Etno domaćinstvo Stanković

Etno domaćinstvo Stanković je smeštajni objekat koji se nalazi u selu Klatičevo, nedaleko od Gornjeg Milanovca.  Gosti mogu uživati u prelepom pogledu na prirodu i mirnom ambijentu. 

etno stankovic

Informacije o kapacitetima:

Vajati:

Etno domaćinstvo Stanković ima kapacitet za smeštaj 6 osoba u dva vajata. Svaki vajat ima tri sobe, dva kupatila, kuhinju, terasu i flat-screen TV. U kuhinji ćete naći sve što vam je potrebno za pripremu obroka, kao što su šporet, frižider, mikrotalasna pećnica, toster i električno kuvalo. Takođe ćete imati na raspolaganju besplatan WiFi i privatni parking.

Kuhinja: U kuhinji imate sto za ručavanje, toster, ploču za kuvanje, rernu, posuđe, električno kuvalo, mikrotalasnu rernu, frižider i čajnu kuhinju. Sve je čisto i uredno, a na raspolaganju vam je i osnovni pribor za kuvanje i jelo.

Spavaća soba: U spavaćoj sobi imate posteljinu, garderober ili orman, flat-screen TV i balkon sa pogledom na vrt. Kreveti su udobni i prostrani, a možete birati između pograda i velikog bračnog kreveta.

Dnevni boravak: U dnevnom boravku imate trpezariju, prostor za sedenje i radni sto. Ovde možete da se opustite, čitate, radite ili družite sa ostalim gostima. Dnevni boravak je prozračan i svetao, a poseduje i klima uređaj.

Slike smeštaja:

etno domacinstvo stankovic
etno domacinstvo stankovic
etno domacinstvo stankovic

Aktivnosti:

Etno domaćinstvo Stanković je mesto gde možete uživati u raznim aktivnostima koje će vam pružiti zadovoljstvo, zabavu i opuštanje.

Šta obići u blizini:

etno

Etno domaćinstvo Stanković, Gornji Milanovac

Informacije o smeštaju:

Etno selo Stanković nudi priliku da uronite u prošlost i da doživite duh tradicije. Bilo da ste avanturista, ljubitelj prirode ili putnik koji traži autentična iskustva, ovo mesto će vas očarati svojom lepotom, toplinom i jedinstvenošću.

Kako do etno domaćinstva Stanković:

Da biste došli do etno sela Stanković iz Beograda, Niša ili Novog Sada, možete koristiti automobil ili autobus. Etno selo Stanković se nalazi u selu Klatičevo, nedaleko od Gornjeg Milanovca, u centralnoj Srbiji. Ovo su neke od mogućih ruta i udaljenosti:

  • Iz Beograda: Možete ići automobilom ili autobusom preko Ibarske magistrale (puta E-763) do Gornjeg Milanovca, a zatim skrenuti na lokalni put prema Klatičevu. Ukupna udaljenost je oko 130 km i potrebno je oko 2 sata vožnje.
  • Iz Niša: Možete ići automobilom ili autobusom preko autoputa A1 (puta E-75) do Pojata, a zatim skrenuti na regionalni put R-214 prema Kragujevcu i Gornjem Milanovcu. Ukupna udaljenost je oko 230 km i potrebno je oko 3 sata vožnje.
  • Iz Novog Sada: Možete ići automobilom ili autobusom preko autoputa A1 (puta E-75) do Beograda, a zatim nastaviti preko Ibarske magistrale (puta E-763) do Gornjeg Milanovca i Klatičeva. Ukupna udaljenost je oko 200 km i potrebno je oko 3 sata vožnje.

Istraži okolinu i ne propusti:

U okolini etno domaćinstva Stanković možete obići mnoge znamenitosti koje odišu kulturnom i istorijskom vrednošću.

Planina Rudnik: Ovo je planina koja se uzdiže iznad Gornjeg Milanovca i predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija za planinarenje, skijanje i rekreaciju. Planina ima bogatu floru i faunu, kao i brojne kulturno-istorijske spomenike. Planina nudi i lekovitu klimu i vodu.

Rudnik je planina u Šumadiji koja ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Ova planina je bogata rudama cinka i olova, koje se i danas koriste u industriji. Rudnik je takođe mesto gde se prepliću tragovi različitih civilizacija i kultura, od Ilira, Kelta i Rimljana, preko srednjovekovnih srpskih vladara, do Turaka i Austrougara. Rudnik je bio svedok mnogih istorijskih događaja, kao što su Drugi srpski ustanak, Prvi svetski rat i Drugi svetski rat. Rudnik je i vazdušna banja, koja ima lekovitu klimu i vodu, kao i prelepu prirodu, koja obiluje šumama, rekama, stazama i vidikovcima. Na Rudniku možete uživati u raznim aktivnostima, kao što su pešačenje, biciklizam, lov, ribolov ili penjanje. Takođe možete posetiti neke od zanimljivih lokaliteta, kao što su Ostrvica sa ostacima Jerininog grada, turska varoš na Velikom Šturcu, muslimanska bogomolja Misa, spomenik Arseniju Lomi ili rezervat prirode Veliki Šturac. Rudnik je planina koja će vas oduševiti svojom lepotom i značajem. 

Muzej Rudničko-takovskog kraja:

Ako ste zainteresovani za istoriju i kulturu rudničko-takovskog kraja, onda ne smete propustiti da posetite Muzej rudničko-takovskog kraja u Gornjem Milanovcu. Ovaj muzej se nalazi u Brkovića kući, koja je primer međuratne arhitekture i nekadašnjeg bogatstva trgovca Ivana Brkovića. U muzeju možete videti razne eksponate koji svedoče o burnoj prošlosti ovog područja, od rimskog doba, preko srednjeg veka i dinastije Obrenovića, do Prvog i Drugog svetskog rata. Muzej ima više stalnih postavki, kao što su istorijska, etnološka, legat porodice Nastasijević i pokloni i otkupi dinastije Obrenovića. U istorijskoj zbirci možete videti oružje, dokumenta, povelje, karte i znamenja iz različitih perioda srpske istorije.

U etnološkoj zbirci možete videti predmete koji su korišćeni u svakodnevnom životu i radu seoskog stanovništva, kao i narodne nošnje. U legatu porodice Nastasijević možete videti lične predmete i portrete ove ugledne milanovačke porodice, koja je dala mnoge umetnike, filozofe, istoričare i matematičare. U postavci pokloni i otkupi dinastije Obrenovića možete videti predmete koji su pripadali članovima ove dinastije, koja je imala veliki uticaj na razvoj rudničko-takovskog kraja.

Ovo je muzej koji čuva bogatu kulturnu i istorijsku baštinu ovog kraja. Muzej ima više stalnih postavki, kao što su arheološka, etnografska, istorijska i umetnička. Muzej takođe organizuje razne izložbe, radionice i manifestacije.

Manastir Vraćevšnica: Ovo je manastir koji se nalazi u selu Vraćevšnica, na obroncima planine Rudnik. Manastir je zadužbina kneza Lazara i njegove supruge Milice, koji su ovde sahranjeni. Manastir je poznat po svojoj arhitekturi, freskama i ikonama.

Spomenik Takovskom ustanku: Ovo je spomenik koji se nalazi na mestu gde je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak protiv Turaka. Spomenik je delo vajara Đorđa Jovanovića i predstavlja simbol slobode i otpora srpskog naroda.

dani piva
Manifestacije

Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji se održava svake godine meseca

turizam u srbiji
Destinacije

Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota, planina, reka, jezera, izvora

najneobičniji smeštaj u srbiji
Zanimljivosti

Najneobičniji smeštaj u Srbiji

Najneobičniji smeštaj u Srbiji Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda

error: Content is protected !!