Najneobičniji smeštaj u Srbiji

najneobičniji smeštaj u srbiji

Da li ste spremni da se upustite u nezaboravnu avanturu kroz najneobičnije smeštaje koje smo otkrili u Srbiji. Spremni ste? Onda krenimo zajedno na putovanje koje će nas odvesti tamo gde se avantura i čarolija susreću.

U potrazi za najneobičnijim smeštajem

Zamislite sebe kao istraživača, zagledanog u mapu Srbije, sa očima pune radoznalosti i srca željnog avanture. To smo bili mi u proteklom periodu. Tražili smo najneobičniji smeštaj u Srbiji, mesta koja će nas iznenaditi, inspirisati i ostaviti bez daha.

Ova potraga je bila sve samo ne klasična. Nismo tražili luksuz, poznate destinacije, broj zvezdica ili odličnu cenu. Želeli smo nešto autentično, nešto neobično i nesvakidašnje, nešto što bi samo istinski avanturista i poželeo da proba. Svaki korak u istraživanju bio je pun uzbuđenja i neočekivanih otkrića.

Kako smo odabrali 5 objekata

Od malenih sela do udaljenih planinskih vrhova, prevrnuli smo svaki kutak zemlje u potrazi za misterijama i čarolijom. I nismo bili razočarani ponudom, samo činjenicom da ih ne možemo sve i pomenuti, već samo nekoliko odabranih.

U nastavku teksta, podelićemo sa vama 5 najneobičnijih smeštaja koja smo pronašli, i to baš u Srbiji.

1. Hotel sa hiljadu zvezdica, Rtanj Vrmdža

Selo Vrmdža je sada već veoma poznato i popularno, jer se tokom poslednjih godina u njega doselilo mnogo mladih parova i porodica, ali je postalo i dom mnogim strancima. Položaj u podnožju Rtanj planine i blizina Sokobanje, čini ga još atraktivnijim turistima, mada ni samo selo nije bez turističke ponude. U Vrmdži postoje i restorani, a posebno atraktivni su restorani vodenice, koje su vlasnici oživeli a kroz njih i ovaj već zaboravljeni posao. Osim toga, sve lepote i mističnost same planine Rtanj, privlače pažnju mnogim istraživačima ali i zaljubljenicima u planinarenje.

Šta smo pronašli u Vrmdži?

Tokom pretrage naišli smo na Hotel sa hiljadu zvezdica, i pri tom, njegovo ime se ne odnosi na kategorisanje smeštaja niti koliko je on luksuzan. Hiljadu zvezdica je ono što i zaista vidite ako u boravite ovde. Vlasnici su na vrlo otvoren način pojasnili šta nude: udoban dušek, pogled na nebeski svod, pribor za jelo, roštilj i plinski rešo. Vodu kažu, možete uzeti kod komšija a struje nema, jer je ovaj hotel namenjen onima koji ne insistiraju na komforu nego na avanturi.

2. Vila Jelena bungalov, Stara planina

Druga destinacija na kojoj smo zastali je Stara planina, jer smo želeli da se odmaknemo od svih ekstremno posećenih, popularnih, modernih i uobičajenih destinacija u Srbiji.

Baš na ovom mestu, pažnju nam je privukao jedan smeštaj koji u sklopu svoje standardne apartmanske ponude poseduje i nešto jako simpatično – maleni bungalov. Reč je o Vili Jelena na Crnom vrhu, na udaljenosti od oko 3 km od skijaške staze.

Kako gosti kažu, ni manjeg smeštaja, ni bolje funkcionalnosti. U 14 kvadratnih metara stalo je sve što je prosečnom turisti neophodno: krevet, kupatilo, čajna kuhinja, ormar a utisci su i da sve lepo miriše na drvo od kojeg je bungalov i napravljen. Pozitivni utisci su i za okolinu samog objekta, gde se ističe izuzetnost prirode, odsustvo betona i odlična terasa sa garniturom za sedenje.

3. Rosehip kamp, Dimitrovgrad

Za treći po redu neobičan smeštaj, put nas je odveo na jugoistok Srbije, i to na Vlašku planinu. Baš ovde se obreo mladi bračni par iz Rusije, koji se osmelio da svoju ideju pretvori i u delo.

Dugo su tražili pravo mesto na kom će podići kamp a selo Trnski Odrovci u Dimitrovgradu im je pružilo sve što su zahtevali – neverovatnu prirodu, izuzetan pogled i mogućnost za turistički razvoj. Rosehip kamp za sada, čine 6 luksuznih šatora koji gledaju na planinu Greben i dolinu reke Jerme. Gostima je na raspolaganju zajednička kuhinja na otvorenom, kupatila, i jedan ogroman šator za druženje svih koji ovde borave. Tu su i mnogobrojne radionice koje se organizuju besplatno za sve goste a uključuju planinarenje, saunu, pešačenje, posmatranje ptica ili bioskop na otvorenom.

Specifično kod ovog kampa je u samom načinu njegove izgradnje, jer su šatori postavljeni na platformama od drveta a sve se radilo bez upotrebe betona. Za higijenu se koriste isključivo biorazgradiva sredstva a tu je i poseban biološki sistem za otpadne vode. Čak 95% energije koja se koristi u kampu potiče  iz obnovljivih izvora. Sve u svemu, ekološki 100% prihvatljivo.

4. Hobbit house, Ripanj

Četvrto mesto zauzelo je područje nedaleko od glavnog grada i to baš mesto Ripanj. Ko bi rekao da se u ovom delu, krije jedna podzemna hobitska kuća, potpuno napravljena od prirodnih materijala, odnosno ukopana u zemlju. U osnovi, kako vlasnici kažu, to je jedna velika prostorija, sa baštom, kuhinjom, dušecima za spavanje, kadom, nameštajem za sedenje i balkonom. Toalet je izvan objekta a u samoj kući nema bojlera niti tople vode. Napolju postoji i tuš kabina, oko 50m daleko od kuće, gde je topla voda dostupna na samo nekoliko sati tokom dana.

Kuća Hobita je zaista sjajan način da pobegnete iz grada, uživate i opustite uz zvuke prirode. Na raspolaganju je i kuhinja na otvorenom, stoni tenis, viseće ljuljaške i mnoštvo prostora oko samog objekta.

Kome preporučujemo smeštaj? Sigurno ne svakome jer je ovo nešto što je jedinstveno i zahteva da se odrekenete većine stvari i navika koje imate i u sopstvenom domu. Zato, preporuka je da se na ovo mesto zapute samo pravi ljubitelji prirode ali i oni radoznali koji nemaju naviku da kukaju da im nešto fali jer faliće svakako, ali u tome i jeste čar.

5. Glamping Jezero Čačak

Irska ili Škotska ili pak ništa dalje od Čačka. Drvena kućica, koja podseća na daleku Irsku, a u njoj, u svega 15 kvadrata, sve ono što imaju dobri hoteli – udoban krevet, kupatilo, montažni stočić i stolice, mir i jednostavnost. Sve je sa detaljima koji odmor čine lepšim, poput terase sa koje puca pogled na jezero… Za one koji vole da borave u prirodi, a ipak ne mogu bez udobnosti, ovaj smeštaj je kao “izmišljen”. Glamping, spoj kampovanja i glamura, baš kao što ime kaže, osvaja Evropu, a odnedavno postoji i u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Prvobitna ideja vlasnika bila je da kućicu napravi od vinskog bureta, ali su se stvari u izgradnji komplikovale zbog izolacije i drugih detalja. U konačnoj realizaciji, pomogao mu je prijatelj iz Pariza, a kućica je nakon obične zamisli ubrzo i nikla na uzvišenju. Od tada, gosti nižu samo pozitivne komentare i utiske, od toga da im je bilo dovoljno da samo sede u kućici i uživaju, do obilazaka jezera čamcem.

U našoj potrazi za najneobičnijim smeštajem, istražili smo različite krajeve Srbije i otkrili smo pet jedinstvenih mesta koja nude avanturu i čaroliju na svoj način. Od hotela sa hiljadu zvezdica u Vrmdži, preko bungalova na Staroj planini, do ekološkog kampa na Vlaškoj planini u Dimitrovgradu, pa sve do Hobbit kuće u Ripnju i Glamping Jezera u Čačku, svaki smeštaj je priča za sebe.

Nadamo se da vas je ovaj tekst inspirisao na novu avanturu a možda čak odredio i vašu sledeću destinaciju za zaista nezaboravan odmor. 

Autor teksta: BiljanaJo

reklama etno.rs
Izdvajamo iz ponude:
smestaj durmitor zabljak
skadarsko jezero smestaj
smeštaj na drini
Najnoviji članci:
dani piva
Dani piva

Dani piva u Zrenjaninu Dani piva – 06.08 – 11.08.2024. Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu predstavlja značajan kulturno-turistički događaj koji

turizam u srbiji
Turizam u Srbiji

Turizam u Srbiji Sadržaj: Turizam u Srbiji se intenzivno razvija, što nimalo ne čudi jer Srbija je zemlja prepuna prirodnih

Muzej Staro selo Sirogojno
Muzej Staro selo Sirogojno

Muzej Staro selo Sirogojno Dobrodošli u srce zlatiborske tradicije, dobrodošli u Muzej Staro selo Sirogojno u slikovitom istoimenom selu ,

odmor sa decom u Srbiji
Odmor sa decom u Srbiji

Odmor sa decom u Srbiji Sadržaj: Odmor sa decom u Srbiji: gde i kako provesti kvalitetno vreme sa porodicom? Srbija

error: Content is protected !!