manifestacije:

Etno kuća Nikolov, Dimitrovgrad

Informacije o smeštaju:

Doživite pravu Srbiju u etno kući Nikolov, koja se nalazi u selu Vlkovija, na 24 km od Dimitrovgrada. Ova kuća je okružena zelenilom i cvećem, i ima sve što vam je potrebno za udoban boravak. Uživajte u domaćoj hrani, koja se priprema na tradicionalan način, u restoranu koji je uređen u etno stilu. Zagrejte se pored kamina, koji podseća na starinsko ognjište, ili se osvežite na terasi, koja je ukrašena etno motivima. Probajte proju, kačamak, pita od kopriva, ovčije kiselo mleko i punjena paprika, koje se peku u furuni, kao u neka davna vremena.

Etno kuća Nikolov vam nudi i mnogo mogućnosti za rekreaciju i zabavu. Prošetajte po selu, koje ima bogatu istoriju i kulturu. Bavite se lovom, ribolovom, jahanjem, planinarenjem ili vožnjom bicikla. Divite se netaknutoj prirodi Stare planine, koja je prepuna šumskih plodova i lekovitog bilja. Družite se sa gostoljubivim domaćinima, koji će vam ispričati zanimljive priče i legende o ovom kraju.

Etno kuća Nikolov je mesto koje će vam pružiti nezaboravno iskustvo i uspomene. Ovo je mesto koje će vam pokazati pravu lepotu i čaroliju Srbije. Zato ne čekajte, rezervišite svoj smeštaj na vreme.

Istraži okolinu - upoznaj Dimitrovgrad

Dimitrovgrad je grad i opština u Pirotskom okrugu, u jugoistočnoj Srbiji. Ovaj grad je smešten na granici sa Bugarskom, i ima bogatu istoriju i kulturu.

Dimitrovgrad je grad koji ima mnogo toga da ponudi svakom posetiocu. Možete uživati u netaknutoj prirodi, koja obiluje planinama, rekama i šumama. Ili se baviti raznim aktivnostima, kao što su skijanje, planinarenje, biciklizam, lov ili ribolov.

Ako volite umetnost i kulturu, Dimitrovgrad je grad koji morate posetiti. Ovaj grad ima bogatu istoriju i kulturu, koja se ogleda u njegovim brojnim spomenicima i muzejima. U Dimitrovgradu možete posetiti Gradsku galeriju, koja je osnovana 1955. godine i koja svake godine organizuje 15 izložbi različitih umetnika. U ovoj galeriji možete videti oko 150 izložbi koje su održane do sada. 

Takođe, možete posetiti Narodnu biblioteku “Detko Petrov”, koja je nastala 1898. godine i koja ima bogatu zbirku knjiga i dokumenata. U okviru biblioteke se nalazi i muzej, koji ima oko 1800 predmeta, fotografija, razglednica i drugih dokumenata koji svedoče o životu na ovom prostoru. U muzeju možete videti arheološku i etnografsku postavku, koja obuhvata predmete od praistorije do prve polovine XX veka.

U blizini Dimitrovgrada se nalaze i prelepi manastiri, koji su deo kulturne baštine ovog kraja. Možete posetiti manastir Sv. Kirika i Julite, koji se nalazi na jednoj od najviših nadmorskih visina u Srbiji. Ovaj manastir je podignut krajem XVIII veka, verovatno na temeljima starije građevine ili srednjovekovnog hrama koji je ranije postojao. Manastir je obnovljen 1839. godine, a gradio ga je majstor Nikola-Kola iz sela Boljev Dol. Ovaj manastir je proglašen za nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture Republike Srbije. 

Možete posetiti i manastir Poganovo, koji se nalazi na levoj obali reke Jerme u blizini sela Poganovo. Ovaj manastir je izgrađen krajem XIV, a oslikan krajem XV veka. Zahvaljujući svom nepristupačnom položaju, ostao je kroz vekove relativno neoštećen od ruku raznih osvajača. Osnovao ga je srpski vlastelin Konstantin Dejanović Dragaš neposredno pre gubitka državne nezavisnosti srednjovekovne Srbije i posvetio ga Sv. Jovanu Bogoslovu. Ovaj manastir je pod zaštitom države od 1949. godine a na listi svetske kulturne baštine nalazi se od 1979. godine. Ovaj manastir je upisan u registar Srpske Akademije Nauke i Umetnosti kao kulturno dobro od velikog značaja.

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!