Etno kuća Đeram

Ako želite da osetite pravi, domaćinski Banat, onda morate posetiti etno kuću Đeram u Mokrinu, gde vas čeka udoban smeštaj i ukusna hrana. U ovoj kući ćete se vratiti u prošlost, jer je sve uređeno u tradicionalnom stilu, sa starim nameštajem i predmetima koji svedoče o životu i radu na selu.

etno kuća Đeram

Informacije o kapacitetima:

Etno kuća Đeram je kompleks u kom se nalazi zatvoreni restoran (max 50 gostiju) i otvorena terasa – koliba pod trskom, sa dodatnih 80 mesta. Objekat je sačuvan u autentičnom stilu iz 1925. godine, kada je i sagrađen od prirodnih materijala. 

U Etno kući Đeram ćete naći sve što vam je potrebno za prijatan boravak: udobne sobe za smeštaj, restoran sa domaćom kuhinjom, radionicu za izradu keramike, dečije igralište i veliko dvorište. Na raspolaganju je i sezonski bazen.

Goste koji žele da prenoće čeka autentičan enterijer soba, koji je harmonična kombinacija starog nameštaja i modernih sadržaja koji omogućavaju najudobniji smeštaj. U svakoj je centralno grejanje, kupatilo sa tuš kabinom, televizor, internet, klima-uređaj.

Slike smeštaja:

etno kuća Đeram
etno kuća Đeram

Aktivnosti:

Napomena: pojedine aktivnosti dostupne su samo uz doplatu ili van objekta Etno kuća Đeram.

Etno kuća Đeram, Mokrin

Informacije o smeštaju:

Ako tražite mesto gde ćete se osećati kao kod kuće, a ujedno uživati u čarima seoskog života, etno kuća Đeram je pravi izbor za vas. Ova kuća je smeštena u Mokrinu, pitomom banatskom mestu, daleko od gradske vreve i buke. Objekat je udaljen 130 km od Beograda, 120 km od Novog Sada, 70 km od Subotice i graničnog prelaza Horgoš prema Mađarskoj.

Etno kuća Đeram je mesto gde možete da se opustite, zabavite, naučite i stvarate. Ovde možete da organizujete razne aktivnosti, od izleta, seminara, proslava, do kulturnih i umetničkih programa. Ovo je mesto gde se poštuje i čuva tradicija, ali i prati savremeni trend seoskog turizma.

U samom objektu možete da birate između dva restorana, jednog zatvorenog i jednog otvorenog pod trskom, gde možete da probate razna domaća jela i pića, pripremljena po vašoj želji. Standardni meni ne postoji a jela se spremaju na osnovu ankete. Smeštaj je dostupan u četiri luksuzne sobe i apartmanu, koji su opremljeni svim modernim sadržajima, kao što su grejanje, kupatilo, TV, internet i klima.

Istraži okolinu - Mokrin

Mokrin je selo u Vojvodini koje pripada opštini Kikinda. Ovo selo je bogato kulturnim i istorijskim nasleđem, a rodno je mesto pesnika Miroslava Antića i Raše Popova.

Jedna od najzanimljivijih manifestacija u Mokrinu je Tucanijada, koja se održava svakog proleća za vreme Uskrsa. To je takmičenje u tucanju farbanim kokošijim jajima, koje je veoma popularno među meštanima i gostima. Cilj je da se jaje protivnika razbije, a da se sopstveno sačuva. Pobednik je onaj koji ima najjače jaje, koje se naziva tucanik ili tučak.

Druga zanimljiva manifestacija u Mokrinu je Svetsko prvenstvo u nadmetanju guskova, koje se održava svake zime. To je takmičenje u kojem se dva guska nadmeću za naklonost ženke, dok ih navija publika. Ovo je jedinstvena manifestacija koja privlači mnoge posetioce iz zemlje i inostranstva, koji žele da vide ovaj neobičan spektakl.

Ipak, ako pitate turiste i posetioce ovog pitomog i domaćinskog mesta, za njih je najbolja manifestacija ona najmlađa – Seljački parti u Mokrinu.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!